Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Sollicitatie-tips?!

<<

Anoniem187

Bericht 12 Sep 2013 17:25

Sollicitatie-tips?!

Aangezien ik per 01-10+-2013 op straat sta, mag ik weer aan het solliciteren.

Jullie nog tips over wat ik echt op mijn CV moet zetten of in mijn brief?
En ik geloof dat het beter is om achter vacatures aan te bellen en dan naar aanleiding daarvan je brief sturen, maar wat zeg/vraag je allemaal in zo'n gesprek?

Nog andere dingen waar ik aan moet denken of tips?

Ik weet echt niets op dit gebied, dus alle tips zijn welkom!
<<

Lenthe

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1277

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:10

Bericht 22 Sep 2013 11:04

Re: Sollicitatie-tips?!

Wat vervelend dat je op straat staat. Tips mbt je cv: Gebruik géén cv van werk.nl, dat ziet er altijd zo knullig uit.
Zet je laatste werkervaring eerst en daarna de een-na-laatste en gebruik daarbij de maanden. Dus
februari 2008 - september 2013
augustus 2004 - januari 2008
Vertel uitgebreid je functie, wat waren je taken, wat waren je verantwoordelijkheden, maak een uitgebreide functieomschrijving.
Vertel wat de reden is waarom je bij je vorige werkgevers bent gestopt
Een goede, representatieve foto is wel een pré.
Verder kun je achter vacatures aan bellen, maar doe dat niet bij vacatures waarbij de omschrijving ontzettend duidelijk is en waarbij al duidelijk is wat voor type bedrijf het is. Dat is juist heel vervelend voor het bedrijf. Als je echt vragen hebt nav een vacature van bv het uitzendbureau, kun je vragen stellen over wat voor type bedrijf het is, wat voor type persoon ze naar op zoek zijn, etc.
Schrijf je in bij uitzendbureaus (zij hebben contacten met veel bedrijven in de regio) en kijk dagelijks op vacaturesites zoals Indeed.nl
Zet daarnaast je cv op nationalevacaturebank.nl en pas dat wekelijks aan, zo kom je iedere keer bovenaan de lijst te staan bij een zoekactie van een werkgever.
Over je brief, een standaard brief kan wel, maar zorg altijd voor een alinea waarin je de omschrijving van de vacature verwerkt. Pas je brief aan aan wat er wordt gevraagd en waarom je bij dat bedrijf wil werken. Zorg ervoor dat jij zelf al de match maakt waarom je zou kunnen passen bij de functie.

Terug naar Werk & studie

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers