Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Steeds maar weer overgeven.

<<

Chaos

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2210

Geregistreerd: 24 Dec 2013 23:54

Bericht 18 Nov 2017 23:06

Steeds maar weer overgeven.

Mijn jongste moet altijd al snel overgeven. Maar de laatste tijd toch wel vaker dan normaal en meestal gaat het gepaard met verkoudheid maar dat is ze nu niet.
In de afgelopen 3 weken heeft ze minimaal 10 keer overgegeven. Het is altijd in de avond, direct na het avondeten, als ze net slaapt of rond 22u.
Gisteren tijdens het avondeten, net weer in bed, donderdag rond 22u en maandag toen ze net sliep. Maar buiten het overgeven om is ze gewoon fit, vrolijk, geen koorts en doet ze gewoon zo als ze normaal ook is.
Ik heb zelf al een beetje zitten denken wat een eventuele oorzaak zou kunnen zijn buiten ziek zijn om.

Ik ga in elk geval morgen op zoek naar een muntachtige tandpasta ipv die chemisch gezoete peutersmaakjes. Ik denk niet dat dat het is aangezien het ook wel voor het tanden poetsen gebeurd, maar wie weet. Ook nooit in de ochtend.

We gaan met 2-4 wkn verhuizen, misschien spanning? Herkenbaar voor iemand om over te geven bij spanning?

Vermoeidheid icm spugen voor iemand herkenbaar?

Heb ook gedacht aan een overgevoeligheid voor bepaald eten maar kan daar nog geen link mee leggen, behalve dat een warme maaltijd aan eind vd dag misschien te zwaar valt icm moe zijn. Eind vd dag is ze echt KO en om 18u moet ze echt naar bed.

Ik ga uiteraard maandag even de huisarts bellen (vind de hapost niet nodig omdat ze niet ziek is, geen pijn heeft) om een medische reden (bijv slokdarm) uit te sluiten, maar vraag mij vooral af of dit herkenbaar is voor iemand, bij jezelf of kind. Ik moet zelf misschien eens in de vijf jaar overgeven (buiten zwangerschap om) dus herken er niets in. Misschien zie ik zelf nog iets niet lichamelijks/medisch over het hoofd om op te letten.
Afbeelding

I & N juni 2010
<<

Ayla

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1706

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:06

Bericht 18 Nov 2017 23:11

Re: Steeds maar weer overgeven.

Ik vind jou redenatie van te moe en eten wat te zwaar valt heel logisch klinken, dat heb ik ook heel erg. Als ik te veel/zwaar/vet/te laat (na 18:00u) gegeten heb en ik ga om 22:00u naar bed wordt ik ook altijd misselijk. Op het moment dat ik dan op mijn rug ga liggen met m’n hoofd goed hoog val ik wel in slaap en zakt de misselijkheid, maar ik ben er behoorlijk zeker van dat als ik dan op mijn zij blijf liggen dat ik moet spugen.
<<

Ysa

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 566

Geregistreerd: 08 Dec 2013 13:23

Bericht 18 Nov 2017 23:58

Re: Steeds maar weer overgeven.

Goed dat je in ieder geval maandag even contact legt met de huisarts en even het één en ander laat checken.

Wij hebben hier ook te maken met veel spugen, zeker 2-3 keer per week. Eigenlijk ook alleen 's avonds en op het KDV meestal na het middagslaapje. Mijn zoon heeft een reflux verleden en ik wijt het gewoon maar aan het feit dat het gewoon (te) makkelijk omhoog komt.
Hij hoeft maar te hoesten, een vuiltje in zijn mond te hebben of te huilen en hij krijgt de prikkel en geeft over. Ook te snel en te veel eten in prikkel. We merken dat we er weinig invloed op uit kunnen oefenen. We proberen in ieder geval om hem een uur voor het slapen gaan niet meer te laten eten en drinken. Zo is de maag toch wat leger voor hij plat gaat liggen. Tevens letten we op wat hij eet en benoemen we herhaaldelijk dat hij goed moet kauwen. Meer kunnen we niet op dit moment. Een verband tussen vermoeidheid en spugen zien we hier niet.

Onze kinderarts maakt zich er geen zorgen over. Hij groeit verder goed, maar ze gaf wel aan dat eens makkelijk spugen altijd makkelijk spugen is in dit geval.
<<

Jerry

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2767

Geregistreerd: 01 Sep 2013 11:32

Bericht 19 Nov 2017 04:37

Re: Steeds maar weer overgeven.

Goed dat je naar de huisarts gaat. Het eerste wat in mij opkwam was een allergie voor t een of t ander. Geen idee natuurlijk want het kan een heleboel zijn, maar denk dat een allergie ook bij die opties behoord.
Ben benieuwd wat de ha zegt/doet!
<<

Anoniem231

Bericht 19 Nov 2017 06:16

Re: Steeds maar weer overgeven.

Wat vervelend!
Van spanning kunnen ze gaan overgeven ja. Ik weet niet hoe oud ze is. Kan je er met haar over praten? Misschien de verhuizing visualiseren?

Je zou kunnen proberen om na het eten een glaasje water te drinken.
Ik weet niet of je de maaltijd kan opdelen? Hier eten we soms om 4 uur al soep en om 5 uur pas de rest. Toetje sla ik soms over als ze genoeg hebben gegeten.
Is er een mogelijkheid dat je kan proberen of eerder eten helpt?
<<

Druifje

Kwebbel

Berichten: 276

Geregistreerd: 23 Okt 2017 14:39

Bericht 19 Nov 2017 09:20

Re: Steeds maar weer overgeven.

Herkenbaar van mijn jongste dat is ook een snelle overgever en een echt kno kind
Buisjes eruit en verkouden betekend snel overgeven

Maar een blaasontsteking kan dus ook af en toe overgeven veroorzaken daar kwamen wij laatst te laat achter
Dus maandag even urine na laten kijken
Hier ook geen ziek kind maar wel blaasontsteking dus
<<

Anansi

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 223

Geregistreerd: 02 Okt 2016 15:34

Bericht 19 Nov 2017 09:34

Re: Steeds maar weer overgeven.

Mijn nichtje had dit ook en zij bleek coeliakie (glutenintolerantie) te hebben.
<<

Atelier Madame

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1636

Geregistreerd: 14 Dec 2016 02:22

Bericht 19 Nov 2017 10:33

Re: Steeds maar weer overgeven.

Ik heb dat als kind jaren gehad, zat totaal niet lekker in mijn vel waardoor ik veel spanning had. Dit uitte zich in altijd misselijk zijn en overgeven. Uiteindelijk toen er stabiliteit kwam ging het beter. Heb allerlei onderzoeken gehad maar daar is nooit wat uitgekomen. Was achteraf echt psychisch denk ik.
Zo moet het eigenlijk altijd zijn, het leven; een feestelijk en hartstochtelijk spel gespeeld met nieuwe en oude vrienden.
Beautiful girl <3
<<

Radler

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2369

Geregistreerd: 03 Jun 2015 22:34

Bericht 19 Nov 2017 13:03

Re: Steeds maar weer overgeven.

Het is voor mij herkenbaar van mijzelf...
Ik heb periodes dat ik last heb van overgeven. Vaak is het bij mij door spanning en of vermoeidheid maar ook door warmte heb ik er last van.
Helaas is er bij mij nooit uitgekomen wat de oorzaak is...
<<

Salome

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4199

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:33

Bericht 19 Nov 2017 14:14

Re: Steeds maar weer overgeven.

Ik herken alleen van mijzelf dat als ik erg moe ben in de ochtend dat ik vrijwel direct na het opstaan moet spugen.
Verder wel dat ik buikpijn en misselijk ben bij spanning.
16-05-2016
<<

Highway

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3721

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:37

Bericht 19 Nov 2017 14:17

Re: Steeds maar weer overgeven.

Klinkt wel aannemelijk, van de spanning. Ik ken ook iemand en die heeft een kindjeje die het zelf steeds (per ongeluk) opwekt, door met haar vingers ver achterin haar mond te zitten. Zou dat het nog kunnen zijn?
Afbeelding
Afbeelding
<<

September

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2153

Geregistreerd: 01 Sep 2013 17:28

Bericht 19 Nov 2017 20:16

Re: Steeds maar weer overgeven.

Herkenbaar verhaal. A is dan wel veel jonger maar is ook een makkelijke spuger. Vooral als ze verkouden raakt en moet hoesten dan komt het er makkelijk uit. Vaak inderdaad na het avondeten of vlak nadat ze naar bed is gegaan.
We hebben sinds een paar dagen een inhalator in huis. Die moet het slijm wat oplossen en de hoest prikkel verminderen. Ik ben benieuwd of dat helpt.
Hier is het denk ik geen spanning. Ze heeft het al vanaf de geboorte en ze is verder zo enorm vrolijk dat ik me niet kan voorstellen dat ze spanning heeft.
Hello, from the outside <3

Afbeelding

Afbeelding
<<

Jerry

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2767

Geregistreerd: 01 Sep 2013 11:32

Bericht 21 Nov 2017 08:40

Re: Steeds maar weer overgeven.

Ben je inmiddels al bij de huisarts geweest?

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Sawadee, Zonnetje