Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Sicilië of Calabrië.

<<

Anoniem199

Bericht 09 Jan 2014 15:34

Sicilië of Calabrië.

Ben druk bezig met het zoeken van een vakantie voor aankomende zomer. Het wordt sowieso Italië. Sicilië lijkt me erg mooi, maar kan nog niet echt een leuk hotel vinden en twijfel over de plaats. We willen denk ik geen pakketreis, maar zelf een vlucht en acco boeken en dan een auto huren. Iemand nog tips over een plaats en/of hotel? Taormina lijkt me leuk, maar ook wel redelijk duur wat ik zo lees. Iemand al eens in Cefalu of Giardini Naxos geweest?

Laatst kwam ik een foto van Tropea (regio Calabrië) tegen. Dat lijkt me ook een erg leuk plaatsje. Heb op zich ook wel een leuk hotel hier gevonden, maar toch twijfel ik nog. Kan Sicilië nog niet helemaal achter me laten. Ook heb ik het idee dat er op Sicilië meer te doen is, maar dat komt misschien omdat Calabrië nog niet echt een heel erg bekend gebied is.

Mn vriend is nog een beetje bang voor het rijden in Italië. Ik denk dat het allemaal nog wel mee zal vallen, maar iemand ervaring hier mee?

Alvast bedankt voor de tips!
<<

Zonnetje

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2452

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:49

Bericht 09 Jan 2014 15:51

Re: Sicilië of Calabrië.

Ik heb geen ervaring met rijden in Italië en ook niet met Calabrie, maar ik ben tweeënhalf jaar geleden met mijn man op vakantie geweest naar Sicilië. Wij zaten in Taormina en hebben een prachtige vakantie gehad. Het is misschien wel iets duurder dan andere plaatsen van het eiland, maar het is ook een ontzettend mooie streek. Het openluchttheater in Taormina met op de achtergrond de vulkaan de Etna is heel mooi. De zee en Isola bella zijn erg mooi en je kunt excursies maken naar de Etna, de Eolische eilanden (vulkanische eilanden) en naar Syracuse. Alle drie aanraders.

Ik heb trouwens wel in Zuid-Spanje gereden in een huurauto en ik vond dat heel erg meevallen. We hadden onze navigatie meegenomen en van tevoren in het hotel op internet opgezocht in welke parkeergarage we gingen parkeren (en wat daar het adres van was) en dat ging helemaal goed.
<<

Luisa

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2813

Geregistreerd: 19 Okt 2013 10:39

Bericht 09 Jan 2014 20:27

Re: Sicilië of Calabrië.

Ik heb wel ervaring met auto rijden in Italië. Met name in de grote steden zoals Rome, Milaan, Napels en Palermo zou ik je autorijden niet aanraden, daar is het altijd heel chaotisch. Italianen rijden gehaast en zijn in het algemeen erg ongeduldig in het verkeer. Denk aan gelijk toeteren indien je niet snel genoeg optrekt of dan snel inhalen ofzo. Qua voorrang gaat het ook wel wat anders, niet zozeer qua regelgeving, maar Italianen zullen snel voorrang nemen of nog even snel ergens voorlangs gaan. Voordeel is dan weer dat je maar weinig fietsers tegenkomt. Tja, persoonlijk had ik er nooit echt problemen mee gehad, terwijl ik mijn rijbewijs toen net had. Je moet gewoon vlot blijven doorrijden en niet twijfelen, dan is het niet anders dan in Nederland. Daarbij is het vooral in het zuiden vaak niet zo druk op de weg, behalve in de steden dan. Verkeersborden enzo vind ik ook duidelijk en uitritten ofzo staan op tijd aangegeven. Op sicilie en in Calabrie kan je dus prima met de auto hoor.
<<

Anoniem199

Bericht 10 Jan 2014 09:30

Re: Sicilië of Calabrië.

Thanks voor de reacties. Toch nog maar even goed zoeken naar een leuk hotel in Taormina.

Denk dat het ook wel goed zal gaan met rijden, als je idd maar mee rijdt met de rest en niet onzeker wordt.

Terug naar Reizen & vakanties

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers