02 Okt 2013 06:08 door Anoniem186
Tapende en kipkerrie zijn goede ideeën! Ik ga op zoek naar leuke recepten. Thanx!
Dit zijn de recepten die ik tot nu heb.
Humus:
250g kikkererwten (uit blik of een nacht geweekt en gekookt)
3 uitgeperste tenen knoflook
3 el tahin
Citroensap
wat olijfolie
paprikapoeder
Alles bij elkaar in de keukenmachine. En... Klaar!
Baba ganoush:
Ingrediënten voor 1 schaaltje
1 aubergine
1 teen knoflook
1 el tahin (sesampasta)
Sap van een 1/2 citroen
1 tl komijn
Peper en zout
Olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de aubergine en prik er gaatjes in met een vork. Bestrijk de aubergine met olijfolie en rooster de aubergine in ongeveer 3 kwartier gaar in de oven.
Haal de aubergine uit de oven en laat deze iets afkoelen. Snij de groente doormidden en schraap het vruchtvlees er uit. Hak dit fijn met een mes en doe het in een schaaltje.
Voeg de tahin, de komijn en het sap van een halve citroen toe.
Hak de knoflook fijn en meng dit door de aubergine dip.
Breng de baba ganoush op smaak met peper en zout en serveer het met brood.
Paprikaspread:
Ingrediënten
• 1 rode paprika
• 175 g gare kikkererwten (gedroogde kikkererwten 1 nacht laten weken + ca. 1 u koken)
• 1 el olijfolie
• 1 tl paprikapoeder
• peper en zout
Leg de hele paprika ongeveer 20 minuten onder een hete grill en draai hem daarbij regelmatig. Gril de paprika tot het vel bijna zwart ziet en blaasjes vertoont. Doe de hete paprika onmiddellijk in een plastic zakje en sluit dat af. Laat de paprika daarin afkoelen. Haal het vel van de paprika en verwijder de steel en de zaadjes. Snijd de paprika in grote stukken.
Kieper de paprika, de kikkererwten, de olijfolie en de paprikapoeder in de blender en pureer tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout.