Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!
Los van de groenten die we eten zorgen we er altijd voor dat we op minimaal 200 gram zitten per persoon. Dat is dan voor volwassenen, dus ik weet niet hoeveel dat voor kinderen is.
Ik heb vandaag de hele dag zuivelspread (ongeopend, dat dan weer wel) in mijn tas bij kamertemperatuur gehad. Nu wilde ik dat gewoon weer eten maar mijn zus keek me aan alsof ik rauwe kip wilde gaan eten. Wat vinden jullie?
Zuivelspread zou ik gewoon nog eten en groente was ik alleen als het niet gewassen in de zak is gegaan. Dus als er gewassen op de verpakking staat doe ik het niet, anders wel.
k heb het nog even extra opgezocht, maar dat kan gewoon. Je kunt ze wel vervangen door bv agavestroop maar dan verandert het recept teveel en kloppen de verhoudingen niet meer, dus beter door ander gedroogd fruit.
Hoe lang bewaren jullie (kook)room? Echt de 3 dagen die het houdbaar zou moeten zijn, na openen, volgens het pakje? Ik gebruik kookroom vaak om even een scheutje ergens heen te doen, door de soep oid. Maar in de 3 dagen daarna heb ik het vaak niet nodig. Zo zonde. Ze zouden het echt in mini-verpakking moeten verkopen.
Hoe doen jullie dat? Of kan ik door nog meer gerechten scheutjes doen?
Zelfde vraag voor bleekselderij. Jemig, waarom is zo'n unit zo groot! Bij de Appie to go hebben ze het ook als snackgroente dus als ik bleekselderij nodig heb, koop ik die soms, maar vaak ben ik daar niet in de buurt. Wat doe jij met je overgebleven bleekselderij? (Rauw vind ik VIES! )
14 mei 2015 ♥ T- kleine held 13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
Ik ruik altijd aan mijn kookroom of ie nog goed is. Sinds ik soya kookroom gebruik, heb ik minder last van restjes. Die blijft langer goed en ik vind de gerechten wat minder zwaar worden. Win win voor mij dus!
Ik maak altijd mijn smoothies met bleekselderij. Daarvoor gebruik ik het. Misschien nog een tip?
Ik vertrouw m’n eigen neus dan nooit zo. Of nouja, ik ben altijd bang dat ik niks geks ruik terwijl het niet meer goed is. Maar dat moet je zeker goed kunnen ruilen toch?
Ieuw bleekselderijsmoothie klinkt niet lekker. Of smaakt het dan niet meer naar bleekselderij, als je het goed combineert?
14 mei 2015 ♥ T- kleine held 13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
Ik bewaar room ook veel langer. Als je twijfelt kun je altijd nog een beetje in een glas gooien en kijken en ruiken. Dan weet je zeker dat je niet het vieze randje ruikt of dat er toch groene brokken in zitten die je pas ziet als het al in je pan gegooid is.
Ik kan me nog goed herinneren dat ik toen ik op de middelbare school zat een heel pak ijsthee (zo'n pak van de Aldi weet je wel haha) leeg had gedronken en toen ik het laatste restje er uit wilde gieten kwam er een mega plakkaat schimmel mee, haha zo goor. Gadver.
Zou je bruidstaart van drie jaar geleden nog kunnen ontdooien uit de vriezer en opeten? Of is dat echt waaayyy over de datum heen en moeten we het vanavond maar ceremonieel wegmieteren? (het is onze trouwdag vandaag en we vieren het verder niet)
Poeh, ik vond de babytaart van T na een half jaar al niet al te lekker meer. Maar ik denk zomaar dat jouw taart wel van iets betere kwaliteit is Probeer het gewoon!
14 mei 2015 ♥ T- kleine held 13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
Officieel gezien mag dat niet en is de maximale bewaartijd 12 maanden. Voor gebak geloof ik zelfs maar 3 maanden, maar jullie verkopen het niet dus dat komt niet zo precies. Maar persoonlijk vind ik 3 jaar wel enorm lang en zou ik het niet meer eten.
We hebben er nog een stukje van gegeten. Het was nog prima te eten, behalve de lemon curd, die smaakte raar en hebben we niet gegeten. Uiteindelijk hebben we 't restje weggegooid. Na drie jaar was 't ook wel mooi geweest en 't was nu toch al ontdooid.
Het kan wel, maar er zit vrij veel chloor in het water dus ik koop eigenlijke altijd flessen water. ( ook omdat ik dat iets extra’s vindt toevoegen aan het vakantie gevoel)
Ava: ik vind een chloorsmaak echt heel vies, maar in Spanje kun je inmiddels wel gewoon kraanwater drinken. Frankrijk weet ik niet, maar kan me wel voorstellen dat water uit de supermarkt lekkerder is.