Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Roaccutane

<<

Claire****

Rijmpiet

Berichten: 945

Geregistreerd: 24 Jun 2016 13:45

Bericht 02 Mei 2017 19:39

Re: Roaccutane

Ben heel blij voor je! Zo goed dat je hebt doorgezet. Je gaat jezelf zo dankbaar zijn over een tijdje. Dan kan je weer heerlijk met je handen over je gezicht wrijven zonder pijn te hebben. Het is je gegund!
<<

Lady

Gebruikers-avatar

Stoomboot

Berichten: 7452

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:23

Bericht 07 Mei 2017 09:03

Re: Roaccutane

Ach jeetje Lieve Feline, ik lees dit topic eigenlijk nu pas voor het eerst. Het is me dus helemaal ontgaan dat je zo'n ongelukkige periode hebt doorgemaakt. Fijn om te lezen dat je in een stijgende lijn lijkt te zitten, zowel qua huid als qua psyche. Ik vind je een stoere, knappe chick en ik hoop dat je dat zelf ook gauw zult terugzien. :hug:
28 april 2015 - Your first breath took ours away..

Afbeelding
<<

Scandic

Gebruikers-avatar

Amerigo

Berichten: 1850

Geregistreerd: 22 Feb 2015 14:56

Woonplaats: Noord-Holland

Bericht 20 Mei 2017 07:37

Re: Roaccutane

Hoi Feline, hoe gaat het met je huid nu? Hoop dat het weer een stukje beter gaat!
Never let your fear decide your fate.
<<

Feline

Gebruikers-avatar

Pakjespiet

Berichten: 1521

Geregistreerd: 11 Sep 2013 17:02

Bericht 21 Mei 2017 05:44

Re: Roaccutane

Wat een lief berichtje Lady en lief dat je ernaar vraagt Scandic'

Het gaat wel ok! Telkens als het iets beter lijkt te gaan komen er toch weer nieuwe ontstekingen bij. Vrij pijnlijke weer op m'n rug en wat kleinere op m'n gezicht. Heb helaas vrij diepe littekens nu, heel erg zonde. En m'n armen en benen zien er zo uit.. doet ook best veel pijn soms:

Afbeelding

Maar het is lente en ik heb een hond om mee te wandelen dus over het algemeen ben ik best vrolijk! Moet wel spiegels vermijden. Dat vergat ik vorige week even en toen kwam ik huilend thuis uit de stad.
<<

Feline

Gebruikers-avatar

Pakjespiet

Berichten: 1521

Geregistreerd: 11 Sep 2013 17:02

Bericht 11 Okt 2017 13:24

Re: Roaccutane

Ik wilde toch nog even een update geven in dit topic. Inmiddels ben ik bijna klaar met m'n kuur na 6 maanden, ben bezig met m'n laatste strip. M'n huid is compleet acne-vrij en behoorlijk zacht, heel fijn. Helaas heb ik nog wel één kant met behoorlijke littekens, ik hoop hier over een jaar aan behandeld te kunnen worden.

Ik merk wel dat het psychisch veel meer met me gedaan heeft dan ik hoopte. De eerste 2 maanden van de kuur ben ik echt door een diep dal gegaan. Voelde me oprecht zo'n monster en was ervan overtuigd dat ik nooit meer 'normaal' zou worden. Nu weet ik dat ik er nu gewoon uit zie maar ik besef het nog niet waardoor ik niet tegen complimenten kan. Als iemand zegt dat ik er goed uit zie voelt het in m'n hoofd nog alsof ze het uit medelijden zeggen. Ik vind het lastig te omschrijven maar ik ben echt enorm verlegen geworden. De jongen met wie ik nu afspreek weet dat ie geen complimenten 'mag' maken omdat ik er extreem onzeker van word (beetje omgekeerde wereld he). Maandag moest ik naar het toilet dus hij zei dat ik wel even in de sportschool kan want daar waren we vlakbij (klein dorp, iedereen kent elkaar) en toen we daaraan kwamen begon ik gewoon helemaal te trillen en kon ik amper praten puur omdat ik doodsbang was om naar binnen te gaan en mensen me aan zouden kijken. HIj heeft me naar binnen gepraat en achteraf was er natuurlijk niets aan de hand dus hopelijk wordt dit ooit minder want het is wel een beetje vervelend dat ik zó verlegen ben.

Al met al is m'n huid extreem opgeknapt dus ben blij dat ik de stap genomen heb, nu weer even m'n zelfvertrouwen terug krijgen :)
<<

Harrison

Gebruikers-avatar

Mijter

Berichten: 4244

Geregistreerd: 31 Mrt 2014 14:00

Bericht 11 Okt 2017 13:31

Re: Roaccutane

Wat fijn dat je bijna klaar bent en dat het effect heeft! En wat rot van je zelfvertrouwen.. Misschien voel je je ook weer wat zekerder als je het niet meer slikt? Je kunt er ook wat neerslachtig van worden toch?
<<

Feline

Gebruikers-avatar

Pakjespiet

Berichten: 1521

Geregistreerd: 11 Sep 2013 17:02

Bericht 11 Okt 2017 13:43

Re: Roaccutane

Ja, klopt. Maar het stomme is dat ik me verder echt heel gelukkig voel op het moment. Ben ontzettend blij en geniet echt van alles. Qua wat ik bereikt heb heb ik genoeg zelfvertrouwen, het is echt puur m'n gezicht laten zien. En dan vooral in situaties waarbij mensen bewust naar je kijken. Gister moest ik m'n vader ergens ophalen maar hij wilde perse dat ik even binnen kwam dus toen keken 30 mensen me aan en wilde ik heel hard wegrennen (kan ik niet eens haha). Het is iets wat ik zelf op moet lossen en ik werk eraan door niets te vermijden maar vervelend is het wel :)
<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Mijter

Berichten: 5773

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:04

Bericht 12 Okt 2017 19:31

Re: Roaccutane

Klinkt als een fobie-achtig iets Feline, vervelend zeg! Ik zou het wel in de gaten houden, dat het niet erger wordt maar ook dat je er niet te lang mee doorloopt. Ik denk dat je dan allemaal manieren gaat verzinnen om het te vermijden (ook ongemerkt) waardoor je de angst juist ook in stand houd. Zeker als dit recent is ontstaan is het waarschijnlijk ook redelijk makkelijk weer aan te pakken. Ik zeg niet dat je gelijk een psycholoog moet rennen hoor, je houd het zelf ook al goed in de gaten. Maar meer gewoon als steuntje voor jou, dat het helemaal niet gek zou zijn als je hiervoor eens wat sessies bij een psycholoog zou gaan doen.
Wel superfijn dat je huid nu zo rustig is, die littekens is natuurlijk wel balen. Je wil denk ik nog steeds geen foto's laten zien?

Kun je nou stoppen met dat spul zonder dat het allemaal weer terugkomt? Is je huid dan gereset of zo?
Afbeelding
Vorige

Terug naar Lichaam & gezondheid

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers