Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Bijwerkingen Ritalin

<<

Popcorn

Major Yipyapper

Berichten: 5676

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:36

Bericht 09 Nov 2017 09:07

Bijwerkingen Ritalin

Hoi,

Is er toevallig iemand hier die ritalin gebruikt, en me iets kan vertellen over de eventuele bijwerkingen?

Ik ben er na een redelijk lang traject achter gekomen dat ik adhd heb. Op alle mogelijke testen scoor ik zo hoog dat ik sinds deze week begonnen ben met het slikken van ritalin. Om te ervaren wat de voordelen zouden kunnen zijn in het dagelijkse leven. Nu is het sowieso mijn probleem de laatste jaren dat ik teveel denk, maar nu met die ritalin meen ik ook van alles te voelen. Ik heb een kort lijntje richting mijn begeleidster, maar dacht misschien zijn hier meiden met ervaring?
Ik vind het sowieso lastig informatie te vinden over volwassenen met adhd, meeste lijkt toch op kinderen gericht.
Zelfs de informatie die ik kreeg bij mijn medicijnen was op kinderen gericht :omg:
Als het is wat het is, dan is dat wat het is.
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10947

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:29

Bericht 09 Nov 2017 09:22

Re: Bijwerkingen Ritalin

Ik heb het jaren geleden geslikt. Het werd wel iets minder druk in mijn hoofd, maar tegelijk was ik me, door de verhoogde concentratie, ook juist bewuster van dingen die (mogelijk) fout gingen, dat drong daarvoor veel meer door. Ik weet nog dat ik een keer voor een presentatie Ritalin geslikt had en tijdens de presentatie twee sheets had verwisseld, normaal was dat iets geweest waar ik me amper wat van aan had getrokken, dan had ik ze gewoon terugverwisseld en had eroverheen gepraat en klaar, nu kwam dat opeens heel erg binnen en sloeg ik dicht, die hele presentatie ging minder vanzelf. Dingen waar ik normaal mijn schouders over ophaalden leken opeens veel erger te zijn.

Bijwerkingen had ik niet heel erg, hooguit aan het eind van de dag een wat rusteloos gevoel, en ik ben toen ook wel wat afgevallen, maar geen ernstige klachten of zo.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Pannetoet

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1074

Geregistreerd: 01 Sep 2013 16:10

Bericht 11 Nov 2017 13:20

Re: Bijwerkingen Ritalin

Ik gebruik ritalin in combinatie met concerta. En dat is omdat ik het niet fijn vind dat ik om de paar uur tabletjes moet innemen, concerta werkt zo'n 8-10u en om het rebound effect te voorkomen neem ik begin van de avond ritalin. Het rebound effect treedt op als de medicatie uit begint te werken en dan kom je adhd klachten dubbel zo hard terug, daar kan misschien ook je kortere lontje vandaan kunnen komen.. Daarom ben ik niet zo'n fan van ritalin, het werkt vrij kort waardoor je eigenlijk heel vaak op een dag het 'rebound' effect hebt. Dat je nu ook van alles voelt was er eerder ook wel maar toen was je veel te druk om daar bij stil te staan, nu je wat geremder/rustiger bent sta je daar meer bij stil en dat is heel normaal! Vooral de beginperiode is best heftig. Je komt jezelf ineens heel erg tegen, je gaat heel erg nadenken over hoe je was inclusief de stomme dingen etc. Maar dat ebt vanzelf weg, je moet ook even je weg vinden met de medicatie/hoeveelheid en als het eenmaal een gewoonte is dan is het heel fijn!

De bijwerkingen die ik had in het begin was vooral dat ik geen eetlust meer had, dat is nu wel weer teruggekomen gelukkig. Ik merk ook dat als ik het te laat op de avond inneem dat ik dan niet kan slapen :P Dus het laatste tabletje neem ik uiterlijk om 19.00u in. Verder had ik geen last van bijwerkingen :)
Don't dream your life
Live your dream
<<

Scandic

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2289

Geregistreerd: 22 Feb 2015 14:56

Woonplaats: Noord-Holland

Bericht 11 Nov 2017 16:27

Re: Bijwerkingen Ritalin

Popcorn, Ritalin is ook niet geregisteerd voor gebruik bij volwassenen, vandaar dat er geen info over in de bijsluiter staat. Maar het wordt wel vaker voor volwassenen voorgeschreven hoor, maar dat is dus officieel een ‘off label’ voorschrift.
De kunst van te leven is thuis te zijn alsof men op reis is ~ Godfried Bomans
<<

Popcorn

Major Yipyapper

Berichten: 5676

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:36

Bericht 11 Nov 2017 18:42

Re: Bijwerkingen Ritalin

Ik heb er nu met 10mg gewoon echt last van dat ik een uur na het innemen me zo gejaagd voel, hoge hartslag en het idee dat alles me aanvliegt. Trekt na een half uurtje weet weg en dan gaat het prima.

Ik heb dinsdag weer een afspraak staan, en zal er dan zeker even naar vragen, want heel fijn voelt het niet.
Als het is wat het is, dan is dat wat het is.
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10947

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:29

Bericht 11 Nov 2017 20:51

Re: Bijwerkingen Ritalin

Ik ben destijds ook begonnen met 5 mg, niet met 10.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Popcorn

Major Yipyapper

Berichten: 5676

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:36

Bericht 11 Nov 2017 21:13

Re: Bijwerkingen Ritalin

Ik ben ook begonnen met 5mg. Maar dus al rap naar de 10mg.
Ik weet nu niet wat wijsheid is. Nog 3 dagen die 2x daags 10 mg of terug naar de 2x daags 5mg.
Als het is wat het is, dan is dat wat het is.

Terug naar Lichaam & gezondheid

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers