Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Relaties; alles lijkt van mij uit te moeten komen...

<<

Lilou

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1510

Geregistreerd: 01 Sep 2013 13:29

Bericht 03 Sep 2017 00:06

Relaties; alles lijkt van mij uit te moeten komen...

Bah, ik ben verdrietig en ik wil het gewoon graag even kwijt denk ik. Vandaag waren wij een dagje op bezoek bij mijn vader en gezin. Daar zijn een aantal dingen gezegd en gedaan waar ik echt heel erg verdrietig van werd en mijn vriend juist heel boos. Beiden hebben we daar niets over gezegd, ik vind die confrontatie te lastig en vond een kinderverjaardag ook absoluut niet de gelegenheid daarvoor.

Kort gezegd komt het erop neer dat ik uit een groot samengesteld gezin kom en de onderlinge relatie tussen mij en mijn vader niet altijd even lekker loopt. Dat was een aantal jaren beter, toen ik veel voor hem klaar stond in moeilijke tijd. Het afgelopen 1,5 jaar heb ik het moeilijk (gehad) en nu ik daar steeds meer bovenop kom kan ik concluderen dat in alle relaties met de meest belangrijke mensen om mij heen 1 ding naar boven is gekomen: in mijn meest moeilijke periode heeft iedereen me eigenlijk gewoon laten zwemmen. Niemand heeft écht gezegd 'wat is er aan de hand, wat heb je van me nodig, hier ben ik er voor je'. Sterker nog: degene die ik als mijn enige goede vriendin beschouwde heeft zich gewoon stilletjes teruggetrokken, nooit gevraagd wat er aan de hand was en appt alleen nog even rond een verjaardag. Mijn relatie heeft het zwaar gehad het afgelopen jaar en eigenlijk nu nog, ook hij vindt het erg moeilijk om met mij om te gaan wanneer ik het moeilijk heb en er niet 'gewoon' volledig voor hem kon klaar staan. En dan mijn familie vandaag. Er werd ronduit een aantal leuke 'familie-dingen' gepland tussen mijn vader / stiefmoeder / broertje / diens vriendin en ik kreeg daarbij een achteloos handgebaar met de opmerking van vader 'ja sorry, jullie wonen te ver weg'. We wonen op een uur rijden, behalve met de 4 verjaardagen per jaar komen ze nooit onze kant uit. Verder nauwelijks een telefoontje, een uitnodiging oid, geen echte effort. Ook de band met onze dochters is er niet volledig, vooral omdat ze te druk met zichzelf en hun leven lijken om echt een opa en oma te kunnen zijn. Ik vind dat jammer, dat ze niet eens echt hun best daarvoor lijken te willen doen. Mijn vader rijdt 55.000 km per jaar, maar die 100 km naar ons toe is te ver... Met mijn broertje is veel meer contact. Heeft geen kinderen. Lekker met z'n vieren het hele gezin bespreken, wijntjes, uit eten, leuke uitjes, wordt overal van op de hoogte gebracht. Dit valt al een tijd op, maar nu het letterlijk gewoon voor mijn neus gebeurde voel ik me zo afgewezen.

Blijkbaar weten de mensen om mij heen mij vooral te vinden en te waarderen wanneer zij mij nodig hebben, maar ben ik veel minder de moeite waard wanneer ik hen wel eens nodig zou kunnen hebben. Een conclusie die ik eigenlijk al veel eerder had kunnen trekken, maar die ik tegelijk te moeilijk vind want wat doe ik daar mee? Wat kan je daar aan veranderen... Ook vriend heeft me na een paar halve zinnen gewoon in tranen laten zitten vanavond, omdat hij zich aangevallen voelde door een kleine onhandige opmerking van mij en dat na een excuus van mij wel weer voldoende communicatie voor de avond vond.

Niet quoten aub.
♥️ N. juli 2014
♥️ L. maart 2016
<<

Anoniem231

Bericht 03 Sep 2017 06:27

Re: Relaties; alles lijkt van mij uit te moeten komen...

Wauw wat onbeschoft hoe jouw vader en de rest deed. Heb je al een keer gezegd tegen hun wat dit met jou doet? Anders zou ik dat echt een keer doen. Niet aanvallend maar gewoon rustig.
Ik zou het fijn vinden als jullie vaker op bezoek komen en mij ook bij gezinsuitjes betrekken. Ik maak dan zelf wel de beslissing of het te ver is.
Zoiets?

Ook jammer om te lezen dat het tussen jou en jouw vriend ook niet helemaal goed gaat. Dat is toch echt wel een basis die je nodig hebt. Het heeft een wisselwerking met jouw gevoel.
Hebben jullie relatie therapie al eens overwogen?

Heel veel sterkte!
<<

Anoniem282

Bericht 03 Sep 2017 12:11

Re: Relaties; alles lijkt van mij uit te moeten komen...

Wat verdrietig dat je je zo voelt. Dat lijkt me heel eenzaam voor je. Je geeft aan dat je confronteren lastig vindt. Toch denk ik dat dit de enige manier is om dit gevoel bespreekbaar te maken. Dat je dit niet doet op een verjaardag, snap ik. Maar ik zou er dan alsnog op terugkomen in een andere setting.

Ik kan je niet beloven dat het opeens allemaal anders zou worden als je wel uitspreekt wat je graag zou willen, maar het lijkt me altijd het proberen waard. Hoe gek het ook klinkt; soms hebben mensen in je omgeving niet eens door dat je je rot voelt, juist omdat er niets over wordt gezegd.

Trouwens, een confrontatie zal het niet snel worden, zolang je het bij jezelf houdt. Dat zou ik je aanraden en ik hoop dat je dit durft. Succes!
<<

Anoniem313

Bericht 03 Sep 2017 16:22

Re: Relaties; alles lijkt van mij uit te moeten komen...

Wat een akelig verhaal. Ik snap heel goed dat je verdrietig bent. Het gevoel om afgewezen of buitengesloten te worden is verschrikkelijk, en door je eigen familie, dat is echt pijnlijk. Ik ken het wel, de dynamiek van een samengesteld gezin waarbij er meer aandacht richting de ene kant dan naar de andere kant gaat. Dat is zo ingewikkeld en pijnlijk. En inderdaad, een gesprek daarover is moeilijk en ik zou ook niet denken dat je dit in 1 keer oplost. Maar een gesprek (geen confrontatie) is denk ik wel de enige optie, en dan wel tussen jou en je vader want dat is de kern. Ik zou daarin vooral vragen naar zijn kant van het verhaal. En misschien samen nadenken hoe je het zou willen, en een serie van gesprekken aangaan om dat proces te waarborgen. Tijd en energie zal dat wel kosten van beide kanten. Sterkte!
<<

Suus

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11210

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:38

Bericht 03 Sep 2017 16:33

Re: Relaties; alles lijkt van mij uit te moeten komen...

Ik heb verder geen tips voor je, maar ik vind dit wel heel rot voor jou. Sterkte!
26 september 2013
30 december 2015
11 juni 2019
<<

Lot

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5491

Geregistreerd: 02 Sep 2013 10:34

Bericht 03 Sep 2017 19:04

Re: Relaties; alles lijkt van mij uit te moeten komen...

Ik vind de tips van Caufield heel goed!

Ik zou het in ieder geval wel duidelijk maken dat je er wel graag bij wil zijn of in ieder geval uitgenodigd wil worden, dat je zelf kan kiezen of je wel of niet aanhaakt. Mijn zusje woont wat verder weg en soms spreken wij als familie wat af en dan denk ik ook wel eens voor haar van onee dat zal wel te kortdag zijn/daar rijdt ze niet voor op en neer/dat is niet 'groots' genoeg om bij te zijn (aangezien ze keuzes moet maken wanneer ze wel of niet komt). Maar dan blijkt dat ze net dat weekend zich verveelt en wel heel graag wil komen. Of dat zij het wel 'groots en belangrijk' vindt. Oftewel: vanuit mij is het dan niet dat ik haar er niet bij wil hebben maar dat ik denk dat het teveel gedoe is voor haar. Maar dat moet ik dus ook niet doen, want ze moet lekker zelf kiezen :).

In ieder geval heel rot dat je je zo kut voelt en dan ook niet gesteund voelt door je vriend/man. Misschien helpt het om wat te schrijven, wat je voelt, wat je verwacht etc. Zodat je zelf helder hebt wat je wilt en voelt. En dat je dan dan zou kunnen bespreken met je vader 1 op 1.

Succes :hug:
<<

Maddie

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5466

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:18

Woonplaats: Noord Holland

Bericht 03 Sep 2017 21:50

Re: Relaties; alles lijkt van mij uit te moeten komen...

Wat enorm tot. Ik zou er toch over in gesprek gaan en je gevoel bij deze situatie kenbaar maken. Anders blijven dit soort dingen voor komen. Hopelijk verandert een goed gesprek hier iets aan.
Augustus 2012
Augustus 2014
Mei 2016
<<

Anoniem250

Bericht 04 Sep 2017 10:20

Re: Relaties; alles lijkt van mij uit te moeten komen...

Wat verdrietig voor je. Ik zou, zoals al gezegd werd, één op één met je vader in gesprek gaan. En dan te proberen niet in de aanval te gaan, maar eerst te vragen hoe hij het ervaart. Ik zou ook zeker jouw gevoelens bespreekbaar maken. En zeggen dat je, je buitengesloten voelt en voorbeelden geven wanneer dit gevoel sterk naar voren komt. Soms zijn mensen zich er niet bewust van wat hun gedrag voor een ander betekent. Je zegt ook dat er niemand voor jou was, toen het niet goed met je ging. Wist je vader dat het niet goed met je ging? Heb je zelf gezegd dat je steun en hulp nodig hebt? En wat je hem op dat moment verwachtte? Het kan soms voor mensen ook moeilijk zijn om het voor jou juiste te zeggen en te doen. En omdat ze niet weten hoe ze het moeten aanpakken, zeggen en of doen ze maar niks. Dat maakt het niet goed, hoor. Maar het wil niet altijd zeggen dat ze jou niet de moeite waard vinden. Zo vul je het zelf nu in. Wat ook heel logisch is. Ik hoop dat je in een gesprek met je vader nader tot elkaar kan komen. Sterkte.
<<

Vanya

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3729

Geregistreerd: 01 Sep 2013 16:43

Bericht 04 Sep 2017 17:42

Re: Relaties; alles lijkt van mij uit te moeten komen...

Wat verdrietig en vervelend dat je je zo voelt. Ik heb geen tips voor je maar sluit me aan bij bovenstaande reacties. Zelf herken ik het helaas wel. Dikke knuffel! :hug:
If you cannot do great things, do small things in a great way.
<<

Lilou

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1510

Geregistreerd: 01 Sep 2013 13:29

Bericht 04 Sep 2017 17:50

Re: Relaties; alles lijkt van mij uit te moeten komen...

Bedankt voor jullie lieve reacties. Een 1 op 1 gesprek zou wellicht inderdaad het beste zijn, toch eens kijken hoe ik dat zou kunnen realiseren. Al zie ik daar echt best tegenop. Hij is heel rationeel, ik ben veel emotioneler en dat botst wel eens.

Ik heb overigens wel eens een aantal dingen proberen te zeggen. Bijvoorbeeld dat ze wat vaker onze kant op zouden kunnen komen, daarmee ook een betere band met onze dochters zouden kunnen realiseren. Een paar maanden geleden kwam daar een instemmend en zelfs enthousiast 'gaan we doen!' op, maar er veranderde niets. Vader zei zaterdag dus zelfs dat hij geen opa kán zijn, omdat hij zelf nog een aantal pubers aan het opvoeden is. Dat mag zo zijn en daar is bij ons best begrip voor, maar die kleinkinderen zijn er nú en over 20 jaar bouw je die band niet meer op denk ik dan. Bovendien: om het weekend is een groot deel van de kinderen weg en hebben ze een 'kindloos' weekend, met broertje en schoonzusje kon zo drie dingen gepland worden, ik hoor ze heel regelmatig over een feestje / uitje / afspraak met anderen. Maar voor ons is dus geen tijd.

Dat het met mij niet goed ging weten ze deels. Ik heb dat een tijd verborgen willen houden, afgezwakt en nooit volledig naar hen benoemd. Dat is mijn fout. Wat ik daar wél over heb verteld, daar kwam weinig reactie op. Ik krijg soms wat steken onder water, waaruit ik opgemaakt heb dat ze veel dingen niet begrijpen en het niet altijd eens zijn met de keuzes die ik maak. Maar wat hier gevraagd wordt, of ik zelf ook duidelijk aangegeven heb wat ik nodig heb / verwachtte van hen; jullie hebben gelijk dat ik dat niet gedaan heb, en als ik wat heb aangegeven zal het niet duidelijk genoeg geweest zijn. Dat vond ik in het begin erg lastig. Toen ik wel zover was dat ik durfde aan te geven dat het niet goed ging vond ik daarbij geen of weinig gehoor bij vriend en die vriendin en daarop heb ik het dan maar zo goed en kwaad als het ging zelf proberen te doen.

Jullie hebben me wel aan het denken gezet en sommige dingen wat anders laten bekijken. Nog niet helemaal over uit wat ik ga doen, hoe ik me er nu over voel etc.
♥️ N. juli 2014
♥️ L. maart 2016
<<

Miccie

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1063

Geregistreerd: 02 Sep 2013 07:01

Woonplaats: Den Haag

Bericht 05 Sep 2017 10:59

Re: Relaties; alles lijkt van mij uit te moeten komen...

Jeetje wat een rotsituatie.. Je hebt de afgelopen 1,5 jaar ook een zware periode gehad natuurlijk.

Hopelijk kom je er snel uit voor jezelf en wordt de situatie beter. :hug:
Afbeelding

Afbeelding
<<

Peinture

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1304

Geregistreerd: 09 Sep 2013 18:27

Bericht 05 Sep 2017 12:31

Re: Relaties; alles lijkt van mij uit te moeten komen...

Wat een teleurstelling toch steeds, lieve Lilou... Ik hoop dat ze snel inzien dat ze je pijn doen, en dat er iets gaat veranderen :hug:

Terug naar Persoonlijk

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers