Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Rijangst: update pagina 3 :)

<<

Tom

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3947

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:32

Bericht 14 Okt 2014 18:24

Re: Rijangst

Ik kan me je man goed voorstellen (hier rijdt vriend meestal om dezelfde reden), maar wel zuir voor jou omdat je wilt oefenen. Goed dat je wel bezig blijft! (Ook de anderen trouwens, knap!)
Alles is perfect, als je van een beetje chaos houdt.
― Loesje
<<

Anoniem125

Bericht 14 Okt 2014 18:37

Re: Rijangst

Mijn man heeft ook een tijd rijangst gehad, na een ernstig auto ongeluk. Om die reden heb ik de eerste tijd alles gereden. Toen hij aangaf weer te willen proberen heb ik hem daar alle ruimte voor gegeven en ik heb hem geprobeerd te steunen, zo ver als mogelijk was. Kan me er niks bij voorstellen dat je je partner dat niet in steunt.
<<

Tom

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3947

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:32

Bericht 14 Okt 2014 18:41

Re: Rijangst

Ik heb veel liever dat mijn vriend rijdt en dus niet ziek wordt als dat ik zo nodig moet rijden. Zelfs als ik rijangst zou hebben.
Alles is perfect, als je van een beetje chaos houdt.
― Loesje
<<

Anoniem125

Bericht 14 Okt 2014 18:42

Re: Rijangst

Ziek wordt? Maar daar gaat het toch niet om in dit topic?
<<

Lot

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2062

Geregistreerd: 02 Sep 2013 09:34

Bericht 14 Okt 2014 18:55

Re: Rijangst

Wel in de situatie van ilovethe90s, haar vriend reed liever zelf omdat hij anders misschien wagenziek werd. Ik ben zelf ook snel wagenziek maar voorin heb ik daar geen last van(of het moet echt in de bergen zijn of zo). Misschien zit dat ook tussen zijn oren omdat hij gewend is altijd te rijden.
Afbeelding
<<

Anoniem125

Bericht 14 Okt 2014 19:01

Re: Rijangst

Haha, ja dat denk ik ook. Ik ben ook snel misselijk, maar niet als ik voorin zit en bij een goed wegdek en normale rijstijl. Denkan ook eerder dat hij het gewoon niet uit handen wil geven, hebben veel mannen last van. Wel heel sneu als de ander daardoor geen ervaring op kan doen en niet over zijn angst heen kan komen! Dat gun je de ander als je van elkaar houdt.
<<

Leaf

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2670

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:42

Bericht 14 Okt 2014 19:22

Re: Rijangst

Ik kan prima autorijden en vind het ook leuk, maar niet met mensen naast me hahaha. Komt ook doordat ik gewoon mensen in mijn omgeving heb (gehad) die gewoon het liefst zelf rijden en anders zelf niet lekker zitten of commentaar hebben. En als iemand niet lekker zit dan slaat dat op mij over en dan gaat het niet zo goed meer. Ik heb zelf ook geen auto (meer) trouwens, dus af en toe pak ik die van mijn zusje en ga daar een stukje mee rijden om het bij te houden. Oh, en als een vriendin uit een dorp hier is dan rij ik ook, zij vindt rijden hier verschrikkelijk en ik vind naast haar zitten verschrikkelijk hahaha.
RYW schreef:Ik heb dingen uit mijn schoenzool gepeuterd die ik boeiender vind dan Nougat's mening en leven.
<<

Tom

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3947

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:32

Bericht 14 Okt 2014 19:47

Re: Rijangst

Nougat schreef:Haha, ja dat denk ik ook. Ik ben ook snel misselijk, maar niet als ik voorin zit en bij een goed wegdek en normale rijstijl. Denkan ook eerder dat hij het gewoon niet uit handen wil geven, hebben veel mannen last van. Wel heel sneu als de ander daardoor geen ervaring op kan doen en niet over zijn angst heen kan komen! Dat gun je de ander als je van elkaar houdt.


Het ging in het voorbeeld van ILT90's inderdaad om wagenziekte, dus daar reageerde ik op. En er zit volgens mij een wereld van verschil tussen misselijk zijn en gruwelijk wagenziek. En voor dat laatste pas ik.

Ontopic: Ik hoop voor diegenen met rijangst dat er genoeg momenten zijn (al dan niet met iemand naast zich) om over de angst heen te komen, want de wereld is zoveel 'begaanbaarder' (in mijn ogen!) met rijbewijs. Je leert pas rijden nadat je je rijbewijs hebt en als je dat kan leren zonder een hoop commentaar en met vertrouwen (al dan niet van een ander gekregen), dat scheelt veel.
Alles is perfect, als je van een beetje chaos houdt.
― Loesje
<<

Ilovethe90s

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3109

Geregistreerd: 03 Sep 2013 21:14

Bericht 20 Feb 2015 14:50

Re: Rijangst

Hoe is het met iedereen?
<<

Anoniem86

Bericht 20 Feb 2015 14:57

Re: Rijangst

Ik heb vorig week weer een lang stuk gereden ipv korte stukjes in de stad. Vriend had last van z'n knie, zei hij, dus ik heb uur snelweg/binnendoor gereden naar z'n ouders! Vond ik spannend omdat ik nog met m'n rug en nek klachten zit, maar het ging perfect!
<<

Ilovethe90s

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3109

Geregistreerd: 03 Sep 2013 21:14

Bericht 20 Feb 2015 15:58

Re: Rijangst

Wat fijn dat het goed ging Pippa. Hebben jullie 1 auto? Heeft hij verder nog commentaar geleverd? :)

Ik ben een paar maanden terug begonnen met ongeveer twee keer per maand een klein stukje maar rijd nu een paar keer per week. Naar het cb, een boodschapje doen, dochter naar kdv brengen en weer ophalen, naar de bios, naar mijn schoonouders. Ik ben zo blij dat ik deze stap heb genomen en de stukjes worden ook steeds langer.

Vorige week mijn rijbewijs verlengd en nu na 10 jaar kan ik zeggen dat ik er de laatste tijd al meer gebruik van heb gemaakt dan al die tijd hiervoor haha. Verder ben ik niet bang meer om stil te vallen, soms gebeurt het nog. Waar ik eerst lichtelijk in paniek raakte ben ik nu rustig en dan moet een ander maar even op mij wachten.
Diepte inschatten vind ik nog steeds lastig.
<<

Isabel_

Major Yipyapper

Berichten: 3251

Geregistreerd: 08 Sep 2013 09:40

Bericht 20 Feb 2015 16:15

Re: Rijangst

Ik rijd sinds kort dagelijks in onze gezinsauto. Hiervoor had ik een ford ka. Bij mijn ford had ik totaal geen rijangst. Ik kende de auto goed en reed overal naartoe. Ik kan geen diepte zien en hierdoor vind ik het rijden in de gezinsauto niet zo fijn. Nou ja, eigenlijk vooral het parkeren niet. Vandaag moest ik alweer een aantal keren steken om uit een parkeervak te komen en dan breekt het zweet mij echt uit. Maar goed, ik doe het wel. Dat vind ik al heel wat haha!
<<

Anoniem86

Bericht 20 Feb 2015 16:22

Re: Rijangst

Wij hebben één auto, een Audi A3, andere verkocht toen we deze kregen. Ik rijd dus sowieso weinig omdat m'n vriend hem 5 hele dagen heeft voor z'n werk. Hij had geen kritiek, dacht alleen soms mee. Enige probleem vind ik eigenlijk ook parkeren; het rijden geen enkel probleem eigenlijk! Goed dat je meer rijdt en het goed gaat!
<<

Anoniem186

Bericht 20 Aug 2015 19:04

Re: Rijangst

Ik ben niet zo van de updates, maar ik ben zo opgelucht en blij dat ik het even moet delen!

We zijn inmiddels al een flinke tijd verder en onlangs heb ik pas eindelijk de stap durven nemen om naar een rijschool te gaan. Het was een rijschool die gespecialiseerd is in mensen met angsten. Ik heb 2 lessen van 1,5 uur gehad en daarna ben ik zelf gaan rijden. En het gaat echt goed! Ik vind het nog steeds spannend en ik heb ook nog klamme handjes, maar ik ben niet bang meer. Echt zo fijn! Ik ga nu proberen om sowieso een paar keer per week te gaan rijden, zodat ik echt ervaring ga krijgen en ook van die klamme handjes af kom.

Hoe gaat het met alle anderen die ook een rijangst hebben of hadden?
<<

Fjell

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1510

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:27

Bericht 20 Aug 2015 19:06

Re: Rijangst: update pagina 3 :)

Wat een leuke update Jans! :D Echt fijn dat het zo goed gaat en je niet meer bang bent! Gaat helemaal goed komen zo! Na nog wat meer rijden verdwijnen die klamme handjes ook wel!
-Jeg har det som plommen i egget-
<<

Dora

Major Yipyapper

Berichten: 3764

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:27

Woonplaats: In het Brabantse land

Bericht 20 Aug 2015 19:09

Re: Rijangst: update pagina 3 :)

Wat fijn dat het zo goed gaat! Nu vooral blijven rijden, dan komt het vanzelf goed met de klamme handjes.
Trotse mama van;
Grote zus: 18-04-2010
&
Kleine zus: 04-07-2011
<<

Anoniem185

Bericht 20 Aug 2015 19:14

Re: Rijangst: update pagina 3 :)

Hier iemand die ook heel veel rijangst had. Ik reed alleen bekende wegen en vermeed de snelweg. Van en naar mijn school ging prima in die periode, omdat ik die weg kende. Heb de eerste keren wel een ander laten rijden, omdat ik eerst de weg wilde zien zonder dat ik zelf moest rijden. Vervolgens reed ik alleen met navigatie daarheen ook al wist ik de weg (en ik wist de weg goed). Verder kleine stukjes in en om mijn eigen stad ging prima, maar ik wilde niet op de snelweg naar 'verder weg'. Verder woon ik aan de grens met België, maar ik durfde ook niet te rijden in België.

Toen ging ik in België naar school en in België werken. Je moet ineens wel. Dus hup, navigatie er op en gewoon doen. Heb heel wat rare en gekke dingen meegemaakt en maak die nog dagelijks mee.

Maar ik ben niet meer bang. Ik ben het gewoon gaan doen omdat ik niet anders kon. Nu rijd ik zonder navigatie naar mijn werk/school. Heb hem zelfs niet meer als reserve bij. Als ik fout rijd zie ik wel waar ik uit kom... En in België is keren op de weg heel normaal op plaatsen waar wij het in Nederland absoluut niet zouden doen, haha! Ik rijd nu zonder moeite stukken van drie uur achter elkaar heel het land door, of de binnenstad van Antwerpen in (wél met navigatie dan natuurlijk). Maar ik ben niet meer bang.

Dus; jullie kunnen het ook! Als dit mietje het kan, kan iedereen het!
<<

Lady

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 8838

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:23

Bericht 20 Aug 2015 20:22

Re: Rijangst: update pagina 3 :)

Wat fijn Jans!
28 april 2015 - Your first breath took ours away..

12 mei 2018 - Little hero!
<<

Scandic

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2068

Geregistreerd: 22 Feb 2015 14:56

Woonplaats: Noord-Holland

Bericht 30 Jun 2016 19:53

Re: Rijangst: update pagina 3 :)

Hoe gaat het nu met rijden Jans en anderen? Ik ben ook mijn rijangst aan het aanpakken, probeer het nu zelf maar als het niet gaat ga ik toch nog wat rijlessen nemen. Ben nu alleen nog binnen de stad aan het rijden (samen met m'n vriend) en wil later ook de snelweg gaan meepakken, daar ben ik echt bang voor. Uiteindelijk wil ik in 2017 zelfstandig naar school kunnen rijden, dus ik heb nog even gelukkig :P
Never let your fear decide your fate.
<<

Anoniem186

Bericht 02 Jul 2016 16:17

Re: Rijangst: update pagina 3 :)

Wat goed, Scandic! Zet hem op!

Bij mij gaat het echt super. Ik ben volledig over m'n angst heen. Ik rij zo'n 300 km per week. Dat werkt wel goed om over je angst heen te komen. Ik durf nu ook gewoon overal heen te rijden, maakt me niet uit hoe ver. En ik vind het ook niet erg als er mensen naast me zitten. Ik heb regelmatig cliënten naast me in de auto, in het begin vond ik dat heel spannend, maar nu doe ik het gewoon zonder na te denken.
<<

Scandic

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2068

Geregistreerd: 22 Feb 2015 14:56

Woonplaats: Noord-Holland

Bericht 02 Mei 2017 09:16

Re: Rijangst: update pagina 3 :)

Helaas ging het niet echt soepel met het overwinnen van mijn rijangst, dus heb ik voor straks een rijles gepland. Pffff ben weer net zo zenuwachtig als vroeger. Hoop dat het een fijne instructeur is.
Never let your fear decide your fate.
<<

Jeanette

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 910

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:31

Bericht 02 Mei 2017 10:11

Re: Rijangst: update pagina 3 :)

Ja,een instructeur doet zoveel. Ik had echt een top vent. Heel veel succes!!
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 9328

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:56

Bericht 02 Mei 2017 10:35

Re: Rijangst: update pagina 3 :)

Succes met je les scandic!

Hier gaat het echt supergoed. Ik rij sinds 2 jaar 3 keer in de week van en naar m'n werk. Is maar een simpel stukje, de ring van Amsterdam op en in Zuidoost er weer af. Sinds ik dat structureel doe is het rijden steeds beter gegaan. Ik zit ontspannen, maak bijna geen fouten meer, raak niet meer in paniek. Ik rij in de randstad regelmatig op 5baanswegen en ook dat is geen reden meer om te stressen.
Bij mij is het echt het opvoeren van de frequentie geweest wat me geholpen heeft.
Dundas schreef:Van plakken wortels kun je niet op reis.

https://www.instagram.com/ooph_baby/
Vorige

Terug naar Persoonlijk

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers