Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Suikerhars

<<

Nyx

Bericht 09 Okt 2013 18:16

Suikerhars

Afgelopen week kwam ik tot de ontdekking dat ik een groeiende snor krijg en dat de haren dusdanig lang waren dat het lelijk werd. Dus vandaag gegoogled wat ik er het best tegen kon doen en kwam een recept tegen van Suikerhars. Snel naar de supermarkt gerend voor citroensap en de suiker die ik al heel lang stond opgemaakt. In principe is de hars goed gelukt, mooi van kleur (zoals het schijnt te horen), maar het plakt en komt niet meer van mijn gezicht af. Mijn conclusie is dat ik hem toch te kort heb gekookt. Maar nu kan ik nergens op google vinden wat ik nu moet doen om te zorgen dat het wel een strip wordt. Iemand die het weet?
<<

Anoniem 48

Bericht 09 Okt 2013 20:31

Re: Suikerhars

Daar gebruik je toch nog een soort van strips verder voor of zeg ik nou iets heel doms. Dus hars er op strip er op en dan harsen.
<<

Nyx

Bericht 09 Okt 2013 20:50

Re: Suikerhars

Minx schreef:Daar gebruik je toch nog een soort van strips verder voor of zeg ik nou iets heel doms. Dus hars er op strip er op en dan harsen.


Nee hoor, dan zeg je helemaal niets doms.

Het schijnt op twee manieren te kunnen. De hars koud tot een bolletje maken en dan uitsmeren en als strip verwijderen van de plek waar je het haar wilt verwijderen. Of achterkant van een lepel gebruiken, opsmeren, een katoenen strip nemen en weer afhalen.

De bol kan ik niet maken, want daarvoor is het te dun. Het opbrengen met een lepel gaat wel, want het is stroperig genoeg, maar het wordt op mijn bovenlip ook warm en het druipt dus allemaal in mijn mond (wat niet verkeerd is, haha). Ik krijg er ook geen haar mee weg.

Dus ik heb echt het idee wat ik verkeerd heb gedaan met het maken van de hars, maar wat kan ik niet goed terugvinden. Ik heb wel een nieuwe hobby gevonden, DIY make-up troepjes.
<<

Nyx

Bericht 09 Okt 2013 22:34

Re: Suikerhars

Vergeet dat ik dit topic ooit heb geopend. :laughcry:

Het is zo dat de hars op zichzelf na ongeveer een uur nadat je hem van het vuur afhaalt koel is, maar het is echt pas na uren in de koelkast echt bruikbaar. Oeps! Het is nu dus wel zo dik dat ik hem tot een bal kan draaien en dus ook zo dik dat hij wel op de bovenlip blijft hangen. Whoei, projectje toch gelukt! :D
<<

Anoniem40

Bericht 09 Okt 2013 23:20

Re: Suikerhars

Als het niks wordt kun je nog proberen te ontharen met een touwtje, threading. Dat heb ik geprobeerd na een tip op t forum en t werkt voor mij echt super! Op youtube staan goede filmpjes.

Terug naar Beauty & mode

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers