Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Vragentopic - Eten & Drinken

<<

Silly-One

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11832

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:18

Woonplaats: B.rabant

Bericht 24 Sep 2017 15:46

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Als eerste vlees in de koelkast ontdooien, daarmee wordt de structuur die de vleessappen vasthouden minder beschadigd.

Dat is ook de voornaamste rede dat je vlees niet weer opnieuw moet invriezen. De vleesstructuur raakt ervan beschadigd en hierdoor gaat de kwaliteit van het vlees achteruit. Verder heb je natuurlijk ook te maken met bacteriën groei op het moment dat het vlees ontdooit is. De bacterienen krijgen dan weer de kans om lekker te groeien.

Mocht het een keertje nodig zijn dat je vlees toch weer opnieuw invriest, doe het dan 1x en dan met vlees wat op een rustige manier ( koelkast) is ontdooid.
____________________
Verbouwingsinsta @bduintje_klus
<<

Anoniem221

Bericht 24 Sep 2017 16:10

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Dank je voor het antwoord. Ik wist het echt niet. We hebben het vlees (voor in de Nasi) aangebraden, zodat ik het morgen kan maken. Ook zoiets dat ik van huis uit heb meegekregen. Als je het braad, dan kun je het nog een dag bewaren. Maar of dat waar is?
<<

Elska

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1489

Geregistreerd: 11 Okt 2015 19:55

Bericht 24 Sep 2017 16:23

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

dat kan ja. verhitten dood de bacteriën.
na het verhitten kan je het trouwens ook weer opnieuw invriezen. dan wel snel laten afkoelen en direct invriezen.
Afbeelding
<<

Anoniem313

Bericht 24 Sep 2017 16:23

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Gaar vlees kun je zeker een dag bewaren. Ik houd voor bereid eten in het algemeen 48 uur aan.
<<

Anoniem221

Bericht 24 Sep 2017 16:27

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Elska schreef:dat kan ja. verhitten dood de bacteriën.
na het verhitten kan je het trouwens ook weer opnieuw invriezen. dan wel snel laten afkoelen en direct invriezen.

Dat laatste wist ik dan weer wel. Maar dat vertel ik mijn man niet, want ik wil morgen nasi. :P En anders eten we morgen weer piepers met groenten en vlees. Die ken ik nu wel. ;)
<<

Emma

Major Yipyapper

Berichten: 3114

Geregistreerd: 24 Okt 2015 10:53

Bericht 25 Sep 2017 17:23

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Als jullie een bbq organiseren voor ongeveer 30 personen, zouden jullie dan ook nog een toetje doen?
Ik vind van wel maar mijn vriend vindt het onzin :nopompom:
Laatst gewijzigd door Emma op 25 Sep 2017 17:29, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Silly-One

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11832

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:18

Woonplaats: B.rabant

Bericht 25 Sep 2017 17:25

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Nee, vaak heb ik geen zin in iets na bij een bbq.
Je kan eventueel wat ijsjes kopen voor de liefhebbers.
____________________
Verbouwingsinsta @bduintje_klus
<<

MrsMath

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2655

Geregistreerd: 02 Sep 2013 13:28

Bericht 25 Sep 2017 18:05

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Fruitsalade vind ik altijd wel lekker.
L 7-10-2011
N 23-5-2013
<<

Anoniem304

Bericht 25 Sep 2017 18:11

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Ja ik zou inderdaad wat ijsjes halen en zorgen voor wat fruit.
<<

Anoniem231

Bericht 25 Sep 2017 19:31

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Ik doe dat niet. Maar ik heb zelf wel vaak fruit erbij of op het einde ananas op de bbq leggen. Heerlijk!
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15401

Geregistreerd: 20 Feb 2014 11:58

Bericht 26 Sep 2017 08:57

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Ik zou ook ijsjes halen en inderdaad wat fruit.

♥♥
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43580

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 26 Sep 2017 08:58

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Wij leggen ook vaak fruit op de bbq. Vijgen, perzikken. Lekker.
Let's discover the world together.
<<

Saga

Major Yipyapper

Berichten: 5350

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:12

Bericht 26 Sep 2017 09:02

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Ik hou van gegrilde vijgen!
Gegrilde ananas is ook ontzettend lekker
10.04.17
<<

Soleil

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4074

Geregistreerd: 02 Sep 2013 07:06

Bericht 26 Sep 2017 15:07

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Heeft er iemand nog een lekker recept voor een pompoentaart?
<<

MissBitchy

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2197

Geregistreerd: 01 Sep 2013 17:49

Bericht 14 Okt 2017 20:22

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Heel stom, I know ;) Kan je pasta invriezen? En zoja, hoe warm ik het daarna weer op dan?

Het is rigatoni-pasta met:
Feta
Witte courgette
Pijnboompitten
Cherrietomaatjes
Peterselie
Dressing
<<

Girli

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3627

Geregistreerd: 06 Sep 2013 15:20

Bericht 15 Okt 2017 20:46

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Ik zou het niet doen. Ik denk niet dat het er lekkerder op wordt. Pastasaus vries ik alleen zonder pasta in.

Ik heb zelf ook een vraagje: ik heb nog 2 stukjes kip krokant schnitzel in de diepvries. Als ik morgenochtend het pakje uit de vriezer haal, kan ik dan maandag 1 eten en dinsdag 1? Blijft dat zo lang goed?
<<

Anoniem313

Bericht 15 Okt 2017 21:06

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Girli schreef:Ik zou het niet doen. Ik denk niet dat het er lekkerder op wordt. Pastasaus vries ik alleen zonder pasta in.

Ik heb zelf ook een vraagje: ik heb nog 2 stukjes kip krokant schnitzel in de diepvries. Als ik morgenochtend het pakje uit de vriezer haal, kan ik dan maandag 1 eten en dinsdag 1? Blijft dat zo lang goed?


Ik doe dat zelf nooit, eet dingen uit de vriezer dezelfde dag nog op. Maar dit soort kipnugget-achtige dingen zijn volgens mij al voorgegaard, dus dan maakt het niet. Ik zou het niet aan kinderen/bejaarden/zieken voorschotelen, maar voor jezelf kan het vast.
<<

Girli

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3627

Geregistreerd: 06 Sep 2013 15:20

Bericht 15 Okt 2017 21:09

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Daar kan ik nog wel even naar kijken, of het voorgegaard is. Bedankt voor de tip!
<<

Pippa

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3479

Geregistreerd: 11 Apr 2017 10:46

Bericht 15 Okt 2017 21:10

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Ik zou er eentje per keer uithalen, voor de zekerheid.
11-2017 ♥
12-2021 ♥
<<

Geel

Bericht 15 Okt 2017 21:10

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Soleil schreef:Heeft er iemand nog een lekker recept voor een pompoentaart?
Deze!

https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R ... mpoentaart
<<

Anoniem231

Bericht 16 Okt 2017 01:02

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Ik vries pasta wel in maar dat is altijd met een tomatensaus. Vind ik juist fijn in geval van nood.
<<

Silly-One

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11832

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:18

Woonplaats: B.rabant

Bericht 16 Okt 2017 06:14

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Deze pasta niet, vanwege ee feta en de pijnboompitten.

Kipkrokant schnitzels zou ik wel doen. Mits ontdooit in de koelkast.
____________________
Verbouwingsinsta @bduintje_klus
<<

Elroya

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4547

Geregistreerd: 01 Sep 2013 13:10

Bericht 16 Okt 2017 06:29

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Pasta vries ik wel in, maar met deze combi (feta) zou ik t niet aandurven

Kipkrokantschnitzels g een idee. Ik zou ze beide op banken want dan weet ik zeker dat de andere de dag er na gegeten kan worden
E april 2013
R juni 2017
Y november 2018
<<

Anoniem278

Bericht 16 Okt 2017 07:44

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Ik zou die pasta niet invriezen.
En ik zou niet twee krokante schnitzels eruit halen en ze dan een dag na elkaar eten.

Het eerste omdat ik denk dat die pasta daar niet lekkerder van zal worden, zeker niet vanwege de feta.
Het tweede omdat ik geen vlees uit de vriezer haal voor een dag later. Het idee van Elro zou ik wel doen, beiden eruit en bakken en dan de tweede morgen even opwarmen.
<<

Soleil

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4074

Geregistreerd: 02 Sep 2013 07:06

Bericht 16 Okt 2017 12:24

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Geel schreef:
Soleil schreef:Heeft er iemand nog een lekker recept voor een pompoentaart?
Deze!

https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R ... mpoentaart

Top! Dank je wel! Ik heb toevallig gisteren een pompoentaart van zoetrecepten.nl gemaakt. Die was ook lekker. Maar we hebben nog genoeg pompoenen over om er volgend weekend nog een te maken.
VorigeVolgende

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers