Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Statistieken van de maand oktober

<<

Burgemeester Sil

Gebruikers-avatar

Site Admin

Berichten: 572

Geregistreerd: 07 Jun 2017 09:37

Bericht 01 Nov 2017 10:58

Statistieken van de maand oktober

Afbeelding

Het is bijna niet te geloven maar oktober is dus ook alweer ten einde. Afgelopen weekend is de klok verzet, de Sint is alweer onderweg met zijn gevolg en voor we het weten is het Kerst

Misschien vinden jullie het leuk om het verschil te zien tussen 1 oktober en 31 oktober wat betreft zonsopgang en zonsondergang en daarmee de lengte van de dag?
Op 1 oktober ging de zon op om 7:40 uur en onder om 19:18 uur.  De lengte van de dag was 11 uur en 38 minuten. 
Op 31 oktober ging de zon op om 7:32 uur en onder om 17:13 uur. De lengte van de dag was dus 9 uur en 41 minuten. En dit nadat de wintertijd is ingegaan. Wat een verschil hè?

Helaas was oktober een maand waarin er een aantal hele nare gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. 

De burgemeester van Amsterdam is, heel kort nadat hij zijn werkzaamheden definitief had neergelegd, overleden op 6 oktober. Eberhard van der Laan is slechts 61 jaar geworden. Hij was een enorm geliefd persoon bij iedereen en het interview met hem in het programma Zomergasten heeft zelfs de Mies Bouwman prijs gekregen. 

Heel Nederland, en ook vrijwel iedereen op dit forum leefde mee met de vermissing van de jonge studente Anne Faber. Ontzettend veel mensen hebben dagenlang gezocht en iedereen hoopte op een goede afloop maar toen bleek dat een al eerder voor zeer ernstige delicten veroordeelde man er iets mee te maken had, werd de zoektocht op een andere locatie voortgezet en kwam na een dag het afgrijselijke nieuws naar buiten dat haar lichaam gevonden was. 
De petitie met vraag om een onderzoek rondom deze zaak en naar de kliniek waar de dader verbleef werd meer dan 400.000 keer ondertekend en is inmiddels aangeboden aan de demissionair minister. 

In Las Vegas vond een schietpartij plaats waarbij meer dan 50 mensen het leven lieten en nog eens meer dan 200 mensen gewond raakten. De dader had zich in een hotelkamer verschanst en heeft minutenlang met een automatisch geweer op de menigte bij een concert geschoten. Hij heeft hierna zelfmoord gepleegd.

Een aantal dappere Amerikaanse actrices hebben aangegeven dat ze zijn lastig gevallen door een bekende regisseur. Nadat zij naar voren kwamen hebben nog meer vrouwen de moed kunnen vinden om te praten over hun ervaringen. Daardoor is de #metoo  in het leven geroepen zodat vrouwen op deze manier kunnen delen wat hen overkomen is.  Ook op het forum werd hierover van gedachten gewisseld.

Afbeelding

Gelukkig waren er in oktober ook nog positieve berichten. Zo was het begin oktober Weekend van de Wetenschap. In Nederland kon je onder andere op bezoek bij de Sterrenwacht en bij verschillende hogescholen en musea werden speciale activiteiten georganiseerd. 

Twee van de spannendste dagen van het jaar vielen ook nog samen in oktober. Het was namelijk vrijdag de dertiende deze maand. Er zijn niet veel bijgelovige forummers bleek uit het topic hierover. Daarnaast is het natuurlijk in oktober ook Halloween. Misschien een beetje overgewaaid uit de Verenigde Staten maar desondanks een steeds populairder feest in Nederland. 


Afbeelding


De volgende forumsters mochten in oktober een feestje geven en trakteren: 
September, Zero, Fantine, Elska, Cinn, DorienJ, Bazinga, Liv, Zora, Pannenkoek, Meneer de Uil, Taeda,  Whatever, SoGood, Tabbie en Sofie

Afbeelding

Voor Bliss, Silver, Elska, Madeliefje, Anousch en Lilly was dit een bijzondere maand, ze maakten bekend een kindje te verwachten. We wensen jullie een voorspoedige zwangerschap toe!

Afbeelding

Oktober blijkt ook een goede maand om je huis te verkopen en/of een nieuw huis te kopen. Minoessepoes heeft hun appartement verkocht met enorme overwaarde, we willen natuurlijk allemaal dé tip om dat voor elkaar te krijgen. Sam verkocht hun huis en Chaos deed hetzelfde en die kocht ook meteen een nieuw huis. Boekenwurm kocht een nieuw huis en kan daar dit jaar Kerst vieren, Gympie kocht ook een nieuw huis en Islandgirl kreeg eindelijk de sleutel van hun nieuwe huis. Ook Liv kocht een nieuw huis en denkt nog even na over een bouwkundige keuring. En als laatste heeft Suus een huis in een nieuwbouwwijk gekocht, voor haar komen er dus een boel spannende maanden aan.
We wensen jullie veel succes met alle rompslomp rondom de verhuizing maar vooral heel veel woongeluk op jullie nieuwe stekken. 

Afbeelding

Nan, Elliot en Soleil hebben een nieuwe uitdaging in hun leven, ze kregen deze maand te horen dat ze een andere baan hebben.
Gefeliciteerd en veel werkplezier!

Deze maand denken we extra aan Marsy31, Liadan, Wennes, Pannenkoek, Tina, Pollepel en Lilou. Veel sterkte en kracht gewenst. 
Afbeelding

Spencer zullen we over niet al te lange tijd tegenkomen op de snelweg want ze heeft haar theorie inmiddels gehaald. Met zo'n goede score kan de praktijk niet meer lang duren dus binnenkort rijdt zij heel Nederland rond. 

Popcorn vond dat het tijd werd om te stoppen met roken en voegde de daad maar meteen bij het woord. Ontzettend knap natuurlijk. 

Highway daagde zichzelf op een andere manier uit, zij deed mee met de Vegan Challenge, een hele maand veganistisch eten. De eerste berichten waren positief, maar het bleek toch moeilijk om echt 31 dagen alleen maar veganistisch te eten.

De forumster van de maand oktober is Anousch, haar stuk kun je hier lezen.

Zoals jullie hebben kunnen lezen is het E book topic definitief gesloten, de reden daarvan kun je hier lezen.

Voor de liefhebbers nog wat maffe statistieken die deze maand voorbij kwamen:

Het forum wordt door 43,2% van de mensen met een mobiel, 36,5% doet dit via de laptop/desktop en de rest gebruikt de tablet. 
De meeste mensen bezoeken het forum vanuit Nederland en België maar ook Frankrijk, Spanje en Duitsland staan in de top 5. 

Onze meest populaire tweet ging over het Expeditie Robinson topic en dan voornamelijk over jullie mening over Soundos en de andere expeditie leden. Ook de tweet waarin verwezen werd naar het formule1 topic en de mogelijkheid om na te praten over de prestaties van Max Verstappen werd veel gezien. Je vindt ons Twitter account hier.

De zoektermen van deze maand: 
AH washcat
Badkamermeubel Ikea
Cadeau voor aanstaande moeder
De leukste babyshower hapjes
Dekbedovertrek kreukvrij
Driekhoek zeep
Een tweede naam die past bij Liam
Gluten -en lactosevrije hapjes
<<

Marin

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 19821

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 01 Nov 2017 12:16

Re: Statistieken van de maand oktober

Burgemeester Sil schreef:Een tweede naam die past bij Liam


Nou, Fiederilsje, kom maar op! :P

Leuke statistieken Burgemeesters. Wel veel narigheid afgelopen oktober inderdaad zeg. Dat het nieuwstechnisch maar een betere maand mag worden nu.

Ha en ik was in Spanje de helft van de maand dus grappig om dat terug te zien in de statistieken.
Lieve kleine man. 01-04-2017

Afbeelding
<<

Popcorn

Major Yipyapper

Berichten: 5640

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:36

Bericht 01 Nov 2017 16:52

Re: Statistieken van de maand oktober

He wat leuk dat ik er in sta. Ik ga in november gewoon door!
Als het is wat het is, dan is dat wat het is.
<<

Jezzie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 7531

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:17

Bericht 02 Nov 2017 09:47

Re: Statistieken van de maand oktober

Leuk om te lezen weer! Wat is er veel gebeurd in oktober.
29 augustus 2012 ~ 27 februari 2016

Mijn blog over mijn leven als werkende moeder
Mamajezzblog
Volg mij op Instagram
<<

Anoniem243

Bericht 02 Nov 2017 11:00

Re: Statistieken van de maand oktober

Leuk overzichtje weer!
<<

Julia

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 452

Geregistreerd: 18 Okt 2017 13:08

Bericht 02 Nov 2017 19:58

Re: Statistieken van de maand oktober

Leuk om te lezen.
♥ 18-09-2013 ♥ 26-05-2016 ♥
<<

September

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2235

Geregistreerd: 01 Sep 2013 16:28

Bericht 04 Nov 2017 10:18

Re: Statistieken van de maand oktober

Dankjewel voor de felicitatie!!
Afbeelding
Afbeelding
<<

Fiederilsje

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 6091

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:44

Bericht 04 Nov 2017 12:47

Re: Statistieken van de maand oktober

Marin schreef:
Burgemeester Sil schreef:Een tweede naam die past bij Liam


Nou, Fiederilsje, kom maar op! :P

Leuke statistieken Burgemeesters. Wel veel narigheid afgelopen oktober inderdaad zeg. Dat het nieuwstechnisch maar een betere maand mag worden nu.

Ha en ik was in Spanje de helft van de maand dus grappig om dat terug te zien in de statistieken.


Haha, nou die combi mag wel een beetje zeldzaam blijven ;)
Afbeelding
Afbeelding
<<

Liv

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 556

Geregistreerd: 01 Okt 2017 14:00

Bericht 04 Nov 2017 18:27

Re: Statistieken van de maand oktober

Leuk om te lezen. Ik sta er gewoon twee keer in. :redface:
<<

Anoniem242

Bericht 04 Nov 2017 22:02

Re: Statistieken van de maand oktober

Leuk weer en bedankt voor de vernoeming :-)

Terug naar Forumzaken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers