Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Slaapjes van 45 minuten

<<

Anoniem260

Bericht 10 Aug 2018 13:20

Slaapjes van 45 minuten

M is nu bijna 11 weken oud. We hebben een heftige eerst periode gehad waarin (korte versie) M oververmoeid en overprikkeld was. Inmiddels komen we langzaam in een iets rustiger vaarwater. Ik ben gestopt met borstvoeding geven en we hopen naar een iets duidelijker ritme te kunnen gaan.
De eerste 7 weken sliep M nauwelijks in z'n eigen bedje, alleen in de doek/op mij ('s nachts gelukkig wel slaapjes in z'n bedje). Het lukt hem inmiddels om zijn overdag-slaapjes in zijn bedje te starten. Maar, hij wordt eigenlijk nooit wakker van honger, maar omdat hij niet verder kan slapen; ik kan de klok erop gelijk zetten, na 45 minuten wordt hij wakker, zichtbaar moe, maar niet in staat weer in slaap te vallen.

Ik hoor om me heen vaak dat dit gebeurt, baby kan slaapcycli niet koppelen (en heb geleerd, kindje heeft minimaal 2 nodig om uitgerust te zijn voor een volgende voeding). S had dit ook, maar die bracht ik een speentje, kon ik sussen en zij sliep zo weer verder. M niet. Ik zie dat hij moe is, maar het lukt hem niet om weer in te slapen.
Ik heb al veel gegoogled, een aantal boeken gelezen en ik lees wel dat het een veelvoorkomende 'probleem' is, maar een oplossing vind ik nergens..!
We hebben nu maar gesteld 'slaap is belangrijk, hoe/waar is daaraan ondergeschikt', dus proberen hem eerst in z'n bedje te troosten, lukt dat niet, dan pakken we 'm op om te troosten, maar begint dan weer te huilen zodra we 'm neerleggen (eerder was dit voor de nacht ook, ritueel ging dan zo'n 10x opnieuw en dan lukte het uiteindelijk. Als we dit overdag zo lang proberen, zitten we alweer bijna aan een drink-tijd...) en meestal belandt hij in de doek en slaapt dan verder. Eruit halen, in de box leggen en daarna weer in bed hebben we ook geprobeerd, vooralsnog ook geen succes geweest.

Héé'l soms lukt het 'm wel om verder te slapen, maar 6 van de 7 dagen gaan alle slaapjes overdag zoals hierboven beschreven.
Aanvullende info, M spuugt vaak (niet veel, wel vaak). Rechtop houden na een voeding heeft geen zijn, zelfs na 3 uur in de doek komt er nog wel voeding omhoog. Ook is bij mij de gedachte langsgekomen dat hij misschien wakker wordt na 45 minuten en er dan melk omhoog komt, hem dat zodanig stoort dat hij te wakker wordt om verder te kunnen slapen.

Wie herkent dit en heeft misschien nog een idee over wat we nog kunnen proberen?

En daarnaast nog de vraag, wie heeft er ervaring met indikken van flesvoeding waardoor een baby minder zou gaan spugen (lees op internet verschillende verhalen...)
<<

Ayla

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1830

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:06

Bericht 10 Aug 2018 13:52

Re: Slaapjes van 45 minuten

Mijn eerste gedachte is; hij is nog jong, waarom niet alle slaapjes in de doek? En mijn tweede gedachte is; wellicht heeft hij reflux, is de huisarts makkelijk met medicatie geven en zou jij daar ook achter staan? Dan daarmee starten.
<<

Ayla

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1830

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:06

Bericht 10 Aug 2018 13:53

Re: Slaapjes van 45 minuten

Oh en indikken van de voeding hielp hier bij allebei de meiden niet. Pas na medicatie werden ze rustiger.
<<

Rayna

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 995

Geregistreerd: 23 Feb 2016 21:09

Bericht 10 Aug 2018 14:02

Re: Slaapjes van 45 minuten

R had dit ook op die leeftijd. Hij sliep wel maar altijd maar 45 min overdag en dan kwam het altijd heel onhandig uit met de voedingen. Ik ben toen na het lezen van baby in een droomritme gaan inbakeren en toen sliep hij meteen veel langer. Heb je dat toevallig al geprobeerd?
Spugen deed hij ook veel trouwens maar omdat hij daar geen last van had heb ik daar niks mee gedaan. Rechtop houden had bij hem ook geen zin.
<<

Anoniem260

Bericht 10 Aug 2018 14:05

Re: Slaapjes van 45 minuten

Hij heeft geen pijn van het spugen, Het zit 'm alleen wel 'in de weg', dus iets van maagzuurremmers hebben mijns inziens geen nut. Maar kan natuurlijk altijd de huisarts bellen om te overleggen. Met maagzuurremmers wordt het spugen niet minder toch?
En waarom niet alle slaapjes in z'n doek; meneer is inmiddels ruim 7 kilo en mijn bekkenbodem is de afgelopen 11 weken nog niet tot rust gekomen (deed eerst álle slaapjes bij mij) en ik krijg in de loop van de dag last van het dragen.
Dus de optie slapen in de doek ken ik al, ik zou graag andere opties verkennen :angel:
<<

Anoniem260

Bericht 10 Aug 2018 14:06

Re: Slaapjes van 45 minuten

@ Rayna, ja inbakeren doen we al sinds zijn 3e of 4e week. Helpt wel bij rustiger inslapen, maar wordt ook ingebakerd dus na 45 minuten wakker..!
<<

Rayna

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 995

Geregistreerd: 23 Feb 2016 21:09

Bericht 10 Aug 2018 14:10

Re: Slaapjes van 45 minuten

Oh jammer, dat was hier echt DE oplossing. Heb je het boek toevallig? Anders kan ik wel even nakijken wat daar nog meer in staat over korte slaapjes. Vervelend zeg! Alle slaapjes in de doek lijkt mij ook geen oplossing inderdaad.
<<

Geel

Bericht 10 Aug 2018 14:10

Re: Slaapjes van 45 minuten

Heel erg herkenbaar. Inderdaad dat de klok erop gelijk kunnen zetten. Hier lag het aan verborgen reflux. We deden ontzettend veel: bedje schuinzetten, veel omhoog houden inderdaad, voeding indikken (maar dat was geen succes, ging ze alleen maar meer van gillen en uiteindelijk wordt die voeding in de buik ook weer vloeibaar, dus komt het alsnog omhoog), inbakeren, verschillende soorten flessen, fysiotherapie etc. Uiteindelijk ging ze pas toen ze medicijnen had en die dingen echt een maand slikte ofzo elke keer een beetje langer slapen. Er kwamen steeds vaker slaapjes van anderhalf of twee of drie uur, vanaf een maand of vijf, zes.

Wat ik achteraf zie wat bij ons geholpen zou hebben:

- op de buik laten slapen. Dat deed ze weleens en dan kon ze zo uren doortukken, maar ik deed dat alleen in de box en hield me strikt aan de regels, omdat ik geen risico wilde lopen. Nu denk ik: boeie, als een kind goed zijn nekje kan tillen en daardoor minder last heeft van pijntjes, lekker op de buik leggen en wat vaker gaan kijken. Of koop een goeie babyfoon met camera zodat je het in de gaten kunt houden.

- eerder aan de medicijnen, maar goed, je moet maar net weten dat dat een optie is. Ranitidine (Zantac) hielp hier.

- wat op zich wel heel erg hielp, maar wel mét medicijnen erbij, was het ritme van Stephanie Lampe. En wat ik dan ook deed, was me aan de wakkertijd en de wakkersignalen houden. Met slaapjes van 45 minuten betekende dat dus veel vaker een slaapje. Als mijn M. na 45 minuten weer wakker was geworden, en verder in slaap vallen lukte niet, dan haalde ik haar eruit, gaf evt. een voeding, beetje spelen, maar dan was ze al snel weer moe, dus hup weer naar bed. Als zo'n kind gewoon lekker twee uur had gepit, had het veel langer op kunnen blijven. Het maakte ook wel aan huis gebonden zo, maar dat kon me niet zo veel schelen.

- een donker kamertje hebben. Misschien heb je dat al. Maar op veel plekken lees je dat je kind overdag in het licht moeten slapen etc. Dat is de eerste vijf weken slim, als het ritme van je kind nog aangepast moet worden naar een dagritme, maar daarna werkt het alleen maar tegen. Duisternis maakt melatonine aan en helpt je kind bij het slapen.

- ik zou voedingen aanpassen aan slaap. Dus als je zoon wakker is geworden, niet verder kan slapen en na een half uur weer moe is, zou ik 'm weer op bed leggen, ook al zou ie dan eigenlijk bijna een flesje moeten. Als 'ie maar kan toegeven aan die moeheid en slaaphormonen, dat is belangrijk. Want uiteindelijk gaat 'ie over z'n spugen en slaapproblemen heengroeien. Als hij dan weet hoe hij moet slapen, sta je echt al 5-0 voor.

- echt heel goed dat je hem steeds troost als hij wakker wordt. Kindjes die last of pijn hebben, hebben vaak inderdaad meer troost en nabijheid nodig.

- een dr. Browns-fles of Difrax-fles (smal) gebruiken. Bij mijn zusje (zij had ook een spuger die steeds wat meer pijn kreeg) hielp die eerste enorm, toen ze die ging gebruiken was het spugen vrij snel over.

- heb je nu niks aan, maar uiteindelijk gaat het echt over. Het is nu roeien met de riemen die je hebt, doen wat je kunt om hem goed te leren slapen (zelf in slaap vallen, aan hormonen kunnen overgeven, voeding ná het slapen, fijne slaapomgeving, troosten etc.), en uiteindelijk gaat dat vruchten opleveren. Maar ik denk dat de eerlijkheid wel gebiedt te zeggen dat de kans groot is dat je best nog even geduld moet hebben. Vaak gaat spugen of reflux over tegen de tijd dat een kindje gaat zitten en rechterop gaat leven.

Misschien heb je nog iets aan dit schemaatje:
Afbeelding
Van https://stephanielampe.wordpress.com/th ... x-soorten/
<<

Lady

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15894

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:23

Bericht 10 Aug 2018 14:18

Re: Slaapjes van 45 minuten

J is morgen dertien weken en slaapt overdag ook niet lang. Soms een half uurtje, meestal drie kwartier tot een uur en soms een flink blok van twee uren. Hij is tussendoor tevreden, de voedingen komen er niet door in het gedrang en bovenal, hij slaapt ‘s nachts lang en goed. Dat laatste vind ik het belangrijkst. En omdat hij er zelf geen last van lijkt te hebben, maak ik me er niet zo druk om. Scheelt misschien ook dat je J prima een uurtje in de box kunt leggen zonder dat hij dat vervelend vindt of je hem continu moet entertainen.

Dus ja, ik herken het wel maar vind het geen probleem omdat J er geen last van lijkt te hebben.
28 april 2015 - Lieve D, your first breath took ours away..

12 mei 2018 - Lieve J, little hero!
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15401

Geregistreerd: 20 Feb 2014 11:58

Bericht 10 Aug 2018 14:22

Re: Slaapjes van 45 minuten

D. deed dit ook en het enige dat bij hem werkte was op zijn buik leggen. Dus hij sliep (en slaapt) altijd op zijn buik. Verder zo’n beetje alle tips van Geel! Succes, het is zo rot.

♥♥
<<

Raven

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2503

Geregistreerd: 01 Sep 2013 12:39

Bericht 10 Aug 2018 14:39

Re: Slaapjes van 45 minuten

Bij ons hielpen dr maagzuurremmers wel tegen het spugen. Het werd iig wrl minder toen.

En we zijn ook geswitched naar een difrax fles. Omdat avent niet lekker ging.

A. Sliep tot 12/13 weken alles in de box. Dan werd ze wel ff wakker en sliep dan gewoon door. Daarna ging ik proberen om iig een slaapje boven te doen. Tot een week of 16 toen zeiden ze op het kdv dat ze zo goed alle slaapjes in bedje deed.
Vanaf toen probeer ik alle slaapjes in bed te laten doen.
Ons engeltje *26-11-2012 - 04-12-2012*

Onze grote vent 22-08-2016

Onze kleine meid 27-02-2018
<<

Anoniem316

Bericht 10 Aug 2018 19:07

Re: Slaapjes van 45 minuten

Heel herkenbaar. Hier hielp het wel iets door de voeding in te dikken. Daar zou ik persoonlijk eerder naar grijpen dan naar medicijnen.
Rond een maand of 4 had ze het ineens begrepen en sliep ze goed, inderdaad door de tips van Geel haha.
<<

Anoniem260

Bericht 11 Aug 2018 05:52

Re: Slaapjes van 45 minuten

Thanks voor jullie reacties! Reageer via m’n telefoon dus sorry als ik iemand oversla..!

Het “voeden na wakker worden” hebben we geprobeerd maar daar worden m’n man en ik helemaal krankjorum van, alleen maar bezig met flesjes, schepjes, tijden... Ook is M dan nog echt moe, valt na even drinken dan bij ons in slaap (speentje geprobeerd, die valt uit en dan begint ‘t feest opnieuw. Erbij blijven staan is geen optie, dan moet ik S vaak alleen beneden laten).

Ik heb het boek van Stephanie Lampe (baby in droomritme) gelezen. Iets anders dan wat we al doen/proberen staat daar niet in.

Op zn buik slapen doet M niet.

@lady hoe doe je dat praktisch? Doet hij dan slaapjes met wakker-zonder-drinken tussendoor?

Hem eruit halen en bij moesignalen terug is nog niet succesvol geweest.

Kamertje donker maken overdag doen we niet, dat gaan we proberen!

En gisteravond fles met JBPM gegeven en net weer. Dat moet dan bij alle voedingen toch?

Soms kan het me aanvliegen (zeker met het einde van m’n verlof/vakantie in zicht), soms denk ik “komt vanzelf” en knup ik ‘m na 45 minuten in de doek... Wisselt per dag(deel :angel: ) en hoe goed ik geslapen heb en hoe ik me fysiek voel.

Het laten slapen in de doek na n blokje slaap in bed. Verwennen kan niet, maar hoe zit het met gewennen? Kan het zo zijn dat hij/zijn lijf/zijn slaapritme aanwent “na 45 minuten slaap gebeurt er iets”?

CB kwam ik ook geen steek mee verder. Heel kort door de bocht kreeg ik daar het advies “laat maar wat langer huilen” en na 1, 2, 3 etc minuten terug komen. Ik ben daar absoluut geen voorstander van op deze jonge leeftijd. Huilen is zn enige communicatie en hij zet het niet in om te manipuleren...
<<

Anoniem304

Bericht 11 Aug 2018 06:03

Re: Slaapjes van 45 minuten

Ik zou mooi beneden blijven met een baby van 11 weken oud. G is nu 19 weken en slaapt pas sinds deze week zo nu en dan overdag in haar bedje.
<<

Snirp

Major Yipyapper

Berichten: 4822

Geregistreerd: 22 Nov 2013 07:57

Bericht 11 Aug 2018 06:14

Re: Slaapjes van 45 minuten

Jerry, wat betreft je vraag aan Lady...
N. sliep ook heel lang (tot 6 maanden ofzo) alleen maar slaapjes van 45min.
En dan gebeurde het inderdaad ook wel eens dat ze tussen 2 voedingen (er zat altijd 3 uur tussen) 2 keer sliep.
<<

Anoniem260

Bericht 11 Aug 2018 06:27

Re: Slaapjes van 45 minuten

Cotton schreef:Ik zou mooi beneden blijven met een baby van 11 weken oud. G is nu 19 weken en slaapt pas sinds deze week zo nu en dan overdag in haar bedje.



Dan weet ik zeker dat ie niet slaapt. Z’n zus is net 2 en kan ongeveer een halve minuut rekening houden met dat ze zachtjes moet doen. Daarna liedjes zingen, stuiterende duploblokjes en kletterende theeserviesjes.

@snirp thanks voor je reactie!
Ik dacht dat dat pas ‘mocht’ als je kindje iets ouder is (dacht ergens gelezen in m’n eindeloze Google-sessies), maar mss wel eentje om te onthouden
<<

Raven

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2503

Geregistreerd: 01 Sep 2013 12:39

Bericht 11 Aug 2018 06:57

Re: Slaapjes van 45 minuten

Dat is jammer dat hij beneden niet slaapt.
A slaapt juist weer heel goed met alle herrie die E maakt.

Ik zou proberen om de kamer dan donker te maken.

En als het niet gaat meld je je ziek op het werk. Die tip gaf je mij ook. En die geef ik je nu weer terug.

Wanneer gaat hij wennen op het kdv? A doet het sinds ze daar heen gaat stukken betwr met slapen.
Ons engeltje *26-11-2012 - 04-12-2012*

Onze grote vent 22-08-2016

Onze kleine meid 27-02-2018
<<

Marsy31

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6658

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:19

Bericht 11 Aug 2018 07:42

Re: Slaapjes van 45 minuten

Even kort antwoord want nog niet genoemd: White noise.
Afbeelding
Afbeelding
<<

Snirp

Major Yipyapper

Berichten: 4822

Geregistreerd: 22 Nov 2013 07:57

Bericht 11 Aug 2018 07:46

Re: Slaapjes van 45 minuten

Jerry schreef:
Cotton schreef:Ik zou mooi beneden blijven met een baby van 11 weken oud. G is nu 19 weken en slaapt pas sinds deze week zo nu en dan overdag in haar bedje.



Dan weet ik zeker dat ie niet slaapt. Z’n zus is net 2 en kan ongeveer een halve minuut rekening houden met dat ze zachtjes moet doen. Daarna liedjes zingen, stuiterende duploblokjes en kletterende theeserviesjes.

@snirp thanks voor je reactie!
Ik dacht dat dat pas ‘mocht’ als je kindje iets ouder is (dacht ergens gelezen in m’n eindeloze Google-sessies), maar mss wel eentje om te onthouden


Ja, als ze bijv. om 9u weer wakker werd na een slaapje, kreeg ze om 10u voeding en meteen naar bed. 11u dan weer wakker, 12u/12.30u weer naar bed en dan weer voeden als ze wakker werd.

En wat Marsy zegt, de white noise heeft hier ook overuren gedraaid :)
<<

Anoniem304

Bericht 11 Aug 2018 08:03

Re: Slaapjes van 45 minuten

Oh dat is lastig inderdaad. Hier heeft ze juist herrie nodig om lekker lang te slapen.
<<

Geel

Bericht 11 Aug 2018 09:58

Re: Slaapjes van 45 minuten

Jerry schreef:Het “voeden na wakker worden” hebben we geprobeerd maar daar worden m’n man en ik helemaal krankjorum van, alleen maar bezig met flesjes, schepjes, tijden... Ook is M dan nog echt moe, valt na even drinken dan bij ons in slaap (speentje geprobeerd, die valt uit en dan begint ‘t feest opnieuw. Erbij blijven staan is geen optie, dan moet ik S vaak alleen beneden laten).
Ik bedoelde hiermee niet dat je na elk slaapje moet voeden, maar meer dat je zo weinig mogelijk voedt vóór het in slaap vallen. Avondflessen natuurlijk wel, maar als je altijd voedt vóór het slapen, heeft je kind altijd een voeding nodig om in slaap te kunnen komen, verkeerde slaapassociatie zeg maar. :)
<<

Elska

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1489

Geregistreerd: 11 Okt 2015 19:55

Bericht 11 Aug 2018 10:38

Re: Slaapjes van 45 minuten

zoontje is een paar weken ouder maar we hebben hier precies hetzelfde terwijl hij voorheen 2 a 3 slaapjes achter elkaar kon plakken. begonnen rond dezelfde tijd en rond de 12 weken zit een sprongetje. Geen reflux of andere problemen dus het kan ook deels de leeftijd zijn.

inbakeren gaat niet meer want meneer rolt al dus hij zal het nu toch echt zonder moeten leren slapen.

Geel schreef:- wat op zich wel heel erg hielp, maar wel mét medicijnen erbij, was het ritme van Stephanie Lampe. En wat ik dan ook deed, was me aan de wakkertijd en de wakkersignalen houden. Met slaapjes van 45 minuten betekende dat dus veel vaker een slaapje. Als mijn M. na 45 minuten weer wakker was geworden, en verder in slaap vallen lukte niet, dan haalde ik haar eruit, gaf evt. een voeding, beetje spelen, maar dan was ze al snel weer moe, dus hup weer naar bed. Als zo'n kind gewoon lekker twee uur had gepit, had het veel langer op kunnen blijven. Het maakte ook wel aan huis gebonden zo, maar dat kon me niet zo veel schelen.

Dit is wat ik nu idd ook doe. heel veel korte slaapjes.

ik geef borstvoeding dus wel na elk slaapje een voeding, vooral om hetzelfde ritme aan tehouden. dat zijn veel voedingen en lijkt me met flesvoeding inderdaad niet haalbaar maar het is dus ook niet dat hij met meer voedingen beter slaapt.

advies van mijn cb was zo doorgaan, het komt vanzelf goed.
Afbeelding
<<

Anoniem260

Bericht 14 Aug 2018 07:35

Re: Slaapjes van 45 minuten

Ik durf niet te hopen dat we de oplossing hebben, maar het is nu al 3 dagen zo goed gegaan..!
Op het CB adviseerden ze indikken. Ik durfde dat niet goed ivm mogelijke krampjes en verstopping. Maar vrijdag spuugde hij weer zo veel... En hier werd het een paar keer genoemd, dus is m’n man savonds jbpm gaan halen. Meteen met boeren en verschonen geen melk terug. Zaterdag ‘ineens’ langer slapen overdag (ik hoorde door de babyfoon dat hij wakker werd na 45 min, maar viel zelf weer in slaap). Zondag en gister net zo, sommige slaapjes lukten niet, maar zeker 2 per dag. Normaal is dat 1 per week waarbij t hem lukt verder te slapen :)
Krampjes geen enkele sprake van en poepen doet hij nu zelfs vaker!

De tip om de slaapkamer donker te maken hebben we ook meegenomen (ik was inderdaad bang voor dag/nacht omgooien, maar dat is na 5 weken dus geen probleem meer). Savonds is hij nog wel onrustig en slaapt hij in de doek (of is wakker maar rustig in de doek), maar dat neem ik nu voor lief.

Ontzettend bedankt voor het meedenken! Mocht het binnenkort toch weer wat moeilijker gaan met slaapjes, dan heb ik nog een topic vol tips!
<<

Lady

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15894

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:23

Bericht 14 Aug 2018 07:40

Re: Slaapjes van 45 minuten

Wat fijn Jerry!
28 april 2015 - Lieve D, your first breath took ours away..

12 mei 2018 - Lieve J, little hero!
<<

Geel

Bericht 14 Aug 2018 14:23

Re: Slaapjes van 45 minuten

Wat fijn voor jullie zeg! Knap dat je zo aanvoelde waar zijn probleem lag en dat je toch je angst opzij hebt kunnen zetten. En dat het gewoon werkt, super!
Volgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers