Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Topic kleurenanalyse

<<

Kees

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5667

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:36

Bericht 10 Mrt 2016 15:48

Re: Topic kleurenanalyse

Geel schreef:Kees, ik vind 't bij jou ook lastig, maar van wat ik op de foto zie, doet me vermoeden dat je een helder lentetype bent. Dit is wel met een flink voorbehoud hoor, maar ik zal even uitleggen waarom ik lente het meest waarschijnlijk vind.

Je hebt heel veel perzik/abrikoos in je huid zitten. Eigenlijk is dat typisch lente. Maar ik ga twijfelen, doordat die oranje foto een beetje mwah is. Hij is net te hard voor je. Maar goed, echt hard oranje zit misschien meer in het herfstpalet. Toen ik hier appelgroen en koraalrood bij je gezicht hield, bleef je prima 'overeind' en vulde het je heel mooi aan. Voor een wintertype ben je te warm, dat zie je bij het zwarte shirt: alle mooie kleuren in je gezicht vervagen een beetje. Voor een herfsttype ben je vervolgens (denk ik) te licht en voor het zomertype ook te warm. Bij het lentetype passen heel mooie kleuren:

Afbeelding
]


Leuk, dank je wel!
De onderste kleuren van je geplaatste pallet draag ik wel, de bovenste niet (behalve rose soms) Ik voel me daar niet zo prettig bij en heb altijd het gevoel dat het me zo bleek maakt. Als ik rose draag dan vaak met een vestje erbij of een hemdje waarvan je de bandjes ziet in een kleur van de onderste pallet.

Leuk dat je dit doet trouwens! Veel forummers zijn er erg blij mee al is het voor jou wel heel veel allemaal heb ik het idee...
Laatst gewijzigd door Kees op 10 Mrt 2016 16:29, in totaal 1 keer gewijzigd.
Chocolate is the answer, who cares what the question is
<<

Kiwi

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 477

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:20

Bericht 10 Mrt 2016 16:01

Re: Topic kleurenanalyse

Dankjewel Geel! :hulde:
Komt mijn kast toch opzicht nog best goed overeen, er ligt veel blauw en groenig (vooral zoals op het plaatje, sommige ook wat harder bijv emerald). En mn huidige meest favoriete setje bestaat de middelste van de bovenste rij en die grijze (en wit).

Nogmaals, erg tof dat je dit zo doet! Dankjewel! :smile:
<<

Toet

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2045

Geregistreerd: 03 Sep 2013 11:00

Bericht 10 Mrt 2016 16:50

Re: Topic kleurenanalyse

Geel schreef:Toet, je foto's zijn een beetje overbelicht, maar zo op het eerste gezicht lijk je me inderdaad een licht zomertype. Je hebt volgens mij een roze ondertoon in je huid, assige wenkbrauwen en een heel heldere koele oogkleur. Je shinet waarschijnlijk enorm in mintgroen, babyblauw en lichtroze. Maar nogmaals, je foto's zijn niet helemaal goed, het zou goed kunnen dat een analiste bij daglicht een ander oordeel velt. Jouw palet:

]


Bedankt! Ik heb nu toevallig een licht grijs shirtje aan en dat kijkt al heel anders dan zwart. Minder vlekjes en m'n gezicht en m'n ogen lijken blauwer! Lichte kleuren draag ik eigenlijk nooit omdat ik juist dacht dat dat me nog bleker maakt maar ik ga eens wat dingen proberen.
<<

Geel

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4030

Geregistreerd: 28 Apr 2015 15:24

Bericht 10 Mrt 2016 17:19

Re: Topic kleurenanalyse

Toet schreef:Bedankt! Ik heb nu toevallig een licht grijs shirtje aan en dat kijkt al heel anders dan zwart. Minder vlekjes en m'n gezicht en m'n ogen lijken blauwer! Lichte kleuren draag ik eigenlijk nooit omdat ik juist dacht dat dat me nog bleker maakt maar ik ga eens wat dingen proberen.
Je kunt ze ook leuk combineren, dat maakt het juist mooier. Als ik bv. het ijsblauw van het wintertype draag kan dat prima, maar het nét even wat completer en beter wanneer ik er een knalblauw jasje of vest bij doe. Da's het leuke, dat op een gegeven moment alles in je kast bij elkaar past en dan kun je met alles mixen.
Afbeelding
<<

Anoniem173

Bericht 11 Mrt 2016 17:35

Re: Topic kleurenanalyse

Eventjes weg
Laatst gewijzigd door Anoniem173 op 14 Mrt 2016 17:35, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10718

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:56

Bericht 11 Mrt 2016 18:13

Re: Topic kleurenanalyse

Wat zie jij er leuk uit AM! Ik doe even het vooronderzoek, op basis van deze foto's zou ik vast zeggen dat je een warm type bent, herfst of lente. De rest moet Geel maar zeggen :)
Dat zie ik btw aan het feit dat het zwart en het zilver veel te hard/koud zijn voor je, ze steken echt af bij je huid en haarkleur. Bruin maakt je zachter en mooier.
Dundas schreef:Van plakken wortels kun je niet op reis.

https://www.instagram.com/ooph_baby/
<<

Anoniem177

Bericht 11 Mrt 2016 18:22

Re: Topic kleurenanalyse

@Teun ik heb officieel een certificaat voor kleuranalyse maar daarbij ging het vooral om het haar.
Wat ik wel heel grappig vind om te lezen is dat er veel mensen warm worden geschat hier maar qua haar kunnen maar weinig mensen warm hebben.
<<

Anoniem173

Bericht 11 Mrt 2016 22:06

Re: Topic kleurenanalyse

Thanks Un!
Haha grappig dat jij bruin leuker vind staan. Dat is ongeveer de enige kleur die ik niet in mijn kast heb hangen. Voor de rest draag ik juist veel zwart.
<<

Taeda

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5953

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:45

Bericht 12 Mrt 2016 08:54

Re: Topic kleurenanalyse

Taeda schreef:Wat leuk!

Hierbij mijn foto's. Een bruin shirt was erg lastig, ik hoop dat deze volstaat. Goudkleurige sieraden heb ik niet.
Mijn haar is niet geverfd, de onderste plukken zijn altijd lichter dan mijn aanzet (twee zomers geleden voor het laatst).
Afbeelding
AfbeeldingHet was nog lastig, maar ik heb geprobeerd wat zomer en lentekleuren uit mijn kast te toveren. Hopelijk kom je hier evrder mee! Ik heb zelf wel een voorkeur van deze twee types, dus ik hoop dat het die is :wink:

Afbeelding
Afbeelding
Love never loses faith.
november 2016 - mei 2018
<<

Siem

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1976

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:25

Bericht 13 Mrt 2016 17:48

Re: Topic kleurenanalyse

Ik vind dit echt een heel leuk topic. Hoop steeds dat ik mijn eigen type af kan kijken van foto's die hier al zijn geplaatst, nu ik zelf niet met mijn hoofd op internet wil.
Bazinga schreef:Ik ben weer helemaal terug in de tweede klas.. Je eet 2 pannenkoeken, je broer 4. Welke kleur heeft 't dak?
<<

Caramba

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3999

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:45

Bericht 13 Mrt 2016 23:16

Re: Topic kleurenanalyse

Vind het een leuk topic.
Weet zelf al welk type ik ben en koop daarom ook mijn kleding in die kleuren.
Ben een wintertyp.
Soms koop ik andere dingen, maar combineer het dan met de kleuren die bij wintertype passen.
Mem fan 2 famkes 2015
<<

Geel

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4030

Geregistreerd: 28 Apr 2015 15:24

Bericht 14 Mrt 2016 17:45

Re: Topic kleurenanalyse

Nog even geduld hoor, meiden. Heb een heel relaxt weekend gevierd enzo. Morgen ga ik jullie weer bestuderen, als weeën tenminste geen roet in het eten gooien.
Afbeelding
<<

Anoniem185

Bericht 14 Mrt 2016 18:39

Re: Topic kleurenanalyse

Wat een leuk topic, misschien post ik binnenkort ook wel een paar foto's.
<<

Geel

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4030

Geregistreerd: 28 Apr 2015 15:24

Bericht 15 Mrt 2016 17:38

Re: Topic kleurenanalyse

Lavendel, je foto's zijn inderdaad niet helemaal goed, maar het is wel OVERduidelijk dat jij een warm type bent, haha. Er zit ontzettend veel warmte in je huid, je haar heeft een gouden gloed en je ogen zijn zo olijfgroen als olijfgroen kan zijn. Dus je bent sowieso een lente- of herfsttype. Kleuren als zwart, spierwit, zilver, knalroze, kobaltblauw of kanariegeel 'moet' je voortaan gewoon lekker achterwege laten en die rekken kun je overslaan bij het winkelen (HALLO TIJD).

Of je lente of herfst bent vind ik echt moeilijk om te zien. Je hebt best veel contrast in je gezicht (is dit je natuurlijke haarkleur?) doordat je haar zo donker is en je oogkleur ook best uitgesproken. Dat zou kunnen duiden op herfsttype. Anderzijds bestaan er ook donkere lentetypes. Bij de derde foto die je plaatst zie ik bijvoorbeeld ineens heel veel perzik/abrikoos in je wangen en da's wel echt een lentetrekje. Bovendien vind ik dat je niet echt opfleurt van die goud en die bruinroze die je om hebt gehangen, en dat zijn wat meer herfstkleuren. Maar goed, dat kan dus ook weer liggen aan de foto, helaas. :D

Ik zou je voor nu typeren als een warm lentetype, maar daar moet je je echt niet op vastpinnen. Ik weet 't gewoon niet zeker, daarvoor zou je echt naar een kleurenanaliste moeten gaan. Wat je voor nu wel kunt doen bij het winkelen, is de 'warmere' rekken uitzoeken. Vaak hangen winkels dat ook wel bij elkaar namelijk. Kijk bij het passen wat de kleur met je gezicht doet. Vallen je vlekjes, rimpels en pukkels een beetje weg en vormt het één geheel met de kleuren van je ogen, huid en haar? Waarschijnlijk zit je dan wel goed. Kies bij je sieraden sowieso voor goud i.p.v. zilver en bij je make-up voor warmte i.p.v. koelte.
Even wat plaatjes voor jou:

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Afbeelding
<<

Geel

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4030

Geregistreerd: 28 Apr 2015 15:24

Bericht 15 Mrt 2016 17:47

Re: Topic kleurenanalyse

Toet schreef:Bedankt! Ik heb nu toevallig een licht grijs shirtje aan en dat kijkt al heel anders dan zwart. Minder vlekjes en m'n gezicht en m'n ogen lijken blauwer! Lichte kleuren draag ik eigenlijk nooit omdat ik juist dacht dat dat me nog bleker maakt maar ik ga eens wat dingen proberen.
Ja, dat denken veel mensen die licht zijn en dan gaan ze overschreeuwen met harde knalkleuren. Je kunt beter áánsluiten bij de tinten die je al hebt, dan wordt het meer één geheel. En bleek hoef je er dan niet uit te zien, kijk maar:

Afbeelding

Afbeelding

Bij het laatste plaatje zie je ook dat twee kleuren combineren goed kan werken bij een lichter type. Zolang je die 'harde' kleur maar niet te hard maakt.

Kiwi, graag gedaan!
Afbeelding
<<

Geel

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4030

Geregistreerd: 28 Apr 2015 15:24

Bericht 15 Mrt 2016 17:56

Re: Topic kleurenanalyse

Taeda, ik weet 't bij jou gewoon niet, irritant hè? Ik heb het idee dat de zomerkleuren je huid rustiger maken. De kleur linksonder lijkt op de foto het slechtst voor je: ik zie je wallen heel goed en je huid wordt grauw. Die kleur is een typische lentekleur en hij zit ook in je ogen, maar hij doet 't niet voor je. Zie je wat ik bedoel?
Afbeelding
<<

Carra

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1940

Geregistreerd: 01 Sep 2013 08:50

Bericht 15 Mrt 2016 17:58

Re: Topic kleurenanalyse

Hey Geel, superlief dat je hier zoveel tijd in steekt. Weet jij hoe je erachter kunt komen of iemand een beetje een goede reputatie heeft als kleurensnalist? Ik wil graag een keer met een vriendin een analyse laten doen maar Google levert zóveel resultaten en prijsverschillen op dat we niet kunnen kiezen. Of ken jij toevallig een goede?
<<

Lavendel

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1059

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:58

Bericht 15 Mrt 2016 18:12

Re: Topic kleurenanalyse

Afbeelding

Ah wat lief Geel! Wat een moeite! Ik dacht zelf eerst herfst maar vind het ook maar lastig. Ik heb van mezelf heel donker haar (rechts op foto) met een duidelijke rode ondertoon.. Ik heb sproetjes, een rozige huid (past dan idd niet bij herfst toch?), verbrand redelijk snel maar wordt dan ook wel weer best bruin. Ik me eigenlijk nog niet echt verdiept in lente maar daar ga ik zeker ook even naar kijken!
Smile, it's free!
<<

Taeda

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5953

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:45

Bericht 16 Mrt 2016 19:25

Re: Topic kleurenanalyse

Geel schreef:Taeda, ik weet 't bij jou gewoon niet, irritant hè? Ik heb het idee dat de zomerkleuren je huid rustiger maken. De kleur linksonder lijkt op de foto het slechtst voor je: ik zie je wallen heel goed en je huid wordt grauw. Die kleur is een typische lentekleur en hij zit ook in je ogen, maar hij doet 't niet voor je. Zie je wat ik bedoel?


Ik heb een keer een analyse laten doen, maar twijfelde aan haar expertise en met name bij andere dames. Daar kwam inderdaad een combinatie van de twee types uit, maar iets meer koele kleuren dan heldere kleuren, dus iets vaker zomer. Dus dezelfde conclusie die jij trekt :) . Ik ben er wel blij mee, ik vind het een mooi kleurenpalet. Zou er nog iets meer op kunnen letten met shoppen, nu is het vooral blauw, donkerblauw, petrolblauw, blauw met zwat, blauw met wit...

Dank je voor je advies, superleuk! Je kleurenplaatjes door het topic heen ook, ik sla ze allemaal op als inspiratie.
Love never loses faith.
november 2016 - mei 2018
<<

Tommie

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 234

Geregistreerd: 11 Mrt 2014 18:57

Bericht 17 Mrt 2016 13:00

Re: Topic kleurenanalyse

Hoi Geel en UN, wat leuk dat jullie dit doen!
Ik wil niet met mijn hoofd op internet, maar misschien kunnen jullie mij toch helpen. Aan de hand van de plaatjes hier probeer ik een beetje uit te vissen wat voor type ik nou ben, maar ik kom er niet uit...

Mijn kenmerken zijn:

- (heel erg) gele ondertoon huid (zomers erg bruin)
- donkerbruin haar met gouden gloed
- lichtblauw/groene ogen
- bruine sproetjes

Hebben jullie een idee? Of heb je echt foto's nodig? Ik heb het idee dat mijn ogen niet matchen bij de rest haha.
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10718

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:56

Bericht 17 Mrt 2016 14:55

Re: Topic kleurenanalyse

Een hele gele ondertoon wijst meestal op een warm type, herfst of lente. Maar zonder foto's en zonder Geel komen we niet verder. En Geel heeft d'r dag- en nachtritme even door elkaar gehusseld, denk dat we daar even niet veel meer van hoeven te verwachten. Geduld dan dus!
Dundas schreef:Van plakken wortels kun je niet op reis.

https://www.instagram.com/ooph_baby/
<<

Suus

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 8978

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:38

Bericht 17 Mrt 2016 16:28

Re: Topic kleurenanalyse

Wat een leuk topic! Ik draag eigenlijk nooit zwart of bruin, maar na even zoeken in mijn kast toch iets gevonden:

Afbeelding

Afbeelding
26 september 2013
30 december 2015

Afbeelding
<<

Anoniem147

Bericht 18 Mrt 2016 19:29

Re: Topic kleurenanalyse

Ik denk dat jij een zomertype bent! Vooral je ogen zijn koel (zwarte rand rond het oog is typisch koel) en je uitgroei heeft een koele/matte kleur. Ook je wenkbrauwen zijn koel qua kleur. Ik zie persoonlijk nergens warm/goud.

Ik ben benieuwd naar Geel's mening, maar ik denk echt dat ik best goed zit haha. Je huid, haar en oogrand komen namelijk heel erg overeen met mijn eigen kenmerken en ik ben een zomertype.
<<

Anoniem147

Bericht 18 Mrt 2016 19:38

Re: Topic kleurenanalyse

Ik heb alleen een foto met make up maar dan nog steeds een zomertype (denk ik) haha.
**

Haha ooh ja! Wat leuk!! Geel gefeliciteerd!!
Laatst gewijzigd door Anoniem147 op 19 Mrt 2016 14:59, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Suus

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 8978

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:38

Bericht 19 Mrt 2016 11:15

Re: Topic kleurenanalyse

Dank je, Marni! Ik denk dat we voor de mening van Geel nog even geduld moeten hebben :wink:
26 september 2013
30 december 2015

Afbeelding
VorigeVolgende

Terug naar Beauty & mode

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers