Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Sollicitatiegesprek gehad

<<

Anoniem121

Bericht 07 Nov 2013 20:38

Sollicitatiegesprek gehad

Vanmiddag had ik een sollicitatiegesprek. Van te voren wist ik niet wat de vacature precies inhoud omdat mijn cv is doorgestuurd en er via via contact met mij op is genomen door de directeur van het bedrijf.

Tijdens het gesprek gaf de man zelf al uitleg over de vacature en over de bezigheden van het bedrijf. Tijdens het gesprek ging een keer of zes zijn telefoon en het bleek dat er net een partner van de enige collega is overleden vlak nadat wij een afspraak hadden gemaakt voor een gesprek. Hij wilde het gesprek perse door laten gaan omdat hij op korte termijn iemand nodig heeft. Daardoor liep het gesprek een beetje raar en kon ik niet echt hoogte van hem krijgen, het was echt te merken dat hij er behoorlijk mee zat.

Om een lang verhaal kort te maken... Het hele gesprek is over het bedrijf, de functie en de werkzaamheden gegaan. De enige vraag die ik heb gehad is 'wat zoek je in een baan?' Ik heb als antwoord 'Een uitdaging' gegeven en verder hebben we het nog even gehad over mijn werk bij een andere werkgever omdat hij veel contacten had binnen het bedrijf waar ik oorspronkelijk vandaan kom.

Ik heb er een beetje een raar gevoel over. In andere sollicitatiegesprekken heb ik vaak de vraag of mogelijkheid gekregen om mezelf even voor te stellen. Wat zijn de goede en minder goede kanten enz. Maar het is wel helemaal wat ik zoek! Dinsdag heeft hij nog een gesprek met een andere kandidaat dus we zijn met z'n tweeën in de race en dinsdag of woensdag hoor ik hoe of wat.

Na het gesprek heb ik een oude collega gebeld, dat is ook een oude vriend van de directeur en die gaf ook al aan dat het een hele rustige informele nuchtere man is die zich slecht een houding kan geven en het snel goed zit zeg maar. En daarbij zal de man wel niet helemaal lekker in zijn vel gezeten hebben. Hij gaf aan dat ik hem best als referentie mag gebruiken en hem de groeten moest doen.

Ik zit er aan te denken of ik een mailtje zal sturen waarin ik aangeef m'n oude collega heb gesproken en ik de groeten moest doen en dat hij graag een referentie wilde geven mocht het nodig zijn. Of dat ik het hierbij zal laten en volgende week gewoon af te wachten...

Sorry voor het lange verhaal. Moest het ff kwijt :nerd:
<<

Silly-One

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11825

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:18

Woonplaats: B.rabant

Bericht 08 Nov 2013 08:24

Re: Sollicitatiegesprek gehad

Ik zal het doen als ik zeker weet dat het ook een baan is die ik wil.
Het geeft dan aan dat je zelf wilt, maar ook dat je ziet dat het gesprek niet ideaal is verlopen vanwege de omstandigheden. Je bent er al via via binnen gekomen dus op een wat informelere manier. Dan kan zal ik dat ook eerder zien als een manier om ook wat informele om te gaan met de directeur. Misschien kan je in je mail duidelijk verwoorden waarom je het doet. Juist omdat je het idee had dat het gesprek eigenlijk niet ideaal was vanwege de omstandigheden.
____________________
Verbouwingsinsta @bduintje_klus

Terug naar Werk & studie

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers