Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Spoedkeizersnede

<<

sanskie

Kletskop

Berichten: 833

Geregistreerd: 29 Okt 2013 12:48

Bericht 13 Dec 2017 08:14

Spoedkeizersnede

Ik ben bevallen met een spoedkeizersnede.
Als ik ongesteld ben dan ik altijd erg emotioneel en als ik dan bijv een bevallingsverhaal lees denk ik gelijk weer terug aan mijn eigen bevalling er rollen de tranen over mijn ogen. Het is zo niet gegaan zoals ik gewild had. Tuurlijk ben ik super blij met mijn kerngezonde dochter. Maar mijn bevalling doet mijn geestelijke nog pijn.
Hoe hebben jullie dat ervaren ? En zit je er nu nog mee of heb je het helemaal verwerkt ?
<<

Saga

Major Yipyapper

Berichten: 5348

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:12

Bericht 13 Dec 2017 08:28

Re: Spoedkeizersnede

Ik ben na 17 uur weeën en vooral weeënstormen naar de OK gebracht voor een spoedkeizersnede. Ik heb persweeëen gehad en heb mogen persen, maar R kwam gewoon niet door mijn bekken heen. Voor mij voelt de keizersnede nog steeds als een grote opluchting. Ik heb zo ontzettend veel pijn gehad van zijn hoofd wat tegen mijn bekken drukte, die pijn was nog veel heftiger dan de weeën en constant, het hield niet op.

Wat ik wel heel lastig vind is dat ik R niet meteen bij me heb kunnen houden, maar mijn vriend heeft ruim een uur bloot op bloot met R gezeten dus dat maakt het wel weer een beetje goed voor mij.

Het allerergste vind ik dat ik al mijn hele zwangerschap tegen verloskundige en gynaecologen heb gezegd dat jaren geleden mijn manueel therapeut mij heeft gewaarschuwd dat door mijn scheefstaande bekken nooit een baby zou kunnen passen. Daar heeft niemand naar geluisterd. Dus die 17 uur pijn had me bespaard kunnen blijven.
10.04.17
<<

Sapphire

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 306

Geregistreerd: 16 Mei 2017 09:53

Bericht 13 Dec 2017 08:30

Re: Spoedkeizersnede

Ik heb geen spoedkeizersnede gehad, maar een geplande keizersnede. Wel herken ik je gevoel van ‘het is niet gegaan zoals ik had gewild’ en ook de emotie. Ik had zo graag normaal willen bevallen, weten hoe het is, weten hoe het voelt (al had ik daar op dat moment qua pijn vast anders over gedacht). Hier blijft het bij 1 kindje (er zijn nog twee andere kinderen uit mijn mans eerdere relatie).

Ik kan me voorstellen dat het gevoel en de emotie met een spoedkeizersnede nog heftiger is. Je hebt je er niet op voor kunnen bereiden, het gaat allemaal zo snel en ineens ben je bevallen.

Mijn dochter is inmiddels 15 maanden en alhoewel ik het nog steeds jammer vind dat ik geen ‘normale’ bevalling zal mee maken, zijn de emoties wel weer terug naar hoe het voorheen was. Misschien hadden de emoties ook mede te maken met ontzwangeren en alle veranderingen. Sterkte!
<<

sanskie

Kletskop

Berichten: 833

Geregistreerd: 29 Okt 2013 12:48

Bericht 13 Dec 2017 08:48

Re: Spoedkeizersnede

Lief van je Sapphire.
Ik ben bevallen met een spoedkeizersnede omdat het slecht ging met de kleine in mijn buik. Haar hartslag was niet goed en nog een aantal dingen. En ik had amper ontsluiting na een hele dag weeën.
De gehele zwangerschap was een piece of cake nergens last van een de kleine lag perfect om geboren te kunnen worden. Bed stond klaar thuis dus kom maar. Maar nee 12 dagen overtijd een spoedkeizersnede waarbij ik dus pas na 1 uur de kleine vast kon houden en weer zien. Daarna 4 dagen in het ziekenhuis moeten blijven met een klote verpleegkundige op de laatste dag die ik ook al eerder had gehad en nog heb gezegd dat mens wil ik niet !. En lag ik daar met nog een buitenlandse vrouw op de kamer dus geen contact en ik deed geen oog dicht. Ik was kapot !
Ik wilde zo graag thuis bevallen mijn kindje direct tegen mij aan kunnen houden en gewoon daarna in alle rust kunnen genieten.
Als ik ooit een tweede krijg ben ik volgens mij verplicht om in het ziekenhuis te bevallen of niet ? Hopelijk gaat het dan vaginaal en ben ik snel thuis. Ik vind het jammer dat het nu zo is gegaan je doet niet ffkes morgen over.
<<

Anoniem316

Bericht 13 Dec 2017 08:58

Re: Spoedkeizersnede

Ik heb ook een spoedkeizersnede gehad maar ervaar dat niet zo. Het was mijn eerste dus ik had 0,0 verwachtingen of wensen. Mijn enige doel was mijn kind gezond op de wereld zetten en hoe dat gebeurde maakte me niet zoveel uit.

Enige waar ik wel last van heb gehad is dat ik door de ruggeprik behoorlijk duf was en niet helemaal bij en daardoor flarden kwijt ben geraakt. Gelukkig mocht mijn man er bij zijn en die heeft weer veel kunnen invullen voor mij.
<<

Happydobby

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3343

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:09

Bericht 13 Dec 2017 09:06

Re: Spoedkeizersnede

Ook mijn eerste kwam met een spoedkeizersnee wegens verkeerde hoofdligging, na meer dan een dag weeën en een uur persen bleek hij de draai niet te kunnen maken. Ik heb toen 5 dagen in het zkh gelegen, was niet leuk.

Voor een tweede bevalling heb je een medische indicatie om in het zkh te bevallen. Er zullen maar bar weinig verloskundigen je thuis willen begeleiden vanwege je keizersnee.

Bij mij ging de tweede bevalling veel beter, de ontsluiting vorderde niet en vanwege de eerste bevallingen afspraken gemaakt hierover. Deze keizersnee ging veel beter en ik was na 2 dagen weer thuis en het herstel verliep veel beter dan bij de eerste.

Mijn advies is toch om erover te blijven praten, ik heb me het eerste jaar na de spoedkeizersnee erg rot gevoeld. Inmiddels is dat gevoel wel weg. Je kan altijd een afspraak maken met de gyn of vk die je begeleid had in je zwangerschap/bevalling.
M:21072011
J :08012014
<<

Anoniem258

Bericht 13 Dec 2017 09:19

Re: Spoedkeizersnede

.
Laatst gewijzigd door Anoniem258 op 13 Dec 2017 09:49, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Anoniem247

Bericht 13 Dec 2017 09:22

Re: Spoedkeizersnede

Ik heb daar ook heel lang mee gezeten. En icm met een zware bevalling vooraf en een zeer slechte eerste week daarna heb ik een postnatale depressie gehad. Ik denk daar nog vaak aan terug en voordat de jongste er was kon ik er ook niet over praten zonder dat ik moest huilen. Ik heb 24 uur over de bevalling gedaan en daarna kreeg ik alsnog een keizersnede omdat ik bleef steken op 9 cm ontsluiting en hij was een sterrenkijker.

Bij de jongste heb ik een geplande keizersnede gehad en hij heeft eigenlijk alles 'goed' gemaakt. Ik ging er veel relaxter in en heb goede begeleiding gehad. Ook geen last meer gehad van een postnatale depressie.

Natuurlijk baal ik dat ik als vrouw zijnde niet normaal heb kunnen bevallen. En het voelde in het begin ook een soort van falen. Maar nu realiseer ik mij echt dat het gewoon niet ging. Ik had gewoon pech en het moest. Als ik in Afrika had geleefd en moest in mijn eentje in de bosjes bevallen hadden ik en mijn zoon het gewoon niet overleefd. Dan ben ik toch blij dat ze mij hier hebben geholpen. En ook al heb ik een litteken op mijn buik. Dat is beter dan een uitgescheurde downunder denk ik dan :laughcry: Dat hoeft niet altijd het geval te zijn natuurlijk maar ik ben aan de ene kant ook blij dat ik downunder ongeschonden uit de strijd ben gekomen. Mijn advies net als Happydobby is dat je er over moet praten. En net als ik moet kijken naar de voordelen en dat het gewoon noodzakelijk was. Je hebt in ieder geval een gezond kindje en uiteindelijk gaat het daar eigenlijk ook om.
<<

sanskie

Kletskop

Berichten: 833

Geregistreerd: 29 Okt 2013 12:48

Bericht 13 Dec 2017 09:23

Re: Spoedkeizersnede

@happydoppy

Mijn gynaecoloog is een aardige man maar die zag ik 1 dag voor mijn bevalling toevallig toen ik aan gtcscan zat en heeft dus mijn keizersnede gedaan. Meer heb ik nooit met die man gepraat. Ja 1 nacontrole gesprek dat was het. Mijn verloskundige had ik geen klik mee ik kreeg ook steeds een andere zat namelijk bij een grote praktijk met meerdere locaties. Toen ik eenmaal thuis was kwam er iemand van die praktijk langs die ik nog nooit gezien had en gelijk commentaar over dat ik mijn dochter op haar eigen kamer laat slapen, ook fijn. Dus daar ga ik ook niet meer voor tweede keer heen. Het is nieuw je hebt nog nooit eerder meegemaakt en eigenlijk doe je maar wat waarvan je hoopt dat het juiste is. Ik heb het misschien ook allemaal teveel over mij heen laten komen IPV goed uitzoeken. Maar goed heb nu wel ervaring dus weet nu goed wat ik wil en wat niet.
Ik baal gewoon en huil soms van was het maar anders gegaan. Verder geniet ik enorm dat ik een kind heb mogen krijgen dat gezond is. Eigenlijk is een groter zegen dan heel die bevalling en daar ben ik ook dankbaar voor.

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers