Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Sinterklaas bestaat niet

<<

Anoniem58

Bericht 30 Sep 2013 10:22

Sinterklaas bestaat niet

OK, hoe hebben de mama's hun kinderen verteld dat Sinterklaas niet bestaat? Christian heeft het er af en toe over en ik krijg het niet over mijn hart het hem te vertellen, al denk ik wel dat hij twijfelt. Ik vind de periode zelf ook altijd zo leuk, maar Christian is nu 7 jaar dus het word tijd om ook die periode af te sluiten :(
Hoe reageerden jullie kinderen?
<<

Parisienne

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3787

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:55

Bericht 30 Sep 2013 10:43

Re: Sinterklaas bestaat niet

Jammer hé, als dit moment in zicht komt? Hoe zit het op school? Geloven de meeste kinderen nog? Afhankelijk daarvan zou ik er denk ik toch voor kiezen, gezien zijn leeftijd, om het binnenkort te vertellen. Ik denk dat ik het verhaal van vroeger ga vertellen, dat Sinterklaas toch écht bestaan heeft, de geschiedenis ervan (even Googlen :wink:). Daarna erbij vertellen dat het in Nederland altijd een traditie gebleven is. Dat die man zoveel goeds gedaan heeft als echte kindervriend, dat hij op deze manier in ere gehouden wordt en hem op die manier herdenken.

Ik weet van mezelf en van mijn zusjes, neefjes en nichtjes dat het nog wel een tijdje duurde voordat we het écht doorhadden. Mijn moeder vertelde het mij een paar weken voor de aankomst van Sinterklaas. Ik vond het wel bijzonder, want ik moest het geheim houden voor alle kinderen om me heen. Dat maakte het weer speciaal, een geheim samen met de volwassenen. Maar toch, toen Sinterklaas er eenmaal was ben ik alles weer vergeten. Ik heb nog jarenlang steeds weer 'kriebels' gehad tijdens de Sinterklaasperiode. Dit geldt voor vrij veel jonge kinderen die er net achter gekomen zijn.

Ik zou toch de keuze maken om het snel te vertellen, zeker als hij twijfels krijgt. Ik wil het mijn kind graag zelf vertellen en zou het jammer vinden als ze er op school via vriendjes en vriendinnetjes achter komt.
<<

Anoniem58

Bericht 30 Sep 2013 10:47

Re: Sinterklaas bestaat niet

Dankjewel voor je antwoord, en de tip van het echte verhaal te vertellen. Dat is denk ik wel een goed idee. Ja vind het echt jammer dat hij straks gewoon al zo groot is dat hij niet meer in Sinterklaas gelooft. Hij is blijven zitten in groep 3 dus in zijn klas geloven nog wel veel kinderen maar ze zitten samen met groep 4 en daarvan gelooft de meerderheid dus niet meer.
<<

Steep

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2940

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:52

Woonplaats: Arnhem

Bericht 30 Sep 2013 11:08

Re: Sinterklaas bestaat niet

Ik heb nog steeds de kriebels als Sinterklaas komt! Verder geen tips, maar ik vind die van Parisienne wel goed.
Ruben: 22-07-2011
Mirthe: 25-12-2013
<<

SoGood

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6114

Geregistreerd: 11 Sep 2013 11:54

Bericht 30 Sep 2013 11:13

Re: Sinterklaas bestaat niet

Wat zeg je nou?!
<<

Artemis

Bericht 30 Sep 2013 11:14

Re: Sinterklaas bestaat niet

Mijne is ook 7, in groep 4, maar ik heb net besloten het ná Sinterklaas te vertellen. Ze zit in groep 3/4/5, maar vorig jaar ook al en dat was geen probleem. Ze zit er nu al helemaal in, de Sinterklaasliedjes en films zijn alweer een week of wat uit de kast getrokken, dus ik laat haar maar even.

Sommige dingen vindt ze verdacht, dus ik ga echt niet meer liegen, als ze iets vraagt krijgt ze antwoord, maar ik laat haar er nog even van genieten. Waarschijnlijk valt het kwartje toch niet, want als je Sinterklaas ziet geloof je toch weer. Zelfs ik nog.
<<

Olivia

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3850

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:20

Bericht 30 Sep 2013 11:19

Re: Sinterklaas bestaat niet

Ik zou het ook niet vlak voor sinterklaas vertellen. Ik kwam er vroeger achter doordat de zus van een vriendinnetje 'piet' was (ze vertelde het gewoon). Doordat het vlak voor sinterklaas was, was dat jaar voor mij echt een rot jaar! Ik kon er totaal niet van genieten. Het jaar erna was gewoon weer magisch.

Ik zou dus dit jaar nog laten geloven en het in januari vertellen. Dan kan hij een heel jaar aan het idee wennen.
<<

Anoniem58

Bericht 30 Sep 2013 11:28

Re: Sinterklaas bestaat niet

Jade, het is nu niet echt vlak voor Sinterklaas vandaar dat ik er nu over begin.
Artemis, en als ze zo op de man of aan je vraagt of hij bestaat wat zeg je dan? Christian vroeg gisteren of er echt luisterpieten bestaan en ik heb maar gewoon ja gezegd, want ik wilde niet dat dat het grote moment was dat ik hem zou vertellen dat het allemaal bedacht is haha.. Het liefst laat ik hem nog een jaar geloven mar iedere keer dienstwagen word ik ook niet vrolijk van om dan steeds iets te verzinnen.
Sogood, sorry!
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13549

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:29

Bericht 30 Sep 2013 11:30

Re: Sinterklaas bestaat niet

Ik vind het nu wel redelijk vlak voor Sinterklaas, dus ik zou ook wachten tot het dit jaar achter de rug is. Zeker als hij nu nog in groep 3 zit waar de meeste kinderen geloven, zou ik het nog even zo houden. Net als Artemis zou ik overigens niet glashard gaan liegen, ik zou wel gewoon antwoord geven op vragen.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Artemis

Bericht 30 Sep 2013 11:34

Re: Sinterklaas bestaat niet

'Wat denk je zelf' is hier het gevleugelde antwoord als ik wil kunnen inschatten welk antwoord ik moet geven. Vaak hebben ze een prachttheorie over dingen en kan ik daarbij aansluiten. Niet alleen over Sinterklaas, maar over doodgaan, baby's maken, de hemel, oorlog, enzovoorts. Ik vraag altijd hoe ze zelf denken dat het zit, en dan kan ik zeggen dat dat klopt of nog iets uitleggen.

Zwarte pieten zijn gesminkte mensen, de echte Sinterklaas zie je op tv en de rest is hulpsinterklaas, zover zijn ze daardoor al. En Sinterklaas komt ook niet door de schoorsteen hebben ze besloten, maar gewoon door de voordeur. Ze hebben het regelmatig over nepsinterklazen.
Dus ik zie wel wat ik dit jaar krijg aan vragen.
<<

Parisienne

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3787

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:55

Bericht 30 Sep 2013 11:37

Re: Sinterklaas bestaat niet

Ik zou het óf binnenkort vertellen, óf nog even wachten tot na Sinterklaas of ergens halverwege volgend jaar. Want als een kind al helemaal in de 'Sinterklaas-flow' zit, die binnenkort toch echt weer gaat komen, is het misschien moeilijker en verdrietiger om te vertellen. Dan kan het harder aankomen denk ik.

Vragen zou ik ook zoveel mogelijk beantwoorden met "Wat denk je zelf?" of "Heb je zelf misschien een idee?". Dat doe ik nu ook al bij N.
<<

Anoniem58

Bericht 30 Sep 2013 11:42

Re: Sinterklaas bestaat niet

Dan wacht ik nog :)
Artemis, volgens mij heb ik dat al eens eerder van jou gelezen op het forum, vragen wat hij er zelf van denkt. Dit doe ik al een tijdje, met zulke situaties. Maar soms komen de vragen zo abrupt dat ik dan al antwoord heb gegeven zonder erover na te denken. Maar goed, ik laat Christian nog een jaar in de waan, vind ik zelf ook leuker ;)

Bedankt voor de reacties!
<<

Anoniem 82

Bericht 30 Sep 2013 11:58

Re: Sinterklaas bestaat niet

Ik zou denk ik in elk geval wachten met vertellen tot na Sinterklaas, dan is het nu nog een 'magische' tijd en dan hoef je dat niet abrupt te 'verstoren'. Mijn ouders hebben het wel voor Sint gedaan bij mijn jongste broertje, en die was erg boos, van streek en de hele sinttijd was als het ware meteen 'verpest'. Daarom zou ik er zelf voor kiezen om het een tijdje na Sinterklaas te vertellen.

Even off-topic, maar moest er ineens weer aan denken. Door het leeftijdsverschil met mijn jongste broertje heb ik maarliefst 16 jaar Sinterklaas gevierd alsof hij bestond! Al was ik er op mijn zevende zelf achtergekomen dat hij niet bestond, maar ik moest natuurlijk wel de schijn ophouden voor de rest. Het heeft ook wel iets, Sinterklaas, vind ik nog steeds!
<<

Anoniem58

Bericht 30 Sep 2013 12:02

Re: Sinterklaas bestaat niet

Ja ik ben ook van plan het gewoon te blijven vieren hoor, ook al gelooft hij niet meer. Vind het zo gezellig altijd, en ik kreeg thuis ook altijd nog iets in mijn schoen van mijn moeder, vond ik altijd heel erg leuk.
<<

sandra

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 137

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:59

Bericht 30 Sep 2013 13:11

Re: Sinterklaas bestaat niet

Hier waarschijnlijk ook het laatste jaar dat hij erin gelooft, ik vind het zo jammer! Ik denk inderdaad dat wij het ergens halverwege volgend jaar gaan vertellen. de tip van het echte oude verhaal ga ik zeker onthouden!
grote broer, febr 2007
kleine broer, febr 2010
<<

Tabbie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9734

Geregistreerd: 04 Sep 2013 11:33

Bericht 30 Sep 2013 13:19

Re: Sinterklaas bestaat niet

Ik was zelf enorm jong toen ik het hoorde van mijn ouders. Voordeel was dat ik toch al niet zuper fan was van die heiligman. Nu ben ik nog steeds niet dol op Sinterklaas, maar zijn wij door de tradities en de aandacht van school en andere kinderen toch verplicht om het te vieren voor de kleine. Ik doe wel mee en vind het schattig, maar ik ben elke keer weer geneigd om het al te vertellen.. Doe het niet, want groep 1/2 is nog echt te jong. Met 7 jaar kan je het inderdaad al meer begrijpend vertellen en samen een geheim hebben. Ook leuk!
<<

Jezzie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8837

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:17

Bericht 30 Sep 2013 13:20

Re: Sinterklaas bestaat niet

Mijn ouders zeiden idd ook tegen mij 'wat denk je zelf' en daardoor heb ik toch nog een jaar langer in sinterklaas geloofd :)
Want de eerste keer toen ik dat vroeg zei ik, dat mijn vriendinnetje zei dat hij niet bestond maar ik dat niet geloofde. Na sinterklaas twijfelde ik blijkbaar toch nog dat ik het weer vroeg en toen hebben mijn ouders het verteld. Ik zat toen in groep 5.

Trouwens toen in in groep 6 zat in een combiklas met groep 5en6 zei de juf 'nou jullie weten allemaal dat sinterklaas niet bestaat en daarom gaan weer lootjes trekken en surprises maken. ' Tien begon er een meisje uit groep 5 te huilen want die wist het dus nog niet. .... vind dat nog steeds zo stom van die juf! Daar kan ik gewoon nog boos om worden.
2012
2016
2020

Instagram
<<

Thunder

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6359

Geregistreerd: 01 Sep 2013 23:24

Bericht 30 Sep 2013 13:22

Re: Sinterklaas bestaat niet

Vorig jaar opende ik hetzelfde topic. Toen kwamen er de vragen als: Hoe kan dat? Hoe doen ze dat dan? Toen hebben wij idd de: Wat denk je zelf vraag gesteld. Daar nam hij genoegen mee toen. Als hij er nu weer naar vraagt geef ik eerlijk antwoord. Ik ga er niet meer omheen draaien.
Liefde is niet krampachtig vasthouden, maar vertrouwend loslaten.
<<

woezel

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 552

Geregistreerd: 04 Sep 2013 09:27

Bericht 30 Sep 2013 13:35

Re: Sinterklaas bestaat niet

Ik ben ook benieuwd wanneer bij de oudste de eerste vragen komen. Heb zelf ook zoiets ik ga er niet om heen draaien, maar het echt al vertellen. Denk niet dat hij het dan stil kan houden voor zijn broertje.
Trotse mama van 2 jongens en 1 meisje
<<

Anoniem130

Bericht 30 Sep 2013 14:52

Re: Sinterklaas bestaat niet

Eigenlijk vraag ik me af of dat belangrijk is, het echt zo in een gesprek "vertellen".


Van vroeger kan ik me niet herinneren dat het mij op een gegeven moment verteld is, ik denk dat ik het zelf uitgevogeld heb aan de hand van steeds meer kinderen op school die er ook achter kwamen. Volgens mij is dat ergens een veel geleidelijker proces dan het hatsboem thuis vertellen.
<<

Ilovethe90s

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3154

Geregistreerd: 03 Sep 2013 21:14

Bericht 30 Sep 2013 18:44

Re: Sinterklaas bestaat niet

Ik zou het in ieder geval niet doen zoals mijn moeder het verteld heeft. Ik stond af te drogen en ineens uit het niets zei ze het, ik werd boos en geloofde haar niet. Toen vertelde ze dat we op 6 december altijd hutspot aten en dat was me natuurlijk nog nooit opgevallen. Een leuk verhaal er om heen was denk ik wel wat fijner geweest.
<<

Anoniem272

Bericht 30 Sep 2013 18:54

Re: Sinterklaas bestaat niet

Hutspot omdat alle 'wortels voor het paard' daar dan in konden? :P
<<

Anoniem272

Bericht 30 Sep 2013 18:55

Re: Sinterklaas bestaat niet

Roze schreef:Even off-topic, maar moest er ineens weer aan denken. Door het leeftijdsverschil met mijn jongste broertje heb ik maarliefst 16 jaar Sinterklaas gevierd alsof hij bestond! Al was ik er op mijn zevende zelf achtergekomen dat hij niet bestond, maar ik moest natuurlijk wel de schijn ophouden voor de rest. Het heeft ook wel iets, Sinterklaas, vind ik nog steeds!
Wat grappig, hoe zijn de verschillen bij jullie? Ik scheel 5 jaar met mijn zusje en 11 jaar met mijn broertje (wel allemaal van dezelfde ouders). Heb inderdaad ook heeeel lang de schijn op moeten houden. Toen mijn zusje niet meer geloofde, kreeg mijn broertje de leeftijd dat we voor hem gingen doen alsof.
<<

Ilovethe90s

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3154

Geregistreerd: 03 Sep 2013 21:14

Bericht 30 Sep 2013 18:58

Re: Sinterklaas bestaat niet

Filoria schreef:Hutspot omdat alle 'wortels voor het paard' daar dan in konden? :P
Ja precies :)

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers