Desktop versie van Zeg maar Yes
Plaats een reactie

Spreekt iemand Bulgaars?

18 Jul 2018 19:01

Is er iemand die me wil helpen met een stukje tekst? We hebben een hulp in de huishouding en ze spreekt eigenlijk alleen Bulgaars en met Google Translate heb ik te veel misverstanden.

Re: Spreekt iemand Bulgaars?

18 Jul 2018 20:08

Ik kan het lezen maar niet echt (meer) spreken.
Als je echt niemand kan vinden, kan ik wel één van m'n oude Bulgaarse kennissen aanspreken via Facebook maar die heb ik al heel lang niet gesproken, dus dat is wel een beetje gek. Maar als je er anders echt niet uit komt, laat maar weten.

Re: Spreekt iemand Bulgaars?

18 Jul 2018 20:10

Zou je er eventueel iets kloppends van kunnen maken als ik in het Nederlands stuur wat ik wil zeggen en dan met wat Google Translate zegt? Hoeft niet grammaticaal perfect, maar ze begrijpt me heel vaak verkeerd :laughcry:.

Re: Spreekt iemand Bulgaars?

18 Jul 2018 20:14

Misschien een open deur hoor, maar een vertaling van Engelse tekst naar een andere taal gaat in Google Translate veel beter dan een Nederlandse tekst naar een andere taal.
Maar dat weet je misschien wel.

Re: Spreekt iemand Bulgaars?

18 Jul 2018 20:19

Het lastige is dat zij dus zelf alle teksten van Bulgaars naar Nederlands vertaalt. Dus in de terugkoppeling gaat het ook vaak mis. Normaal niet zo erg en communiceren we dus in het ‘Nederlands’, omdat ze dat beter spreekt dan Engels. Maar wel een goede tip om eens te proberen op die manier, want dat wist ik ergens wel, maar had ik niet aan gedacht. Thanks!

Re: Spreekt iemand Bulgaars?

18 Jul 2018 21:12

June schreef:Zou je er eventueel iets kloppends van kunnen maken als ik in het Nederlands stuur wat ik wil zeggen en dan met wat Google Translate zegt? Hoeft niet grammaticaal perfect, maar ze begrijpt me heel vaak verkeerd :laughcry:.


Hmm ik denk niet dat mijn niveau beter is dan Google Translate. Ik zou het idd vanuit het Engels proberen te vertalen. Lastig wel, als je zo moeilijk kunt communiceren met je schoonmaakster.

Re: Spreekt iemand Bulgaars?

18 Jul 2018 22:37

Ja, heel lastig. Ik wilde dat eerst ook niet, maar met kennismaken had ze een vriendin mee als tolk en ik had meteen een goed gevoel over haar en we zijn ook heel tevreden.

Re: Spreekt iemand Bulgaars?

18 Jul 2018 22:39

Kan die vriendin dan niet als email tolk fungeren? Is ook wel wat omslachtig maar misschien wel handig?

Re: Spreekt iemand Bulgaars?

18 Jul 2018 22:56

Ja, zou eventueel ook kunnen. Ik ga het maar gewoon sturen en dan hoor ik het wel.

Edit: allemaal gelukt. Dank allen!
Plaats een reactie