Desktop versie van Zeg maar Yes
Plaats een reactie

Re: Sollicitatietopic #2

12 Sep 2018 20:22

Even een snelle vraag.

Ik ben werkzaam als kok en ik kom net een vacature van een leuk bedrijf tegen. Of nou ja, alleen een lijst met personeelsleden die gezocht worden, waaronder dus een zelfstandig werkend kok.

Voor meer informatie kan er gemaild worden, iets wat ik nu aan het doen ben.
Ik weet van dit bedrijf dat ze er koks hebben die alleen in het bedrijf koken, maar dat er ook koks daar zijn die op feesten en partijen op locatie koken. Mijn voorkeur gaat uit naar het eerste, aangezien ik in combinatie met mijn zoon geen zin heb om altijd midden in de nacht thuis te komen en veel onregelmatigheid te hebben.

Hoe verwoord ik dit netjes, zonder over te komen als een onflexibel persoon die door haar kind "beperkt" wordt?

Re: Sollicitatietopic #2

12 Sep 2018 22:01

Ik zou denk ik gewoon vragen of het om een positie als kok in het restaurant gaat of ook voor externe klussen. Dus zonder aan te geven welke van de twee mijn voorkeur heeft. Dus gewoon informerend.

Re: Sollicitatietopic #2

13 Sep 2018 11:33

Dat wat Harrison zegt, zou ik ook doen :)

Ik heb straks een sollicitatiegesprek en ben zo zenuwachtig! Het lijkt me echt een leuke baan, maar hoop echt dat ik die zenuwen nog wat onder controle krijg.

Re: Sollicitatietopic #2

13 Sep 2018 13:42

Succes Suus!

Saga, ik zou dat ook gewoon vragen!

Re: Sollicitatietopic #2

13 Sep 2018 15:50

Oh wat spannend, Suus! Hoe is het gegaan?

Ik ben per 1 april zo goed als zeker werkloos, er is geen zicht op een vaste aanstelling voor mij. Ik was eigenlijk van plan eind dit jaar rond te gaan kijken, maar was gisteren zomaar alvast een beetje aan het kijken op een paar websites en zag toen een erg leuke vacature waar ik zojuist op heb gesolliciteerd. Ben benieuwd, hoop eigenlijk wel dat ik uitgenodigd word, want de baan sluit goed aan bij mijn werkervaring tot nu toe. En zo niet, dan ben ik voorlopig dus nog wel even onder de pannen bij mijn huidige baan.

Re: Sollicitatietopic #2

13 Sep 2018 17:39

Het was op zich een fijn gesprek, maar achteraf vraag ik me af of ik wel duidelijk genoeg heb laten merken dat ik de baan echt heel graag wil. Ik was zo zenuwachtig! Is het heel raar om morgenochtend nog even te bellen om te zeggen dat de baan me echt heel leuk lijkt? Degene die ik sprak gaf aan dat ik morgenochtend wel mocht bellen als ik nog vragen had, maar dit is geen vraag natuurlijk.
Ik weet dat er nog vier kandidaten zijn en ze hopen morgenmiddag meer te kunnen laten weten.

Re: Sollicitatietopic #2

13 Sep 2018 18:32

Oh ik zou gerust even bellen, je kunt m.i. best uitleggen dat je erg zenuwachtig was en niet zeker weet of je enthousiasme genoeg is overgekomen. Spannend, ik duim voor je!

Re: Sollicitatietopic #2

14 Sep 2018 09:22

Bedankt, Bliss! Ik heb gebeld, hart in mijn keel haha. Maar het klopte wel wat ik dacht en ze vond het goed dat ik nog even belde. Ik weet nu in elk geval dat mijn motivatie goed is overgekomen en nu is het afwachten. Ik heb gedaan wat ik kon, daar ben ik blij om, ongeacht de uitslag.

Re: Sollicitatietopic #2

14 Sep 2018 09:56

Goed dat je nog gebeld hebt dan, Suus! Spannend hoor, ik duim voor je.

Re: Sollicitatietopic #2

14 Sep 2018 10:04

Wat goed Suus, dat je gebeld hebt! Spannend zeg!

Ik heb komende dinsdag een sollicitatie voor een peuter vve groep bij mij in de buurt. Ben nu aan het denken hoe casual of netjes ik gekleed zal gaan. Jullie nog tips?

Re: Sollicitatietopic #2

23 Sep 2018 20:18

Ben heel benieuwd hoe het je verging suus...al reactie? Of is sollicitatieprocedure nog in volle gang?

Ik zou niet te netjes gaan Maddie. Het is niet een functie waarin je netjes gekleed hoeft te zijn. Zwarte broek en leuke blouse oid. Altijd goed. Alvast succes!


Ik ga na 10 jaar weer solliciteren. CV bijna klaar, morgen motivatiebrief opstellen en dan indienen. Best eng eigenlijk'

Re: Sollicitatietopic #2

23 Sep 2018 20:28

Oeps, helemaal vergeten te updaten hier. Ik ben het helaas niet geworden :nopompom: Maar inmiddels wel een hele leuke vacature gevonden, de brief is gestuurd en nu hopen dat ik uitgenodigd wordt. Sluit perfect aan op mijn vooropleidingen.

Elja, spannend he? Heb je een leuke vacature gevonden?
Plaats een reactie