Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Tijd voor jezelf

<<

Anoniem241

Bericht 14 Nov 2018 10:11

Tijd voor jezelf

Wanneer heb jij dat? En hoe plan je het in en wat ga je dan doen?
Laatst gewijzigd door Anoniem241 op 15 Nov 2018 09:01, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Anoniem304

Bericht 14 Nov 2018 10:16

Re: Tijd voor jezelf

Mijn vriend is dan thuis bij onze dochter. En ze kan ook altijd even naar m'n schoonouders.
M'n vriend is zelf ook het liefst thuis tegenwoordig. Hij vindt het echt niet leuk om G. weg te brengen.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43704

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 14 Nov 2018 10:17

Re: Tijd voor jezelf

Heb je geen opvangnet? Dus niet persé kinderopvang maar af en toe een oma oid die oppast zodat je naar de kapper kan? Ik plan dat soort dingen vaak op dagen dat m'n moeder er is of ik breng m'n zoontje even voor een paar uurtjes naar m'n schoonmoeder. Drink ik bij terugkomst nog even een kop koffie met haar.
Of plan iets in het weekend, dan kan je vriend toch bij haar blijven?

Toen hij jonger was, sliep hij veel meer en had ik overdag dus tijd voor mezelf. Ik douchte tijdens z'n eerste slaapje, kon dan lekker even beetje tutten. Nu wordt dat al lastiger. Vaak zet ik'm in z'n bedje en dan kan ik gauw douchen.
Hij slaapt nu één keer 's middags en afgelopen maanden heb ik in die twee uur m'n werk gedaan (foto's bewerken), maar ook het huishouden proberen te runnen en ergens tijd voor mezelf geprobeerd te vinden. Dat was wel lastig. Nu ik het wat rustiger heb, ga ik vaak die twee uurtjes even zitten. Of iig een deel ervan.

Toevallig zei ik het net in de Lente Mama app groep, maar ik wil in februari eigenlijk even een paar dagen weg in m'n eentje. M'n man is dan op reis met z'n vader en ipv dat ik thuis blijf met zoon, heb ik erg behoefte aan even in m'n eentje door een stad dwalen, net als vroeger. Dus dat ga ik denk ik maar doen.

Tip: Je hebt geen tijd, je maakt tijd. Er valt vast wel ergens iets in te plannen. Tijd voor jezelf is schaars maar je moet het wel zelf creëeren, anders verdwijnt het onderaan de stapel van prioriteiten. Je hebt jezelf lang genoeg op de laatste plaats gezet afgelopen jaar. Je mag best af en toe wat tijd voor jezelf opeisen.
Let's discover the world together.
<<

Anoniem281

Bericht 14 Nov 2018 10:18

Re: Tijd voor jezelf

Als ik vind dat m'n man teveel weg is, dan geef ik dat aan. Dan zorgt hij maar dat ie thuis is en voor ons kind kan zorgen, zodat ik naar de kapper kan, met vriendinnen kan afspreken enz.

Zo gaat dat hier dus; m'n vent is thuis en ik ga iets doen. Of ik zeg, 'Tag! You're it!' en dan ga ik lekker lang douchen. Als m'n man echt moet werken of andere verplichtingen heeft (en dan bedoel ik niet, even sporten ofzo) dan neem ik een extra uurtje op als Tobias op het kinderdagverblijf is bijvoorbeeld.
<<

Anoniem241

Bericht 14 Nov 2018 10:19

Re: Tijd voor jezelf

*
Laatst gewijzigd door Anoniem241 op 15 Nov 2018 09:02, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Jezzie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8845

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:17

Bericht 14 Nov 2018 10:20

Re: Tijd voor jezelf

Ik probeer zulke dingen ook te plannen als mijn man thuis is.
De weekboodschappen doe ik meestal ook op een ochtend dat mijn man thuis is, dan kan ik alleen en loop dan meteen een rondje door de stad.
Maar echt uitgebreid alleen shoppen is wel lang geleden. Ik heb dan altijd de jongste wel bij me. Of we gaan met het hele gezin.
2012
2016
2020
oktober 2024

Instagram
<<

Anoniem304

Bericht 14 Nov 2018 10:22

Re: Tijd voor jezelf

Ell schreef:
Cotton schreef:Mijn vriend is dan thuis bij onze dochter. En ze kan ook altijd even naar m'n schoonouders.
M'n vriend is zelf ook het liefst thuis tegenwoordig. Hij vindt het echt niet leuk om G. weg te brengen.


Ben ik best jaloers op! Wij hebben inmiddels weer ruzie, hij gaat namelijk skien vanavond tm zaterdag en vraagt dan wel mijn mening, maar wordt boos als ik zeg dat ik dat niet fijn vind. Dan krijg ik steeds te horen hoe ontzettend veel hij al heeft afgezegd. En ik vind het gewoon zwaar, dan moet ik om 6 uur opstaan en hopen dat ze nog een half uurtje doorslaapt, zodat ik me aan kan kleden in de hoop nog enigszins op tijd op mijn werk te zijn. Ik ben kapot na 4 dagen in mijn eentje alles doen.

Beseft je vriend zich verder wel dat zijn leven niet hetzelfde is als pré baby?

Misschien een harde reactie van mij, maar krijg altijd het idee in jouw reacties dat hij voor gaat en jullie gezin om hem draait.
Jullie zijn gelijk he. Jij hebt ook je vrije tijd en leuke dingen nodig.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43704

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 14 Nov 2018 10:23

Re: Tijd voor jezelf

Als ik dat zo lees vind ik dat echt best wel heel erg asociaal van je vriend en dan druk ik me nog zachtjes uit. Ik word er bijna boos van, in elk geval verdrietig.

Wil je zelf niet een paar daagjes weg? Of het minste wat hij kan doen is z'n partner naar de kapper laten gaan als ie terug is. Hallo hee.
Let's discover the world together.
<<

SoGood

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6122

Geregistreerd: 11 Sep 2013 12:54

Bericht 14 Nov 2018 10:25

Re: Tijd voor jezelf

Heftig is dat. Gaat je dochter naar de opvang? Is het een idee dat jij dan een dag vrij neemt? Is er misschien iemand anders die even op haar kan passen zodat je echt even tijd hebt voor jezelf? Verder je tijd goed indelen: tijdens dutjes kan je bijvoorbeeld een was wegwerken maar je kan er ook voor kiezen om dan even tijd voor jezelf te nemen. De was doen kan ook als je dochter erbij is, vindt ze misschien nog leuk ook. Het is makkelijk gezegd, maar ik denk dat het wél echt van belang is dat je nu ook even je eigen belangen voorop zet. Jouw vriend is evenveel ouder als jij, hij heeft wel genoeg tijd voor zichzelf, zorg dat er meer balans komt. Hij kan ook een dag thuisblijven zodat jij écht iets voor jezelf kan doen. Jouw gezin heeft er niets aan als je nu niet op tijd aan de bel trekt.

Vind je het moeilijk om de touwtjes uit handen te geven?
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 17368

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:24

Bericht 14 Nov 2018 10:35

Re: Tijd voor jezelf

Nou logisch dat je ruzie hebt. Ik zou ook nog wel wat meer ruzie maken om duidelijk hem duidelijk te maken dat het echt niet ok is hoe hij zich opstelt. Tuurlijk, het is lastig tijd voor jezelf te hebben met een baby. Maar jullie zouden dat veel beter kunnen verdelen. Hij heeft net zoveel verantwoordelijkheid als jij maar die neemt hij niet. Ik vind het echt asociaal en egoïstisch. Liefst ga je een serieus gesprek met hem aan, niet meteen ruzie, maar het moet hem echt duidelijk worden. Ik vraag me echt af hoe hij dit van tevoren voor zich zag
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

Anoniem250

Bericht 14 Nov 2018 10:41

Re: Tijd voor jezelf

Ik vind het niet oké dat jouw vriend jou overal voor laat opdraaien. Je zou de zorgtaken moeten verdelen en er zou voor jou ook ruimte moeten zijn om dingen te ondernemen en om te ontspannen zonder kind.

Ik kan je nu wel vertellen hoe ik het doe, maar ik ben alleenstaand. Als ik een partner had gehad dan was ik er vanuit gegaan dat we het samen zouden doen. Maar zo doe ik het:

Als de kinderen in bed liggen, ruim ik het huis op, doe ik de was en strijk ik twee avonden in de week en werk ik nog wat werkmails weg of poets ik. Daarna was ik mijn haren. Ik zit meestal tussen 21.30 en 22.00 uur. Dan kijk ik een aflevering van een serie. Ik sta 's ochtends inderdaad een half uur tot drie kwartier eerder op. Dan kleed ik me aan, doe ik make-up op en dek ik de tafel alvast. Ik heb alleen opvang voor de uren dat ik werk. Als ik vrij ben, ben ik altijd met de kinderen. Dat betekent dat ik elke avond thuis ben. Ik ga 1x in de 7 weken naar de kapper. Dan past mijn moeder een uurtje op. Winkelen doe ik online. Ik ben erachter gekomen dat ik weinig tijd voor mezelf nodig heb, want ik voel me hier prima bij en heb niet het gevoel dat ik iets tekort kom. Máár ik denk dat ik het in een relatie erg oneerlijk en frustrerend zou vinden als ik bijna alles alleen moest doen en mijn partner veel meer tijd en ruimte voor zichzelf zou nemen. Je zou het samen moeten doen.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43704

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 14 Nov 2018 10:43

Re: Tijd voor jezelf

Hoe ziet jullie weekend eruit Ell? Is daar wel wat ruimte om iets voor jezelf te doen?
Let's discover the world together.
<<

Anoniem241

Bericht 14 Nov 2018 10:43

Re: Tijd voor jezelf

*
Laatst gewijzigd door Anoniem241 op 15 Nov 2018 09:02, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43704

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 14 Nov 2018 10:44

Re: Tijd voor jezelf

Holly Golightly, als ik jouw ritme lees vind ik het altijd bewonderingswaardig hoe je het doet. Volgens mij geniet jij heel erg van het leven met je kinderen en weet je ook heel erg genoegen te nemen met de kleine momentjes die je voor jezelf pakt. Ik vind dat je het goed doet.
Let's discover the world together.
<<

Anoniem250

Bericht 14 Nov 2018 10:48

Re: Tijd voor jezelf

Marin schreef:Holly Golightly, als ik jouw ritme lees vind ik het altijd bewonderingswaardig hoe je het doet. Volgens mij geniet jij heel erg van het leven met je kinderen en weet je ook heel erg genoegen te nemen met de kleine momentjes die je voor jezelf pakt. Ik vind dat je het goed doet.


Dat is lief! Maar je hoeft er niet echt bewondering voor te hebben, want het gaat gewoon goed zo. En mijn moeder past weleens een avondje op, maar dat is hooguit 1x in de maand/ 2 maanden. En dan blijf ik ook bij mijn ouders logeren.

Maar Ell, je hebt het over de kapper. Is hij niet bereid om 1x in de 6 a 8 weken een uurtje of twee op te passen? Want als je al geen kappersbezoekje kan inplannen, omdat je partner niet bereid is 1x in de 6 a 8 weken op te passen, kan je wel concluderen dat de zorgtaken echt helemaal niet goed en eerlijk verdeeld zijn. Ik word er gewoon een beetje boos van.
<<

Anoniem248

Bericht 14 Nov 2018 10:49

Re: Tijd voor jezelf

Ell schreef:
Cotton schreef:Mijn vriend is dan thuis bij onze dochter. En ze kan ook altijd even naar m'n schoonouders.
M'n vriend is zelf ook het liefst thuis tegenwoordig. Hij vindt het echt niet leuk om G. weg te brengen.


Ben ik best jaloers op! Wij hebben inmiddels weer ruzie, hij gaat namelijk skien vanavond tm zaterdag en vraagt dan wel mijn mening, maar wordt boos als ik zeg dat ik dat niet fijn vind. Dan krijg ik steeds te horen hoe ontzettend veel hij al heeft afgezegd. En ik vind het gewoon zwaar, dan moet ik om 6 uur opstaan en hopen dat ze nog een half uurtje doorslaapt, zodat ik me aan kan kleden in de hoop nog enigszins op tijd op mijn werk te zijn. Ik ben kapot na 4 dagen in mijn eentje alles doen.

Dan zou ik zelf ook iets gaan boeken voor een paar dagen, met vriendinnen of in m’n eentje. En an mag hij het eventjes die paar dagen alleen rooien met jullie dochter. In de hoop dat hij dan begrijpt dat het niet terecht is als hij boos wordt terwijl jij eerlijk aangeeft dat je het allemaal niet trekt.

Ik denk namelijk dat daar vooral het probleem ligt, dat het grootste deel op jouw schouders terecht komt. Hij mag als vader jou ook best heel wat uit handen nemen.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43704

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 14 Nov 2018 10:52

Re: Tijd voor jezelf

Ik heb er wel bewondering voor hoor Holly, dat mag best :smile: Een goede gebalanceerde gezinsstructuur in je eentje runnen vergt denk ik best wel wat. Mag je best trots op zijn of in elk geval van genieten.
Let's discover the world together.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43704

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 14 Nov 2018 10:54

Re: Tijd voor jezelf

Ik zou op z'n minst een kapperafspraak maken voor jezelf, het liefst de ochtend nadat hij terug is van vakantie. Nee dat is flauw. Maar je mag écht wel wat tijd voor jezelf opeisen. Dat heeft een mens gewoon nodig. Je vraagt niet te veel. Als hij dat niet snapt ligt dat aan hem, niet aan jou.
Wij horen natuurlijk maar één kant van jouw relatie en dat is lastig, maar op basis van wat ik lees vind ik het ongelijk klinken.
Let's discover the world together.
<<

Indigo

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1947

Geregistreerd: 23 Apr 2015 10:55

Bericht 14 Nov 2018 11:04

Re: Tijd voor jezelf

Ik plan kappersbezoeken altijd op de avond in, zodat mijn man bij de kinderen is. Ik ga elke 6/7 weken grijze haren verven. Deze week ben ik vier avonden weg, vind ik zelf wel wat veel. Mijn man is dan thuis. Andere weken ben ik weer elke avond thuis en is hij vaker weg. We hebben een gezamenlijke agenda op de telefoon waar we al onze afspraken inzetten, het meeste gaat in overleg. Als jij al 8 maanden lang niet naar de kapper kan, klinkt dat niet alsof de zorgtaken eerlijk verdeeld zijn. Kun je wel eens een avond of dag weg dat je vriend thuis is bij je dochter? Of heb je dat nog helemaal niet kunnen doen?
2011 2012 2017
<<

Olíve

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3297

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:20

Bericht 14 Nov 2018 11:05

Re: Tijd voor jezelf

Poeh Ell, jij stelt je niet aan! Je vriend vindt dat het voor jou nooit genoeg is terwijl hij zelf altijd weg wil? Wat een egoïst zeg! Uit alle berichten die je hebt geplaatst tijdens jouw moederschap is duidelijk te lezen dat jouw vriend erg weinig steun biedt en jij het gewoon altijd zelf maar uit moet zoeken en er niet over mag klagen. Hoe oneerlijk is dat?!

Jeetje, wat een eenzaamheid zeg, je zo rot voelen en daar dan ook nog alleen in staan.
<<

Anoniem328

Bericht 14 Nov 2018 11:06

Re: Tijd voor jezelf

Hij vindt dat het voor jou nooit genoeg is?

Dan geldt dat voor hem helemaal! Hij is al meermalen zonder jullie op vakantie geweest. Waarom zou hij daar wel recht op hebben en jij niet? En bij jou gaat het alleen maar om een uurtje kapper of een keer een dag of avond weg!
Het is in mijn ogen zó oneerlijk verdeeld bij jullie. Ziet hij dat dan niet in? Ik heb er echt geen woorden voor en vind het heel verdrietig om te lezen.
<<

Anoniem318

Bericht 14 Nov 2018 11:09

Re: Tijd voor jezelf

Volgens mij is het probleem niet dat hij vaak weg is, maar dat hij sowieso niet veel uit handen neemt, toch? Als hij elke dag zijn deel van de zorg zou opnemen, zou je makkelijk naar de kapper moeten kunnen en wat slaap moeten kunnen inhalen. Maar hij helpt strucutureel niet, heb ik het idee, of heb ik het mis? Als hij gewoon zijn aandeel zou doen, dan zouden die vakanties misschien niet zoveel frustraties opleveren, maar nu komen die bovenop het feit dat jij sowieso veel alleen moet doen. Dat is echt niet ok.

Concreet op je vraag over de kapper: dan is mijn vriend thuis met een flesje gekolfde melk.
<<

Jip

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11396

Geregistreerd: 03 Jan 2015 11:04

Bericht 14 Nov 2018 11:12

Re: Tijd voor jezelf

Ik zou er ook boos van worden. Ik lees uit je berichten dat jij vooral degene bent die zorgt voor jullie (!) dochter.

Ik heb redelijk wat tijd voor mezelf. Wij sporten in het weekend omstebeurt (of we fietsen mee als de ander gaat hardlopen). Mijn man doet op zaterdag altijd boodschappen met V, dan heb ik wat tijd voor mezelf; ik ga dan meestal hardlopen. V. gaat om 19u naar bed en dan heb ik tot 21u30 ongeveer tijd om andere dingen te doen. Ik naai dan, sport, of hang op de bank.

Op de dagen dat ik de zorg heb heb ik tijdens haar middagslaap tijd voor andere dingen. Niet zozeer voor mezelf. Meestal doe ik dan wassen en wat huishouden, maar ik lunch ook lekker rustig op de bank. Ik vraag ook oma wel om op te passen zodat ik tijdens haar slaap naar de kapper kan (wat ik maar 2x per jaar doe).

Ik zou met jouw vriend echt eens om de tafel gaan zitten en vertellen wat het met je doet. Misschien kunnen jullie een weekplanning maken waarin er ook tijd is dat hij alleen met zijn dochter is en jij even eruit kan. Dit ga je niet volhouden zo!
Their smile makes me smileJanuari 2017 ♡ April 2019

https://www.instagram.com/stofspinsels/
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43704

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 14 Nov 2018 11:16

Re: Tijd voor jezelf

Ik zou die vakanties inderdaad niet eens echt een issue vinden mits de rest een beetje eerlijk verdeeld is (naar rato).

Kijk, wij hebben ook een zeer traditionele rolverdeling waar niet iedereen achter zal staan maar we zorgen wel voor elkaar dat de ander happy blijft en wat voor zichzelf kan doen wanneer daar behoefte voor is. En zodra m'n man thuis is, is hij er voor onze zoon.
We hebben ieder onze eigen dingen en doen veel samen. Je hebt echt een soort balans daarin nodig.

Ik vind het heel lastig beoordelen hoeveel je vriend daadwerkelijk doet op gewone dagen, los van die vakanties. Afgaande op wat ik lees zal het niet veel zijn. Ik zou daar zelf meer mee zitten en heb je op de langere termijn ook meer aan om dat rechter te trekken.
Let's discover the world together.
<<

sanskie

Kletskop

Berichten: 833

Geregistreerd: 29 Okt 2013 13:48

Bericht 14 Nov 2018 11:27

Re: Tijd voor jezelf

Volgens mij kan ik mij nog herinneren dat je hier al mee zat toe je zwanger was zoiets ?. Dat hij altijd maar weg wilt met de motor. Excuses als ik fout zit.

Een kind krijgen doe je samen dus ben je ook samen verantwoordelijk.
Waarom zou hij wel steeds weg mogen en jij niet ?
Als ik een keer naar de kapper wil of een avondje niet thuis ben of wil shoppen of wat dan ook. Dan past papa uiteraard op dat vind ik vrij logisch.

Ik werk erg onregelmatig qua tijden maar dat vind ik juist erg fijn. Zo kan ik ff snel nog iets doen voordat dochter op haal van de crèche.
Volgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers