Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Tips en Tricks in de keuken

<<

Silly-One

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11831

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:18

Woonplaats: B.rabant

Bericht 22 Nov 2018 18:44

Tips en Tricks in de keuken

Ik heb gezocht, maar ik kan er geen vinden of hij is er nog niet.
Misschien is het leuk om hier je tips en tricks te delen voor in de keuken. Dingen wat je nog niet wist of wat heel handig is.

Zo kwam ik er net achter dat het echt werkt om vlees uit de vriezer snel te ontdooien door het in het een bak met water te leggen ( met het plastic er nog omheen). Ik was er vooraf een beetj sceptisch over maar mijn kip was echt binnen 15 minuten ontdooit waarna ik er snel mee kon gaan koken.
____________________
Verbouwingsinsta @bduintje_klus
<<

Japie

Major Yipyapper

Berichten: 3667

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:59

Bericht 22 Nov 2018 19:06

Re: Tips en Tricks in de keuken

Dat is een goede tip, dat wist ik nog niet. Ik deed het altijd even in de magnetron als het snel ontdooit moest worden, maar daar wordt het niet beter van.
Geluk hoef je niet te verdienen, je hebt er recht op.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43575

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 22 Nov 2018 19:07

Re: Tips en Tricks in de keuken

Heb je koud of warm water gedaan? Je kunt beter koud water gebruiken.

Ik zal eens nadenken of ik specifieke tips en tricks heb. Ik kook gewoon maar misschien zitten daar best vernuftige dingetjes bij waar ik niet meer over nadenk.

Ja een groenafval bakje op het aanrecht. Lekker burgerlijk maar ideaal voor afval tijdens het snijwerk en helpt met afval scheiden.
Let's discover the world together.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43575

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 22 Nov 2018 19:15

Re: Tips en Tricks in de keuken

Tips terwijl ik kook:

Als je een citroen (of limoen of sinaasappel) wilt persen, rol 'm dan eerst over het aanrecht zodat ie alvast wat zachter wordt. Dan komt er veel meer sap uit.
En sowieso a la Jamie uitknijpen met je hand eronder, dan vang je de pitjes op.


Als je een saus wilt indikken met maïzena voeg dan niet de maïzena klakkeloos toe aan de saus. Dan gaat het klonteren. Maak in een klein bakje eerst een vloeibaar mengsel van maïzena en wat vocht (water, wijn, bouillon) en zorg dat dat goed geroerd is tot een glad mengsel en voeg het daarna, al roerend, bij de saus toe.
Let's discover the world together.
<<

MissEnergy

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3221

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:46

Woonplaats: Friesland

Bericht 22 Nov 2018 19:45

Re: Tips en Tricks in de keuken

Als je groenten overhebt (die niet veel vocht van zichzelf bevatten), kun je deze in porties invriezen voor later gebruik. Zo hebben wij altijd zakjes met champignons of mais in de vries en gooien we op die manier niet halve bakjes weg.
08/2018
05/2021
<<

Silly-One

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11831

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:18

Woonplaats: B.rabant

Bericht 22 Nov 2018 19:49

Re: Tips en Tricks in de keuken

Marin schreef:Heb je koud of warm water gedaan? Je kunt beter koud water gebruiken.


Koud water.
____________________
Verbouwingsinsta @bduintje_klus
<<

Kees

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8146

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:36

Bericht 22 Nov 2018 19:50

Re: Tips en Tricks in de keuken

Als je handen stinken van de knoflook en je hebt geen rvs-zeep dan kun je je handen ook gewoon met een pan wassen.
30-04-2017
<<

MissEnergy

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3221

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:46

Woonplaats: Friesland

Bericht 22 Nov 2018 19:56

Re: Tips en Tricks in de keuken

Kees schreef:Als je handen stinken van de knoflook en je hebt geen rvs-zeep dan kun je je handen ook gewoon met een pan wassen.


Nooit bij stil gestaan, maar pannen zijn vaak natuurlijk ook van een metaal gemaakt :palm:
Bij ui wil dat ook wel helpen.
08/2018
05/2021
<<

Kees

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8146

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:36

Bericht 22 Nov 2018 20:09

Re: Tips en Tricks in de keuken

MissEnergy schreef:
Kees schreef:Als je handen stinken van de knoflook en je hebt geen rvs-zeep dan kun je je handen ook gewoon met een pan wassen.


Nooit bij stil gestaan, maar pannen zijn vaak natuurlijk ook van een metaal gemaakt :palm:
Bij ui wil dat ook wel helpen.

Ik vergat steeds zo'n ei te kopen en sinds ik dit weet vind ik het zonde van m'n geld :laughcry:
30-04-2017
<<

Anoniem301

Bericht 22 Nov 2018 22:21

Re: Tips en Tricks in de keuken

Handige tip van dat vlees ontdooien!

Ik zet juist altijd een vergiet op het aanrecht en gooi daar m’n afval in. Daarna in een keer in het gft-bakje dan hoeft deze er niet de hele tijd te staan.
<<

Snoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6939

Geregistreerd: 11 Dec 2013 11:19

Bericht 22 Nov 2018 22:26

Re: Tips en Tricks in de keuken

Marin schreef:Ja een groenafval bakje op het aanrecht. Lekker burgerlijk maar ideaal voor afval tijdens het snijwerk en helpt met afval scheiden.
Ja, ik heb dat ook. Vind ik ook heel handig.
2012 & 2016
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43575

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 22 Nov 2018 22:27

Re: Tips en Tricks in de keuken

Ik bedoelde ook een klein bakje dat daarna in de grote zak gaat. Zelfde idee alleen heeft jouw bakje gaatjes.
Let's discover the world together.
<<

Snoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6939

Geregistreerd: 11 Dec 2013 11:19

Bericht 22 Nov 2018 22:34

Re: Tips en Tricks in de keuken

Oh nee, mijn bakje staat er permanent, wordt uiteraard op regelmatige basis geleegd. Maar ik heb geen zin om telkens als ik fruit/groenten snij of schil naar de groene container te lopen.

Het is overigens een afvalbakje van Mepal.

https://www.bol.com/nl/p/mepal-afvalbakje-calypso-nordic-blue/9200000086330534/
2012 & 2016
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43575

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 22 Nov 2018 22:47

Re: Tips en Tricks in de keuken

Handig! Mooi bakje ook. Wij hebben gewoon een simpel plastic bakje staan. Aan het einde van de avond gaat dat in de groenzak en na een paar dagen dat in de groene container.
Let's discover the world together.
<<

Jada

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1739

Geregistreerd: 19 Apr 2015 15:48

Bericht 22 Nov 2018 22:52

Re: Tips en Tricks in de keuken

Ik deed dit laatst op mijn werk en mijn collega's waren er erg verbaasd over. Maar als ik champignons in plakjes moet snijden gebruik ik daarvoor de eiersnijder. Binnen no-time al de champignons in plakjes.
<<

Kees

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8146

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:36

Bericht 23 Nov 2018 06:20

Re: Tips en Tricks in de keuken

Oh dat geniale idee heb ik ook eens gehad Jada, alleen vonden de draadjes van mijn eisnijder het niet leuk.
Hier is dat dus geen succes.
30-04-2017
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 17342

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:24

Bericht 23 Nov 2018 07:24

Re: Tips en Tricks in de keuken

Kees schreef:Oh dat geniale idee heb ik ook eens gehad Jada, alleen vonden de draadjes van mijn eisnijder het niet leuk.
Hier is dat dus geen succes.


Haha klopt! ik had dat eens hier gelezen als ultieme tip. T heeft er een paar leuke minuten met champignons mee gehad, maar toen was ie kapot idd :(
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15401

Geregistreerd: 20 Feb 2014 11:58

Bericht 23 Nov 2018 11:08

Re: Tips en Tricks in de keuken

Nee dat met die champignons in de eiersnijder werkt hier ook niet. Jammer want het leek me ideaal.

♥♥
<<

Anoniem248

Bericht 23 Nov 2018 11:16

Re: Tips en Tricks in de keuken

Afbeelding

Als je zo’n bakje tomaatjes (of gewoon een willekeurig bakje druiven, champignons, aardbeien, noem naar op) hebt, dan kun je het bakje gewoon ín de deksel zetten. Deksel op zijn kop en dan het bakje erin. Handig als je ze afgespoeld hebt en iets minder druipbende wilt hebben, of gewoon om dat rondslingerende dekseltje uit de weg te hebben.
<<

Blue Phone

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2365

Geregistreerd: 08 Sep 2016 15:43

Bericht 23 Nov 2018 11:20

Re: Tips en Tricks in de keuken

Maar in het deksel zitten toch ook gaatjes?
23-11-2014 16-03-2017 01-07-2020
<<

Reva

Yipyapper

Berichten: 1960

Geregistreerd: 18 Nov 2013 20:57

Bericht 23 Nov 2018 11:21

Re: Tips en Tricks in de keuken

Huh Maple, waarom zou ik dat willen met m'n beker tomaten? Snap hem niet :smile:
June schreef:Kruiden naar beschikbaarheid en emotie.
<<

Anoniem328

Bericht 23 Nov 2018 11:26

Re: Tips en Tricks in de keuken

Dat snap ik ook niet :smile:

Misschien is het wel algemeen bekend maar ik spoel een gepeld ui altijd eerst af met water voordat ik hem ga snijden. Dan krijg je geen traanogen.
<<

Soleil

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4074

Geregistreerd: 02 Sep 2013 07:06

Bericht 23 Nov 2018 11:34

Re: Tips en Tricks in de keuken

Elliot schreef:Nee dat met die champignons in de eiersnijder werkt hier ook niet. Jammer want het leek me ideaal.

Ik haal er altijd meerdere bij Ikea en dan verslijten we die maar gewoon.
<<

Anoniem328

Bericht 23 Nov 2018 11:42

Re: Tips en Tricks in de keuken

Wegwerp eiersnijders :razz:
Het klinkt wel heel leuk. Zoon zou het geweldig vinden!
<<

Anoniem301

Bericht 23 Nov 2018 11:45

Re: Tips en Tricks in de keuken

Soleil schreef:
Elliot schreef:Nee dat met die champignons in de eiersnijder werkt hier ook niet. Jammer want het leek me ideaal.

Ik haal er altijd meerdere bij Ikea en dan verslijten we die maar gewoon.

Hm, niet zo'n duurzame oplossing.
Volgende

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers