Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Thailand > groepsreis of individueel

<<

Nicole

Kwebbel

Berichten: 257

Geregistreerd: 03 Sep 2013 12:41

Bericht 21 Jan 2014 16:21

Thailand > groepsreis of individueel

Hoi allemaal,

Ik heb even een vraagje. Wie is er hier ooit in Thailand geweest? Had je dat destijds geboekt via een reisorganisatie (alles kant en klaar en in groepsverband of individueel)?

Ik heb namelijk het idee dat een kant en klaar pakket van een reisorganisatie een stuk duurder is, ik vraag me alleen af of het geregel inclusief alle hotels, vervoer, ov e.d. makkelijke toe doen is van te voren?

En hoe zijn jullie ervaringen m.b.t. een groepsreis? Ben je dan heel veel met de groep of ben je toch echt met je eigen gezelschap (in mijn geval met mijn vriend) op vakantie of heb je meer het gevoel dat je echt met een groep op vakantie bent?

Ik ben benieuwd :yes:
Alvast heel erg bedankt voor de reacties!
Een blog over gezond eten en drinken zonder E-nummers, geraffineerde suikers en ingrediënten die jij niet kent, check: http://blog.nicoles-choice.nl/
<<

Kruidkoek

Noob

Berichten: 82

Geregistreerd: 03 Sep 2013 00:25

Bericht 21 Jan 2014 17:48

Re: Thailand > groepsreis of individueel

Hoi

Gaaf dat je naar Thailand wilt!
Mijn vriend en ik hebben van december 2011 t/m januari 2012 samen, dus niet met een georganiseerde reis/groep een backpackreis door Thailand gemaakt.

Het enige wat wij geboekt hadden was het hotel in Bangkok waar we heen gingen bij onze aankomst in Thailand.
Dit omdat we vooraf bedacht hadden dat we moe zouden zijn van reizen en dan niet nog daar moeten zoeken naar een goed hotel, daar waren we achteraf erg blij om.
Verder hadden we thuis een globaal reisschema gemaakt en bepaalde plaatsen/bezienswaardigheden waar we sowieso heen wilden maar daarvoor niks vooraf geboekt.
Dit was ook niet nodig, in Thailand kan je op veel plekken (en vaak ook veel goedkoper) excursies boeken/reserveren dan vooraf via reisbureau.

Wij hebben echt een onvergetelijke reis gemaakt en vakantie gehad, moet zo weg dus kan niet te uitgebreid reageren maar mocht je meer info willen laat dan maar weten.
Afbeelding
<<

Anoniem122

Bericht 21 Jan 2014 18:03

Re: Thailand > groepsreis of individueel

Thailand is zeker aan te raden! Ik ben zelf 5 jaar geleden in Thailand geweest voor zo'n 3 maanden (en heb er mijn hart verloren) en hadden net als Kruidkoek alleen het hotel in Bangkok geboekt, voor de eerste nacht en een guesthouse in het centrum voor de 4 nachten er na. Daarna hebben we alles terplekke geregeld, tips op gedaan van medereizgers etc. We hadden zelfs geen globaal reisschema gemaakt, maar dat zou ik wel doen als je voor 2 of 3 weken gaat.
De meeste bussen kan je op de dag van vertrek regelen, en nachttreinen dien je soms 1 of 2 dagen van te voren te boeken maar als je geluk hebt kan je die ook op de dag van vertrek regelen.

Ik zou zeker niet met een georganiseerde reis gaan, dat is in een land als Thailand écht zonde van je geld. Wij gingen er heen zonder enige reiservaring, en het ging altijd perfect.
We boekten ook bijna nooit van te voren een guesthouse of hostel, pakten gewoon de bus ergens heen en gingen dan rondlopen opzoek naar een slaapplek. En beviel die niet, gingen we de dag er na weer verder zoeken.

Het grootste nadeel van een groepsreis is dat je beperkte vrijheid hebt.. Dus je kan nooit je reisschema eens omgooien omdat je leuke mensen ontmoet waarmee je samen iets wilt gaan doen, of omdat een stadje je toch niet bevalt dat je denkt "we pakken de eerste bus verder". Of juist andersom, dat je ergens bent en niet alles kan doen en zien wat je wilt omdat je na een dag alweer door moet reizen.
Wij leefden in Thailand echt per dag toen.. Zo gingen we na paar dagen Bangkok naar een klein eilandje, Small Koh Chang (aan de kant van Myanmar, geen elektriciteit op het eiland etc, echt back to basic). Zouden we eigenlijk 4 nachten blijven, maar terplekke besloten 8 nachten te blijven omdat het zo enorm goed beviel. Met een groepsreis zou je daar ten eerste al niet komen, want je komt alleen in de super toeristische gebieden, en je kan dus niet zelf bepalen hoelang je ergens blijft.

Ook huurden we vaak een scooter, dat gaf echt enorme vrijheid om zelf alles in de omgeving te verkennen op een low budget manier. Durf je dit niet (wat ik me goed kan voorstellen, ik ging ook altijd achterop bij mijn vriend), kan je altijd een taxi huren voor een dag bijvoorbeeld als je dingen buiten de steden wilt bezoeken en er gaat geen bus.


Wanneer zijn jullie van plan om te gaan? Ik zou wel in de periode november tot februari gaan, dan heb je het beste seizoen. Ik vertrek zelf begin februari nu naar Bangkok voor stage van 4,5 maand en ga daarna nog een maand rondreizen, en zit dan midden in het regenseizoen (half juni tot half juli), totaal niet ideaal maarja ik ben er dan toch al :P
De vorige keer kwamen wij 3 november aan en vertrokken 18 februari geloof ik, waren in die periode ook nog naar Maleisië en Laos geweest.
<<

Anoniem38

Bericht 21 Jan 2014 21:26

Re: Thailand > groepsreis of individueel

Hey kruidkoek! in die periode was ik er ook! Misschien ben ik je wel tegen gekomen ;-)

Ik ben ook zelf geweest. Alles is zo makkelijk daar te regelen!
<<

Pancake

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 151

Geregistreerd: 05 Sep 2013 08:17

Bericht 22 Jan 2014 00:10

Re: Thailand > groepsreis of individueel

Ik ben vorig jaar in Thailand geweest en heb ook alles zelf gedaan. Mijn vriend en ik hebben ook wel getwijfeld om het wel of niet georganiseerd te doen, want hij hadden echt nul backpack ervaring. Uiteindelijk hadden we toch besloten om het zelf te doen. Wij wilden gewoon vrijheid en alles lekker op ons eigen tempo doen. Ik vond het heerlijk om alles een beetje zelf uit te zoeken en ontdekken. Alles ging ook heel makkelijk. Wij hadden ook alleen de eerste nachten in Bangkok geboekt en verder alles ter plekke geregeld. Verder wisten we ook globaal wel wat we wilden doen.
Het is ons zo goed bevallen dat we dit jaar weer richting Azië gaan.
<<

Nicole

Kwebbel

Berichten: 257

Geregistreerd: 03 Sep 2013 12:41

Bericht 23 Jan 2014 13:44

Re: Thailand > groepsreis of individueel

Hoi hoi!

Thanks voor de reacties! We neigen naar aanleiding hiervan toch naar zelf regelen, de meeste van jullie zeggen dat het ter plekken regelen van hotels enzo makkelijk te doen is. Dat lijkt mij toch niet zo fijn, ook vooral omdat we in totaal ongeveer 3 weekjes willen gaan en van te voren goed willen uitzoeken wat we perse willen zien. Plus het lijkt mij gewoon een beetje eng om niet te weten of je een slaapplaats hebt ofzo. EN ik houd echt van de voorpret, dus ook dat speelt mee.

Denken jullie dat je met een budget van 2000-2500 euro 3 weken inclusief alles te doen is? We hebben nu een vlucht op het oog voor 550 euro.

En OHJA, we willen in september gaan, is dat ook een goede tijd? Wachten tot november duurt nog wel heel erg lang haha.

Thanks weer!
Een blog over gezond eten en drinken zonder E-nummers, geraffineerde suikers en ingrediënten die jij niet kent, check: http://blog.nicoles-choice.nl/
<<

Anoniem122

Bericht 23 Jan 2014 13:53

Re: Thailand > groepsreis of individueel

Mocht je de mogelijkheid hebben om toch je vakantie uit te stellen zou ik toch zeker in november/december gaan.. september schijnt te natste maand te zijn gemiddeld.

Enne je komt echt niet zo snel zonder slaapplek te zitten hoor ;) Er zijn altijd hotels in overvloed.
Maar alles van te voren zelf boeken kan uiteraard ook. Voor hotels is www.booking.com een hele fijne site. Als je in hostels en guesthouses wilt verblijven kan je op www.hostelworld.com en www.hostels.com kijken.

Of het budget haalbaar is is zo enorm afhankelijk van je eisen en wensen..
5 jaar geleden leefden mijn vriend en ik van 25 euro per dag, dus zo'n 750 euro per maand met zijn 2en. Maar dan sliepen we wel in goedkope hostels, en huurden we een scooter ipv een taxi te nemen naar allerlei attracties etc.
Als je altijd in hotels wilt slapen met luxe, ben je natuurlijk al snel duurder uit.
Zelfde met eten, ben je bereid om op straat te eten, heb je een maaltijd voor 60/70 eurocent, eet je in thaise restaurantjes betaal je gemiddeld 1,29/1.50 voor een maaltijd en wil je westers eten eten, dan ben je al snel 3/4x zoveel kwijt.
<<

Birdie

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2099

Geregistreerd: 01 Sep 2013 11:20

Bericht 23 Jan 2014 18:51

Re: Thailand > groepsreis of individueel

Het was ooit mijn eerste groepsreis, maar ook ik denk dat het makkelijk en zeker veel goedkoper individueel kan, gewoon doen!
<<

rapa nui

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3406

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:35

Bericht 23 Jan 2014 21:14

Re: Thailand > groepsreis of individueel

Heb je ook gekeken naar reizen met bouwstenen? Ik weet de organisatie niet meer maar een paar jaar geleden is een collega van me samen met een vriendin op die manier naar Thailand geweest. Het was zijn eerste verre reis en hij wilde in 2 weken wel veel dingen zien/vond het wel prettig om dingen vastgelegd te hebben, transport tussen plaatsen in geregeld te hebben maar ook genoeg tijd voor dingen zelf te hebben. Volgens mij was hij toen ook niet zo duur uit. Ze hebben toen deels met een familie veel dingen samen gedaan die met dezelfde organisatie hadden geboekt en er op dezelfde datum waren, vervoer in minibusje ging bv samen en omdat het klikte hebben ze toen meer samen gedaan. Als het niet klikt was dat natuurlijk niet nodig en zat je alleen op reisdagen samen in een busje oid.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn’t do than by the ones you did do. So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. – Mark Twain
<<

Anoniem38

Bericht 23 Jan 2014 22:25

Re: Thailand > groepsreis of individueel

Mijn broer had de eerste twee weken helemaal al geregeld, omdat hij er zo kort was. Daarna had ik niks gepland, zelfs niet wat ik wilde bekijken... En het was mijn eerste reis alleen. Het ging (en merkte afgelopen oktober weer) en gaat daar zo makkelijk!

Ik ws 15 euro oer dag kwijt gemiddeld over al mijn dagen op reis.

Terug naar Reizen & vakanties

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers