Desktop versie van Zeg maar Yes
Plaats een reactie

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

22 Mei 2017 11:12

Carrie schreef:
Whatever schreef:Kaaspapier. Nooit problemen want het condenseert niet.

Je bewaart je kaas enkel in zo'n papiertje? En kan je die ook los kopen? Ik koop m'n kaas bij de AH en dan zit er geen papiertje omheen.


Bij onze Jumbo, en ik zie het ook weleens bij grotere Appie's krijg je niet zo'n papiertje, maar ligt er helemaal vooraan in de vitrine (heet dat zo?) een bakje met papiertjes die je kunt pakken.

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

22 Mei 2017 11:32

Nav de post van Believe over Sourcy met een smaakje in het topic van UN over slecht drinken: wat is nou eigenlijk 'natuurlijk aroma' als dat als ingrediënt wordt toegevoegd? In dat Sourcy met een smaakje zit dan water, en natuurlijk banaan of aardbei-aroma. Maar wat is dat? Hoe halen ze dat eruit bij wijze van?

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

22 Mei 2017 11:39

Zora schreef:Nav de post van Believe over Sourcy met een smaakje in het topic van UN over slecht drinken: wat is nou eigenlijk 'natuurlijk aroma' als dat als ingrediënt wordt toegevoegd? In dat Sourcy met een smaakje zit dan water, en natuurlijk banaan of aardbei-aroma. Maar wat is dat? Hoe halen ze dat eruit bij wijze van?

Ik denk bepaalde geur moleculen van banaan of aardbei. En als je normaal kunstmatige geproduceerde extra sterk ruikende moleculen hebt bijvoorbeeld dan zijn dit de originele echte moleculen uit de aardbei/ banaan. Hoe ze dat eruit halen? Scheikundige processen denk ik. Filtratie, extractie, dat soort dingen.

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

22 Mei 2017 12:54

Ik bewaar kaas in vershoudfolie en dan zo'n curverbak voor kaas. Nooit problemen mee.

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

22 Mei 2017 13:00

Ok ik ga opzoek naar zo'n papiertje, bedankt voor het meedenken! Misschien werkt bakpapier ook wel.

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

22 Mei 2017 13:21

Whatever schreef:
Zora schreef:Nav de post van Believe over Sourcy met een smaakje in het topic van UN over slecht drinken: wat is nou eigenlijk 'natuurlijk aroma' als dat als ingrediënt wordt toegevoegd? In dat Sourcy met een smaakje zit dan water, en natuurlijk banaan of aardbei-aroma. Maar wat is dat? Hoe halen ze dat eruit bij wijze van?

Ik denk bepaalde geur moleculen van banaan of aardbei. En als je normaal kunstmatige geproduceerde extra sterk ruikende moleculen hebt bijvoorbeeld dan zijn dit de originele echte moleculen uit de aardbei/ banaan. Hoe ze dat eruit halen? Scheikundige processen denk ik. Filtratie, extractie, dat soort dingen.


Ok! Dus dan is het ook wel 'echt' spul en niet kunstmatig.

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

23 Mei 2017 12:44

Idd een kaaspapiertje. Hier kan je die gewoon pakken.
Wat ik ook wel eens doe is een kaasbak en dan onder in (onder de losse bodem) een stukje keukenrol. Dat neemt het vocht op.

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

23 Mei 2017 14:31

Ik doe bakpapier om de kaas.

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

24 Mei 2017 10:47

Zora schreef:Nav de post van Believe over Sourcy met een smaakje in het topic van UN over slecht drinken: wat is nou eigenlijk 'natuurlijk aroma' als dat als ingrediënt wordt toegevoegd? In dat Sourcy met een smaakje zit dan water, en natuurlijk banaan of aardbei-aroma. Maar wat is dat? Hoe halen ze dat eruit bij wijze van?


Dit is een leuk stukje om te lezen
http://oergezondmethode.nl/de-schokkend ... ke-aromas/

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

24 Mei 2017 10:55

Saga schreef:
Zora schreef:Nav de post van Believe over Sourcy met een smaakje in het topic van UN over slecht drinken: wat is nou eigenlijk 'natuurlijk aroma' als dat als ingrediënt wordt toegevoegd? In dat Sourcy met een smaakje zit dan water, en natuurlijk banaan of aardbei-aroma. Maar wat is dat? Hoe halen ze dat eruit bij wijze van?


Dit is een leuk stukje om te lezen
http://oergezondmethode.nl/de-schokkend ... ke-aromas/


Poeh, de 'schokkende waarheid' nog wel. Wat is er zo erg aan het bewerken van natuurproducten?

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

24 Mei 2017 11:44

Caulfield schreef:
Saga schreef:
Zora schreef:Nav de post van Believe over Sourcy met een smaakje in het topic van UN over slecht drinken: wat is nou eigenlijk 'natuurlijk aroma' als dat als ingrediënt wordt toegevoegd? In dat Sourcy met een smaakje zit dan water, en natuurlijk banaan of aardbei-aroma. Maar wat is dat? Hoe halen ze dat eruit bij wijze van?


Dit is een leuk stukje om te lezen
http://oergezondmethode.nl/de-schokkend ... ke-aromas/


Poeh, de 'schokkende waarheid' nog wel. Wat is er zo erg aan het bewerken van natuurproducten?


Nou inderdaad. Ik hoop dat ik de schok te boven kom. Ik pak er nog even een Sourcy'tje bij, met banaansmaak.

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

24 Mei 2017 13:30

Nou ik vind het een interessant stukje hoor! Niet al te objectief en de titel slaat natuurlijk lichtelijk door, maar ik vind het wel interessant hoor.

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

24 Mei 2017 13:38

Die Keuringsdienst van Waarde die ook gelinkt wordt op die site is vooral erg interessant!

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

24 Mei 2017 17:48

Caulfield schreef:
Saga schreef:
Zora schreef:Nav de post van Believe over Sourcy met een smaakje in het topic van UN over slecht drinken: wat is nou eigenlijk 'natuurlijk aroma' als dat als ingrediënt wordt toegevoegd? In dat Sourcy met een smaakje zit dan water, en natuurlijk banaan of aardbei-aroma. Maar wat is dat? Hoe halen ze dat eruit bij wijze van?


Dit is een leuk stukje om te lezen
http://oergezondmethode.nl/de-schokkend ... ke-aromas/


Poeh, de 'schokkende waarheid' nog wel. Wat is er zo erg aan het bewerken van natuurproducten?


Het is een vrij heftige titel ja :laughcry:

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

27 Mei 2017 08:59

Waarom heet ' tijgerbrood' zo? Tijgers hebben strepen. Waarom heet het niet ' luipaardbrood' ?

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

28 Mei 2017 18:27

Of girafbrood zoals in België!

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

10 Jul 2017 19:50

Bij een programma zoals Master Chef. Dan koken er 15 mensen en daarna proeft de jury al die gerechten. Maar dan zijn na een tijdje proeven de gerechten van de mensen die later aan de beurt zijn toch helemaal koud en niet meer zoals ze het bedoeld hadden?
Gebruiken ze een warmte lamp oid? Maar als je dan net iets met knapperige pastinaakchips hebt gemaakt zijn die toch slap geworden tegen de tijd dat je aan de beurt bent?

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

10 Jul 2017 22:36

Soleil schreef:Bij een programma zoals Master Chef. Dan koken er 15 mensen en daarna proeft de jury al die gerechten. Maar dan zijn na een tijdje proeven de gerechten van de mensen die later aan de beurt zijn toch helemaal koud en niet meer zoals ze het bedoeld hadden?
Gebruiken ze een warmte lamp oid? Maar als je dan net iets met knapperige pastinaakchips hebt gemaakt zijn die toch slap geworden tegen de tijd dat je aan de beurt bent?


Ik kijk dit nooit, maar het lijkt me een montage issue.

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

10 Jul 2017 22:43

Ik verwacht van wel. Je ziet namelijk ook heel vaak geen gerechten voor hun staan op het moment dat de keuken weer schoon is.
Ach, ik vind het altijd knap de dat jury nog niet uit hun voegen groeit na al het eten.

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

11 Jul 2017 10:41

Ze proeven tussendoor volgens mij al heel veel zodat ze weten wat de bedoeling is. Had ik ergens gelezen, had dezelfde vraag.

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

11 Jul 2017 10:48

DdL schreef:Ze proeven tussendoor volgens mij al heel veel zodat ze weten wat de bedoeling is. Had ik ergens gelezen, had dezelfde vraag.

Zodat ze weten wat de bedoeling is?

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

11 Jul 2017 11:20

Carrie schreef:
DdL schreef:Ze proeven tussendoor volgens mij al heel veel zodat ze weten wat de bedoeling is. Had ik ergens gelezen, had dezelfde vraag.

Zodat ze weten wat de bedoeling is?

Dat doen ze inderdaad bij de mysteriebox opdrachten als ze de beste drie proeven. Ze proeven tussendoor al van alle gerechten elementen.

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

11 Jul 2017 11:33

En je moet maar eens opletten, als je een shot hebt van boven waarbij ze allemaal achter hun tafels staan, zie je geen borden staan. Maar als iemand naar voren geroepen wordt, komt het shot van voren en zie je hen het bord wel van hun tafel pakken. Dus waarschijnlijk worden die borden na de tijdstop meegenomen, onder een lamp gezet oid, en daarna krijgen de deelnemers hun bord als ze aan de beurt zijn.

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

11 Jul 2017 13:46

Ik heb ooit ergens gelezen dat ze inderdaad veel koude gerechten eten maar dat dat niet perse een issue is omdat ze tussendoor al veel proeven. Maar ijs enzo gaat wel in de vriezer.

Hier een linkje: http://www.dailymail.co.uk/news/article ... -food.html

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

11 Jul 2017 19:45

Bedankt voor jullie serieuze antwoorden op mijn vraag. Ik ga straks eens opletten. Harrison in de link die jij deelt staat idd wel de info die ik zocht!
Plaats een reactie