Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Tips en Tricks in de keuken

<<

Anoniem282

Bericht 23 Nov 2018 13:10

Re: Tips en Tricks in de keuken

Heeft iemand hier toevallig de tip om niet zo'n naar knoflook stinkende keuken te krijgen zodra je knoflookteentjes hebt geperst? Ik kan het hier in de vuilniszak gooien en uiteraard de deksel goed sluiten van de pedaalemmer. Twee keer per week mag ik vuilnis aan de weg zetten, waardoor ik alleen maar op de dagen dat de vuilnis wordt opgehaald de knoflookpers gebruik. Anders heb ik een paar dagen die geur in huis hangen en dat vind ik zo smerig.

Het enige wat ik me nu kan bedenken is het ergens buiten in een prullenbak weggooien, maar ik hoopte op een tip van jullie die iets minder omslachtig is. :)
<<

Sawadee

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2526

Geregistreerd: 02 Jan 2016 16:21

Bericht 23 Nov 2018 13:15

Re: Tips en Tricks in de keuken

De resten in een boterhamzakje doen, goed dichtknopen en dan in de vuilniszak? Je hebt eventueel ook van die geurende zakjes die voor luiers enzo gebruikt worden.
<<

Anoniem282

Bericht 23 Nov 2018 13:21

Re: Tips en Tricks in de keuken

Zou dat wel de geur tegenhouden in een dichtgeknoopt boterhamzakje, denk je? Het is het proberen waard, ook al vind ik het ergens wel heel milieuonvriendelijk om per keer een plastic zakje te gebruiken hiervoor. Dan ga ik toch proberen of ik het zakje zo dicht kan knopen dat ik het ook weer makkelijk open kan maken, zodat ik de knoflookteentjes kan opsparen en zo minder plastic zakjes erdoorheen jaag.

Die geurzakjes had ik nog nooit van gehoord. Ik zal even op zoek gaan. :) Thanks iig!
<<

Anoniem313

Bericht 23 Nov 2018 13:23

Re: Tips en Tricks in de keuken

Ik heb van verse knoflook nooit zo'n last, maar andere stinkende dingen (trassi, ansjovis) rol ik in wat alufolie voor ik het weggooi.
<<

Elska

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1489

Geregistreerd: 11 Okt 2015 20:55

Bericht 23 Nov 2018 13:25

Re: Tips en Tricks in de keuken

Carrie schreef:
Soleil schreef:
Elliot schreef:Nee dat met die champignons in de eiersnijder werkt hier ook niet. Jammer want het leek me ideaal.

Ik haal er altijd meerdere bij Ikea en dan verslijten we die maar gewoon.

Hm, niet zo'n duurzame oplossing.

een champignonsnijder of multisnijder is dan misschien een beter idee
Afbeelding
<<

Anoniem313

Bericht 23 Nov 2018 13:28

Re: Tips en Tricks in de keuken

Even denken, andere tips:

- ook qua eiersnijder: ei in plakjes, voorzichtig kwartslag draaien en nog een keer snijden, dan heb je een ei in kleine stukjes.
- als je iets bakt in roomboter, zout aan de smeltende boter toevoegen om spetters tegen te gaan.
- goeie groentebouillon maak je van mosselgroente.
<<

Anoniem282

Bericht 23 Nov 2018 14:07

Re: Tips en Tricks in de keuken

Caulfield schreef:Ik heb van verse knoflook nooit zo'n last, maar andere stinkende dingen (trassi, ansjovis) rol ik in wat alufolie voor ik het weggooi.


Thanks, dit kan ik ook nog eens proberen!
<<

minoessepoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5876

Geregistreerd: 02 Sep 2013 06:56

Bericht 23 Nov 2018 15:10

Re: Tips en Tricks in de keuken

Ik heb het ooit eerder gepost dus geen nieuwe tip, maar ik doe kruiden voor soep of stoofvlees bijvoorbeeld altijd in een thee-ei of zo’n zelf te vullen theezakje zodat je het er zo uit kan pakken en niet op zoek hoeft naar de kruidnagel in de “ hooiberg”.
25-11-2014 & 09-06-2017
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43723

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 23 Nov 2018 15:17

Re: Tips en Tricks in de keuken

Dat doe ik inderdaad ook met die vulbare theezakjes Minoes. Is zeker handig. Beetje kooktouw erom heen.

Oh ja doet me denken:

Restje parmezaanse kaas? Bewaren en gooi het door de soep (of Italiaans stoofpotje). Dan wordt het helemaal zacht en geeft een lekkere smaak af.
Let's discover the world together.
<<

Kreeft

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4227

Geregistreerd: 04 Sep 2013 02:06

Bericht 23 Nov 2018 15:41

Re: Tips en Tricks in de keuken

Ik maak eens in de zoveel tijd heel veel knoflook schoon, en doe dat in de blender met wat olie. Dat bewaar ik dan in de koelkast in een gebruikt waterflesje. Zo heb je elke keer 'verse' knoflook. Als je zorgt dat de knoflook onder een laagje olie staat, blijft het lang houdbaar! Ik kook veel Italiaans, en zo heb je makkelijk en snel knoflook, en maar 1x de stank :thumbup: Ik doe er vaak ook nog een rode peper bij.
<<

Anoniem328

Bericht 23 Nov 2018 15:56

Re: Tips en Tricks in de keuken

Yes wat een goede tip Kreeft!!!
<<

Anoniem282

Bericht 23 Nov 2018 17:09

Re: Tips en Tricks in de keuken

Oh, dat klinkt heel goed Kreeft! Thanks voor de tip en die rode peper ga ik zeker ook toevoegen. :)
<<

Kreeft

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4227

Geregistreerd: 04 Sep 2013 02:06

Bericht 23 Nov 2018 17:18

Re: Tips en Tricks in de keuken

Graag gedaan ladies!
<<

Jada

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1739

Geregistreerd: 19 Apr 2015 16:48

Bericht 23 Nov 2018 20:19

Re: Tips en Tricks in de keuken

Oh mijn eiersnijder is nog steeds heel na al die jaren! Dan heb ik blijkbaar gewoon geluk.
<<

Lady

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15970

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:23

Bericht 25 Nov 2018 18:50

Re: Tips en Tricks in de keuken

Wat slim Kreeft!

Ik doe knoflook ook vaak in aluminiumfolie voordat ik het weggooi. En dan als het kan nog in een blikje of afsluitbaar vakje wat ook weggegooid moet worden.

Mijn tip: een scheutje olijfolie door het pannenkoekbeslag. Dan hoef je geen boter meer in de pan te doen voor elke pannenkoek.
28 april 2015 - Lieve D, your first breath took ours away..

12 mei 2018 - Lieve J, little hero!
Vorige

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers

cron