Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Vragentopic - Eten & Drinken

<<

Anoniem231

Bericht 19 Nov 2017 20:55

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Hier in het zuiden lagen ze bij de jumbo. Maar geen gewone bolletje kruidnoten!
<<

Anoniem313

Bericht 20 Nov 2017 11:54

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Ik heb ze, de Friese pepernoten van Bolletje, en ze zijn heerlijk! Alsof je taaitaai eet maar dan knapperig.
Alle gewone zut hier in huis is voor de kinderen en ik eet alleen nog maar deze.
<<

Anoniem304

Bericht 20 Nov 2017 11:55

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Caulfield schreef:Ik heb ze, de Friese pepernoten van Bolletje, en ze zijn heerlijk! Alsof je taaitaai eet maar dan knapperig.
Alle gewone zut hier in huis is voor de kinderen en ik eet alleen nog maar deze.

:good:

Als je ze niet had gevonden had ik je zo een zakje opgestuurd hoor.
<<

Anoniem313

Bericht 20 Nov 2017 11:58

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Superlief!
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 17342

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:24

Bericht 20 Nov 2017 13:16

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Caulfield schreef:Ik heb ze, de Friese pepernoten van Bolletje, en ze zijn heerlijk! Alsof je taaitaai eet maar dan knapperig.
Alle gewone zut hier in huis is voor de kinderen en ik eet alleen nog maar deze.


Goed he!!! Graag gedaan voor het in je leven brengen van deze dingen hoor! :D :D
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

Anoniem304

Bericht 20 Nov 2017 13:17

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Zora schreef:
Caulfield schreef:Ik heb ze, de Friese pepernoten van Bolletje, en ze zijn heerlijk! Alsof je taaitaai eet maar dan knapperig.
Alle gewone zut hier in huis is voor de kinderen en ik eet alleen nog maar deze.


Goed he!!! Graag gedaan voor het in je leven brengen van deze dingen hoor! :D :D

Heb je ze nou zelf al gevonden? :smile:
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 17342

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:24

Bericht 20 Nov 2017 13:21

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Cotton schreef:
Zora schreef:
Caulfield schreef:Ik heb ze, de Friese pepernoten van Bolletje, en ze zijn heerlijk! Alsof je taaitaai eet maar dan knapperig.
Alle gewone zut hier in huis is voor de kinderen en ik eet alleen nog maar deze.


Goed he!!! Graag gedaan voor het in je leven brengen van deze dingen hoor! :D :D

Heb je ze nou zelf al gevonden? :smile:


NEE! Maar mijn vriendin (die hier potdomme ook gewoon in de stad woont) heeft ze wel in de supermarkt zien liggen, dus die neemt wat voor me mee. Anders weet ik je te vinden hoor! :angel:
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

Anoniem304

Bericht 20 Nov 2017 13:22

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Ik hoop dat je ze snel te pakken hebt :D
<<

Anoniem313

Bericht 20 Nov 2017 13:37

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Zora schreef:
Caulfield schreef:Ik heb ze, de Friese pepernoten van Bolletje, en ze zijn heerlijk! Alsof je taaitaai eet maar dan knapperig.
Alle gewone zut hier in huis is voor de kinderen en ik eet alleen nog maar deze.


Goed he!!! Graag gedaan voor het in je leven brengen van deze dingen hoor! :D :D


:cheering:

Mijn leven zal nooit meer hetzelfde zijn.
<<

Anoniem313

Bericht 26 Nov 2017 13:14

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Ik pak even door op het pepernoten-thema, want naast de Friese pepernoten heb ik nou toch iets lekkers. De Hemelse Pepernoot van Van Delft, gemaakt door sterrenchef Jansma van de Basiliek in Harderwijk. Superlekker, met een hele sterke kruidige smaak met sinaasappelschil en citroenbergamot, je weet niet wat je proeft!

http://www.bakkerswereld.nl/nieuws/nieu ... a-10137587
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15414

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:56

Bericht 26 Nov 2017 13:34

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Is dit een vraag?
#teammaple🍁
<<

Anoniem281

Bericht 26 Nov 2017 14:06

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Nee.
<<

Anoniem313

Bericht 26 Nov 2017 14:52

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Nee, het is een tip, in het verlengde van het pepernotenthema dat deze week uitvoerig is besproken. Niet alles hoeft een vraag te zijn!!
<<

Soleil

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4074

Geregistreerd: 02 Sep 2013 07:06

Bericht 29 Nov 2017 12:07

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Hoeveel beet heeft jullie risotto met opdienen?
Wij zijn hier allemaal gek op risotto, maar ik kook/bak hem altijd een stuk langer (zeker 30 min) dan op de verpakking staat (18 tot 20min). En daarom ben ik benieuwd hoe het eigenlijk echt hoort.
<<

Anoniem313

Bericht 29 Nov 2017 12:49

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Soleil schreef:Hoeveel beet heeft jullie risotto met opdienen?
Wij zijn hier allemaal gek op risotto, maar ik kook/bak hem altijd een stuk langer (zeker 30 min) dan op de verpakking staat (18 tot 20min). En daarom ben ik benieuwd hoe het eigenlijk echt hoort.


Hij moet beetgaar zijn. Dus wel gaar, geen harde stukjes, maar ook weer niet helemaal zachtgekookt. Je moet de structuur van de rijstkorrels kunnen proeven.
<<

Soleil

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4074

Geregistreerd: 02 Sep 2013 07:06

Bericht 29 Nov 2017 20:00

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Bedankt voor je reactie. Dan heb ik hem volgens mij wel altijd gemaakt zoals het heurt.
Kan het zijn dat ik hem te hard laat koken, waardoor hij meer tijd nodig heeft dan aangegeven?
<<

SophieZMY

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2368

Geregistreerd: 23 Mrt 2014 08:52

Bericht 29 Nov 2017 20:13

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Ik heb t zelfde met die risotto!
Moet bij mij ook altijd (een stuk) langer dan aangegeven op het pak, anders zitten er echt nog harde stukjes in. Gek toch!
<<

Soleil

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4074

Geregistreerd: 02 Sep 2013 07:06

Bericht 05 Dec 2017 15:58

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Ik ga binnenkort voor het eerst rendang maken. Ik volg dit recept:
https://uitpaulineskeuken.nl/2013/01/indonesische-rendang.html
En dit vraagt om een streng sereh (citroengras). Dit hadden ze niet bij onze ah en ik ga niet naar een andere winkel, dus waar kan ik de sereh mee vervangen? Ik heb wel citroengras poeder in huis.
<<

Silly-One

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11831

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:18

Woonplaats: B.rabant

Bericht 05 Dec 2017 17:08

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Heb je iets van sereh blad? Dat zou je in combinatie met de poeder wel als vervanging kunnen gebruiken. Ik doe dat vrij vaak, het is wel iets minder qua Citroën smaak, maar nog wel wat frisser.
____________________
Verbouwingsinsta @bduintje_klus
<<

Soleil

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4074

Geregistreerd: 02 Sep 2013 07:06

Bericht 05 Dec 2017 19:53

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Bedankt! Ik heb nu alleen poeder gebruikt. Er moest een streng in en ik heb 1 theelepel poeder gebruikt. Tot nu toe ruikt het erg lekker!
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43575

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 09 Dec 2017 20:20

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Ja ik heb een vraag!
Hoe krijg ik (zoete) aardappelfrietjes krokant in de oven?
Niet air fryer zeggen dus, ik bedoel echt in de oven. Hoge temperatuur? Laag juist zodat ze uitdrogen? Tell me! Ik heb nu slappe hap dus zo jammer.
Let's discover the world together.
<<

Anoniem313

Bericht 09 Dec 2017 22:18

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Zoete aardappel blijft altijd wat slap. Van gewone aardappel is de truc om ze echt lang in te doen, wel 45 min, en dan op een niet te hoge temperatuur, anders verbranden ze.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43575

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 10 Dec 2017 09:06

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Dank je Caulfield. Uiteindelijk waren ze gisteren na 45 min nog een beetje krokant af en toe maar goed om te weten dat zoete aardappel altijd een beetje slapper blijft.
Let's discover the world together.
<<

Amandine

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4567

Geregistreerd: 02 Sep 2013 09:35

Bericht 16 Dec 2017 19:23

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Heeft iemand bij het online bestellen van boodschappen wel eens groenten oid besteld? Ik ga voor het eerst online bestellen en ik heb bijvoorbeeld een zakje rucola nodig voor tweede kerstdag. Letten ze dan ook op de houdbaarheidsdatum als je zoiets online besteld?
A 06-11-2017
M 23-03-2020
<<

Anoniem278

Bericht 16 Dec 2017 19:29

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Ik heb dat wel eens gedaan. Ze letten wel op de datum maar niet intensief. Dus als jij je bestelling bv dinsdag de 19de laat bezorgen zal er weinig tot niets qua groenten in zakjes de kerst halen.
Tenminste, hier niet, zowel niet bij Jumbo als AH, (dag of drie was hier wel de max)
VorigeVolgende

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers