Desktop versie van Zeg maar Yes
Plaats een reactie

Studeren naast gezinsleven?

18 Jun 2017 13:44

Ik zit er aan te denken om mijn studie weer op te pakken, maar ik twijfel een beetje. Zijn er hier mensen met ervaring met studeren naast je baan en gezin? Was het te doen qua drukte? Ik ga wel een thuisstudie doen waar ik 6 jaar de tijd voor heb dus dat scheelt wel ;)
Weet iemand hoe het zit met kinderopvangtoeslag als je werkt en stage loopt? Krijg je dan alleen voor de betaalde dagen kot? Ik kan er weinig over vinden, alleen als je voltijd studeert.
Ik heb er op zich zin in om te beginnen, maar zie ook wel beren op de weg...

Re: Studeren naast gezinsleven?

18 Jun 2017 16:17

Het is te doen, maar wel heel pittig.
Ik zal in elk geval zorgen voor duidelijke afspraken met je parnter over de tijdsverdeling.
Ik studeerde al toen ik iets kreeg met mijn ex en met hem ging samen wonen, maar ik deed alles in het huishouden en hierdoor is mijn studie verwaarloosd. Als ik aangaf te willen studeren en hij beloofde zijn dochter mee te nemen, dan bleef ze toch thuis omdat ze niet mee wilde en ik kon weer niet studeren. Gevolg ik weer chagerijnig en ruzie met hem en zijn dochter omdat ze mij dan egoïstisch vonden.

Ook zal ik een strakke planning maken, met wat je wil doen vooral als het om een thuis studie gaat.

Re: Studeren naast gezinsleven?

18 Jun 2017 19:50

Je studie moet nvao geaccrediteerd zijn wil je recht hebben op KOT. Ervaring nog niet maar ik ha het wel doen. Ik start over eeb aantal weken. Welke opleiding ga je doen?

Re: Studeren naast gezinsleven?

19 Jun 2017 10:47

Ik heb geen kinderen, dus niet helemaal vergelijkbaar. Maar ik studeerde naast een fulltime baan en het is te doen, maar als ik ook nog kinderen zou hebben zou ik dat nooit getrokken hebben. Alleen jij werkt niet fulltime neem ik aan?

Uiteindelijk komt het neer op genoeg tijd in kunnen/willen plannen om te studeren. Dat betekent ook dat er van jouw partner meer gevraagd wordt in het huishouden/de verzorging van de kinderen, gok ik. Dus dat zou ik van te voren goed bespreken, voor daar ergernissen over ontstaan.

Re: Studeren naast gezinsleven?

19 Jun 2017 12:25

Mini, de studieus geaccrediteerd dus dat moet geen probleem zijn, maar geldt het dan ook als ik 24 uur werk en bijv 1 dag stage loop? Dan mag ik 32 uur opgeven qua werk?
Wat ga jij doen? Ik ben een aantal jaar geleden begonnen met toegepaste psychologie en wil dat nu weer oppakken. Voor het 1e jaar krijg ik vrijstelling, dus theoretisch zou het nog 2 jaar zijn, maar ik denk in de praktijk 4 jaar.
Werk jij ook naar je studie straks?

Ik wil inderdaad goede afspraken maken over wanneer ik aan de studie werk en wanneer ik 'beschikbaar' voor het gezin. Scheelt wel dat straks de kinderen beide op school zitten.

Re: Studeren naast gezinsleven?

19 Jun 2017 12:51

Wat ik begreep heb je met studie altijd max uren.

Hier is het allemaal weer vaag. Ik ben vorige week soort van ontslagen dus moet nu officieel toestemming aan de gemeente gaan vragen omdat ik een uitkering heb. Echt gezeik dat soort dingen. Vandaag voor het laatst naar m'n werk geweest en had daarna ff niet de motivatie om alles uit te gaan zoeken.

Re: Studeren naast gezinsleven?

19 Jun 2017 14:00

Dat is balen zeg! Was het bekend dat jeontslagen ging worden?
Sluit je studie aan op wat je voorheen hebt gedaan qua werk?

Re: Studeren naast gezinsleven?

19 Jun 2017 20:30

Nee het doel was echt dat ik daar in dienst zou komen was nu nog werkervaringsplek. En studie is echt 180graden de andere kant op.
Plaats een reactie