Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Toscane met een baby: tips?

<<

Teun

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5857

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:59

Bericht 19 Mei 2016 11:47

Toscane met een baby: tips?

Wij willen begin van het najaar op vakantie naar Toscane. E is dan ruim 6 maanden oud. We willen met de auto, en dan in een paar etappes rijden. In Toscane willen we een appartementje in een agriturismo met een zwembad, en het liefst met een restaurant of dicht bij voorzieningen. We willen daar stadjes bezoeken maar ook dagen relaxen, en ons een beetje aanpassen aan het ritme en humeur van E.

Er is echt een enorm aanbod aan agriturismo's. Hebben jullie toevallig aanraders? En praktisch: E gaat soms in de draagzak maar ze vindt dat zeker met warm weer niet altijd prettig. Is het te doen om bijvoorbeeld Florence te bezoeken met een kinderwagen?
20-02-2016
14-07-2018
<<

anoniem213

Bericht 19 Mei 2016 11:48

Re: Toscane met een baby: tips?

Wat leuk! Wij gaan ook in september richting Toscane in een paar etappes :love:. Maar goed, ik heb geen baby en dus ook geen tips. Ik houd wel heel erg van Toscane!

Veel plezier :thumbup:
<<

Pure*

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1057

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:18

Bericht 19 Mei 2016 11:56

Re: Toscane met een baby: tips?

Geen ervaring met agriturismos, maar wij hebben zelf zowel Florence als Pisa (op één dag) bezocht vanuit Toscane. Destijds nog niet met baby, maar is schat in dat dat prima lukt met buggy! Hoogstens wat last van hoge stoepranden of putjes enzo.
Juli 2015
Maart 2017
<<

Tom

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4011

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:32

Bericht 19 Mei 2016 15:36

Re: Toscane met een baby: tips?

Wij zaten afgelopen jaar in Orentano bij een agriturismo, prima bevallen! Zat in het centrum tussen Pisa, Lucca en Florence. Goed te doen!

Steden zijn denk ik wel te doen met een buggy, alhoewel de straten niet altijd even egaal.
Alles is perfect, als je van een beetje chaos houdt.
― Loesje
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 8737

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:24

Bericht 19 Mei 2016 16:08

Re: Toscane met een baby: tips?

Dat klinkt echt zo leuk en romantisch! Ik ben er nog nooit geweest maar de verhalen klinken altijd zo mooi, en lekker weer, en yummie eten!!
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

Guattari

Major Yipyapper

Berichten: 3186

Geregistreerd: 23 Jul 2015 22:23

Bericht 19 Mei 2016 21:34

Re: Toscane met een baby: tips?

Zoals je misschien (nog) weet was ik er afgelopen jaar en als ik eerlijk ben, raad ik je Toscane af met een baby/buggy. Ik zou het ook mensen afraden die moeilijk ter been zijn. De straten zijn mooi door de authentieke uitstraling van de bestrating. Loopt alleen niet altijd even prettig, doordat veel straten niet egaal zijn.

Florence is nog wel te doen en een heerlijke stad. Je moet je voorstellen dat sommige steden/plaatsen nog op een heuvel liggen en een autovrij centrum hebben met een muur eromheen. Je loopt dus echt een heuvel op en/of iig niet op een rechte/gelijke weg. In de hitte is dat niet fijn om dan een kind te dragen/te duwen in een buggy.

Wij zaten in een agriturismo in een heel klein plaatsje dat alleen per auto te bereiken was tijdens de eerste week en eenmaal in Florence hebben we de auto ingeleverd en zaten we hartje centrum in Florence (Airbnb).
<<

Anoniem205

Bericht 19 Mei 2016 22:33

Re: Toscane met een baby: tips?

Wij zijn vorig jaar met een monstertje van 9 maanden naar het Gardameer gegaan en gaan over 2 weken met een monster van 18mnd naar Toscane. Drager mee en een buggy. Ik vlieg met zoon, vriend rijdt. Terugweg zien we wel.

We zitten in een agriturismo van Belvilla, tussen Pisa & Florence in.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 18555

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 20 Mei 2016 01:23

Re: Toscane met een baby: tips?

Ik denk dat het prima kan hoor! Ja, de wegen zijn soms hobbelig en het is er warm, maar als dat het enige is? Ik zou dan wel jullie uitstapjes misschien wat aanpassen, dus geen uren door de stad lopen, maar gewoon het bij een paar straatjes houden of wat kleinere plaatsjes bezoeken ipv de grote drukke steden. Maar juist die kleine plaatsjes zijn ook zo leuk!

Ik vind aanraders:

Siena (oké, best een grote stad maar ik heb een zwak want ik kwam hier als kind al veel)
Arezzo (mooi plein, goed winkelen)
Montepulciano (wel erg heuvelopwaarts, dus misschien draagzak ipv buggy hier)
Pienza (het stadje van de Pecorino kaas en erg schattig en half zo toeristisch als de rest)
Montalcino (van de Brunello wijn)
Volterra
Lucca (ook best grote stad, maar de stadsmuur is wel redelijk vlak dus je zou best een leuke wandeling daarover kunnen maken met de buggy!)

Mocht je nog wat noordelijker willen kan ik je Parma en Bologna ook aanraden.

Ik houd ook erg van agriturismo's. Ik heb voor de huwelijksreis gewoon gezocht op meerdere en uiteindelijk een mix tussen agriturismo's en hotels geboekt. Je zou kunnen kijken of je bijv eentje in het noorden van Toscane kunt boeken voor de ene week en vanuit daar wat kortere trips naar plaatjes kunt doen en de week er na in een wat zuidelijker gedeelte. Mijn favoriete deel is het zuidelijke deel rondom Arezzo.


Florence vind ik zelf mwah, Pisa ben ik nog nooit geweest.
Lieve kleine man. 01-04-2017

Afbeelding
<<

Tom

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4011

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:32

Bericht 20 Mei 2016 06:40

Re: Toscane met een baby: tips?

Als aanvulling op Marin: San Gimignano vond ik ook wel een leuke toevoeging, maar dat is ook aardig heuvelopwaarts.

Oh, tipje: mocht je naar Florence gaan en de dom van binnen willen bekijken, ga dan niet in die ellenlange rij staan! Aan het eind van de middag (wij hebben het rond 4 uur gedaan) kun je eigenlijk zo doorlopen en wij vonden achteraf gezien het wachten helemaal niet waard.
Alles is perfect, als je van een beetje chaos houdt.
― Loesje
<<

Teun

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5857

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:59

Bericht 20 Mei 2016 09:17

Re: Toscane met een baby: tips?

Bedankt voor jullie reacties!

Wat leuk June :). Hebben jullie iets geboekt of ga je op de bonnefooi?

Pure, Helix en Guatti, ja ik zag dus ook hobbelige weggetjes en steile straatjes voor me! Maar goed om te weten dat dat in Florence nog meevalt, dan zouden we dat met een buggy kunnen doen en de kleinere plaatjes toch met de draagzak kunnen proberen. Het tempo zal sowieso anders liggen dan normaal op vakantie, gewoon een beetje rondlopen op een niet te heet moment van de dag, en verder heel rustig aan doen.

Zora, ik ben er ook nog nooit geweest en staat hoog bovenaan mijn lijstje! Alleen al de keuken en de wijn lijken me de moeite waard, :love:

Oreo, dat kan ik me nog herinneren ja dat jullie ook zo'n tripje hebben gemaakt! Beviel de terugweg vorige keer met S in de auto? Tot nu toe slaapt E voornamelijk als we haar meenemen in de auto en vindt ze het wel prima, maar ze heeft er nog niet langer dan een dik uur ingezeten.

Marin, ik hoopte al op een reactie van je n.a.v. jullie huwelijksreis :). Leuk ook die kleinere plaatjes ja. We hebben nu een agriturismo in de buurt van Volterra op het oog, maar het is onduidelijk of daar nog plek is. Welke agriturismo is jullie het beste bevallen?
20-02-2016
14-07-2018
<<

Anoniem205

Bericht 20 Mei 2016 13:04

Re: Toscane met een baby: tips?

Teun, ja de terugreis ging prima! Zijn toen in 1x teruggereden. Elke 2 uur gestopt, zoon even eruit gelaten en voor de rest vooral veel eten mee genomen. Hij sliep behoorlijk veel en tijdens ons avondeten heeft hij lekker even buiten gespeeld.

Nu zien we wel wat we op de terugweg doen.

Buggy hebben we vorig jaar niet heel veel gebruikt. Hij zat voornamelijk in de doek of Tula. Venetie hebben we volledig met de Tula gedaan, was echt ideaal. Met de auto een groot stuk gereden, want we zagen het niet zitten om 2 u met zoon in de trein te zitten. Daarna 45min trein. Ideaal!
<<

Marin

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 18555

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 20 Mei 2016 16:16

Re: Toscane met een baby: tips?

Leuk! We zijn afgelopen keer niet in Volterra geweest, maar ik ben er zelf wel ooit geweest als kind.

Dit was onze favoriete agriturismo, Villa l' Olmo bij Impruneta nabij Florence en net boven Chianti:
http://www.relaisvillalolmo.com/
Je kon daar ook eens per week dineren met z'n allen, alle gasten en de eigenaar aan een lange tafel buiten. Echt super leuk!

Deze hebben we uiteindelijk niet geboekt maar vond ik zo schattig met die familie en die beestjes:
http://www.tassinaie.com/
(heel zuidelijk bij Lago di Trasimeno)

Idem dito voor deze, erg schattig landelijk: http://www.sanlorenzoagriturismo.it/
(in Buonconvento, tussen Siena en Montalcino)

Uiteindelijk hebben wij meer voor hotels gekozen bedenk ik me nu weer, omdat we overal maar paar dagen verbleven. Maar joh, er zijn ZO veel agriturismo's. Dat maakt het ook weer lastig, maar ook wel leuk, die voorpret. Ik zou inderdaad voor jullie met een kleintje echt kiezen voor iets waarbij je een eigen keukentje hebt en iets van een eigen tuintje of deel van een tuinje is wel fijn! En dan kan je prima naar het gedeelte zwembad lopen als je wilt, maar dan kan je ook rustig in je eigen tuintje zitten als E een middagdutje doet.

Och hemels, ik kan wel honderd keer naar Toscane. Ik wil weer als ik dit zo zie!
Lieve kleine man. 01-04-2017

Afbeelding
<<

Marin

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 18555

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 20 Mei 2016 16:24

Re: Toscane met een baby: tips?

Oh en ik heb hier twee leuke lijstjes gevonden met agriturismo's die kindvriendelijk zijn! Zo heerlijk, ze allemaal bekijken!

https://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g ... scany.html

http://www.italylogue.com/featured-arti ... scany.html

Misschien heb je er wat aan!
Lieve kleine man. 01-04-2017

Afbeelding
<<

Marin

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 18555

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 20 Mei 2016 16:28

Re: Toscane met een baby: tips?

Oh en ik was Cortona nog vergeten! Ook zo'n leuk dorpje. Wel toeristisch maar die regio, rondom Arezzo/Montepulciano/Cortona is zo mooi! Daar heb ik nu deze gevonden:

http://www.agriturismocortoreggio.com/index_eng.php

en

http://www.agriturismoilborgo.com/


Anyway, succes met zoeken!
Lieve kleine man. 01-04-2017

Afbeelding
<<

Marin

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 18555

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 25 Mei 2016 22:05

Re: Toscane met een baby: tips?

Heb je al iets leuks gevonden Teun?
Lieve kleine man. 01-04-2017

Afbeelding
<<

Anoniem205

Bericht 06 Jun 2016 20:51

Re: Toscane met een baby: tips?

Teun, wij zijn nu in Toscane op zo'n agriturismo en het is zooooo chill! Ons appartementje (begane grond) is heel fijn. En de omgeving is prima :)
<<

Tom

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4011

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:32

Bericht 06 Jun 2016 21:08

Re: Toscane met een baby: tips?

Waar in Toscane zit je, Oreo?
Alles is perfect, als je van een beetje chaos houdt.
― Loesje
<<

Anoniem205

Bericht 06 Jun 2016 21:31

Re: Toscane met een baby: tips?

Helix schreef:Waar in Toscane zit je, Oreo?

In een gehucht tussen Pisa en Florence. Vlakbij het stadje/dorpje Vinci, het geboortedorp van Leonardo da Vinci.
<<

Tom

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4011

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:32

Bericht 06 Jun 2016 21:56

Re: Toscane met een baby: tips?

Klinkt goed! Wij zijn nog in het museum van LdV geweest in Vinci, zeker wel een aanrader!
Alles is perfect, als je van een beetje chaos houdt.
― Loesje
<<

Anoniem205

Bericht 06 Jun 2016 22:11

Re: Toscane met een baby: tips?

Ja wij ook vandaag. Was zeker de moeite waard :)
<<

Teun

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5857

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:59

Bericht 08 Jun 2016 12:08

Re: Toscane met een baby: tips?

Leuk om te lezen Oreo! Welke agriturismo zit je? Wij zijn er nog niet helemaal uit wat we nou willen, misschien gaan we toch vliegen.
20-02-2016
14-07-2018
<<

Tom

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4011

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:32

Bericht 08 Jun 2016 13:07

Re: Toscane met een baby: tips?

Wij zaten in een agriturismo in Orentano. Zeker wel aan te raden (alleen jammer dat het water niet goed genoeg op druk was, maar daar kunnen ze weinig aan doen), maar dan echt een auto nodig.
Alles is perfect, als je van een beetje chaos houdt.
― Loesje
<<

Anoniem205

Bericht 11 Jun 2016 14:08

Re: Toscane met een baby: tips?

Wij zitten in Corte in Poggio, in Stabbia. Echt een piepklein dorpje.
<<

Anoniem205

Bericht 16 Jun 2016 19:05

Re: Toscane met een baby: tips?

Wij zijn net weer thuis van 10 dagen Toscane. Wauw wauw wauw! We hebben Vinci, Cerrete Guidi, Lucca, Florence en Siena gezien. Die laatste is echt een aanrader. en dan met wandelroute van ciaotutti.nl

Terugreis ging perfect. Hadden het bijna in 1x gereden omdat ons geboekte hotel geen babybedjes had (hadden we wel geselecteerd via booking). Via wifi een ander hotel gevonden in Karlsruhe, toen hadden we bijna 10u in de auto doorgebracht. Vandaag laatste stukje. Zoon deed het echt goed.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 18555

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 16 Jun 2016 19:18

Re: Toscane met een baby: tips?

Wat goed Oreo!
Lieve kleine man. 01-04-2017

Afbeelding
Volgende

Terug naar Reizen & vakanties

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers