16 Dec 2017 19:55
Marin, ik heb bij toeval ontdekt dat de grill eroverheen ze iets krokanter maakt!
24 Dec 2017 11:00
Gisteren heb ik kaas gekocht voor een kaasfondue, het is al geraspt. Nu heb ik over, zou ik dat in kunnen vriezen?
24 Dec 2017 11:57
Geraspte kaas kan je heel goed invriezen! Doen dus!
27 Dec 2017 12:50
Vries je die geraspte kaas dan in porties in of in een grote zak en breek je er een stuk af?
27 Dec 2017 14:04
Ik zal het dan in porties doen. Op deze manier pak je alleen wat je nodig hebt.
Als je het als één geheel invriest heb je toch de kans dat het net niet lekker afbreekt (of het lukt niet) en dan moet je nog alles ontdooien.
27 Dec 2017 15:09
Op zich maakt dat niet uit, Wasmand, kaas heeft zo'n hoog vetgehalte dat je het met een keer met de zak op t aanrecht slaan redelijk los. Maar als je kunt inschatten hoeveel je per keer gebruikt, kan apart even goed!
28 Dec 2017 13:57
Ik heb mini bakjes, daar vries ik het in maar ook soms een zak in zijn geheel. Ben de enige kaaseter dus heb echt steeds maar een lepel nodig.
10 Jan 2018 22:19
Ik heb vanavond voor de eerste keer lasagne gemaakt en courgetteplakjes gebruikt ipv lasagnebladen, en dat beviel me wel! Alleen vroeg ik me af of je de courgetteplakjes per se eerst moet grillen, of dat je de plakjes ook zo in de ovenschaal kan doen. Was namelijk nog wel wat tijd om al die plakjes te grillen
14 Jan 2018 09:22
Ik eet vanavond salade met kalkoenfilet. Ik doe er door: rucola, paddenstoelen, bosui. Volgens het recept moet er tofu bij, maar dat heb ik niet. Hoe zou ik de salade nog wat op kunnen leuken zodat er wat meer in zit? Heb wel veel verschillende groenten en noten in huis.
15 Jan 2018 15:49
Pijnboompitjes en een kaasje? Witte kaas, of mozzarella, of feta?
15 Jan 2018 18:57
Ik heb parmezaanse kaas, pijnboompitten, avocado en kiemen erbij gedaan. Was lekker!
15 Jan 2018 20:38
Klinkt heerlijk!
16 Jan 2018 20:00
Is een eierdoos (dus de kartonnen doos) eigenlik biologisch afbreekbaar? Wij scheiden sinds kort weer gft en dat vroeg ik me dus ineens af omdat het van dat gekke karton is.
16 Jan 2018 20:03
Ligt er aan welke eierdoosjes. De doosjes van Rondeeleieren (oa bij AH te koop) zijn biologisch afbreekbaar, de rest is volgens mij gewoon karton.
Die van de Rondeeleieren zijn van aardappelzetmeel gemaakt.
16 Jan 2018 20:04
Ah nee dit zijn die grote langwerpige dozen. Dan zal het wel bij het gewone afval moeten.
16 Jan 2018 20:16
bedoel je met gewone afval het restafval? eierdozen mogen bij het oud papier.
16 Jan 2018 20:17
Oh ja dat kan ook nog ja. Behalve dat er smerige eierzooi in zit dus dat lijkt me niet ideaal dit keer maar ik zal het onthouden.
17 Jan 2018 18:54
Mijn man heeft een lekkere stammpot gemaakt met o.a. een beetje spinazie er doorheen. Normaal gesproken vriezen we wat over is in voor mijn dochter. Maar bedenk me nu dat er dus wat (verse) spinazie in zit. Mag je het nu wel of niet opnieuw opwarmen? Lees tegenstrijdigheden op Google.
17 Jan 2018 19:04
mocht vroeger niet omdat er gedacht werd dat er veel nitriet vrij zou komen maar dat is inmiddels achterhaald. dus ja je kan spinazie gewoon invriezen en weer opwarmen.
http://www.voedingscentrum.nl/nl/servic ... armen.aspxook mogen nitraatrijke groentes zoals spinazie weer onbeperkt worden gegeten en worden gecombineerd met vis.
http://www.voedingscentrum.nl/nl/nieuws ... nname.aspx
20 Jan 2018 09:57
Tegenwoordig schijnt dat idd gewoon weer te mogen! Ik blij, we hebben zo vaak restjes, zonde om te moeten weggooien!
20 Jan 2018 14:06
Welke olijfolie kan ik het beste gebruiken als ik ‘m zowel warm als koud wil gebruiken? Of moet ik daar toch echt twee soorten voor hebben?
23 Jan 2018 20:04
Ik wil binnenkort een red velvet cake gaan maken. Welke recepten gebruiken jullie? Hebben jullie nog andere tips en trucs?
23 Jan 2018 21:15
Amandine schreef:Welke olijfolie kan ik het beste gebruiken als ik ‘m zowel warm als koud wil gebruiken? Of moet ik daar toch echt twee soorten voor hebben?
Extra vierge is volgens mij ‘beter’ voor koude bereidingen, maar ik gebruik die regelmatig ook gewoon als olie om mee te komen.
24 Jan 2018 16:46
Zora schreef:Amandine schreef:Welke olijfolie kan ik het beste gebruiken als ik ‘m zowel warm als koud wil gebruiken? Of moet ik daar toch echt twee soorten voor hebben?
Extra vierge is volgens mij ‘beter’ voor koude bereidingen, maar ik gebruik die regelmatig ook gewoon als olie om mee te komen.
Extra Vierge voor salades en koud gebruik inderdaad en de lichte 'gewone' olijfolie voor koken. Hoewel koken sowieso niet fantastisch is in olijfolie. Olijfolie heeft een veel lager rookpunt dan bijvoorbeeld zonnebloemolie. Frituur bijvoorbeeld dus nooit in olijfolie. Voor gewoon een kipfileetje bakken kan het prima maar dus niet te heet. Dan kan je beter een mix tussen boter en zonnebloem of arachide olie gebruiken.
21 Feb 2018 00:15
Hoeveel pompoen gebruiken jullie als je pompoen als groentegerecht maakt?
Ik had laatst een halve pompoen in schijfjes in de ogen gedaan, dat was eigenlijk nog niet genoeg voor mij en zoon (dochter wilde t niet, anders had ik helemaal tekort gehad)