Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


rekening houden met ongewenst/onverwacht bezoek

<<

visje

Noob

Berichten: 6

Geregistreerd: 18 Sep 2013 12:55

Bericht 25 Sep 2013 08:43

rekening houden met ongewenst/onverwacht bezoek

Hallo allemaal,

Ik heb sinds een half jaar geen werk meer en verwacht ook niet gauw weer een baan te hebben. Ik heb een moeder die zegt zich te schamen voor mij en mijn levensstijl, maar ze komt wel elke week langs, 1x per week en ze zegt niet wanneer. Het is dus altijd onverwachts als ze langskomt en ze controleert dan altijd wat ik aan het doen ben op dat moment en hoe schoon ik het huis heb. Elke ochtend maak ik me enorm druk en ben gestrest wat niet goed is voor mijn MS en meestal ontvlucht ik mijn huis rond een uur of 10. Ook ga ik zodra ik aangekleed en ontbeten heb eerst schoonmaken. Wie herkent dit of heeft tips?
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8396

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:26

Bericht 25 Sep 2013 08:51

Re: rekening houden met ongewenst/onverwacht bezoek

Uhh pardon? Je moeder schaamt zich voor je? Naaa!

Mijn tips zullen vast heel erg simpel zijn maar ik zou een gesprek aangaan met je moeder. Zeggen dat ze geen controle over je hoeft uit te voeren, het is jouw leven. Jij zorgt er op jouw manier voor, het hoeft niet de hare te zijn. Jij wordt er gestresst van en dat is niet goed voor je gezondheid.

Zorgt ze nog financieel voor je? Dat je het gevoel hebt dat je verantwoording moet afleggen? Het is toch niet normaal dat ze je zo controleert?
<<

Anoniem16

Bericht 25 Sep 2013 08:55

Re: rekening houden met ongewenst/onverwacht bezoek

Nou ja idd, en bedankt mam! Maar hoezo wat is er dan mis met je levensstijl? Wat Caro vraagt vraag ik me ook wel af, waarom moet ze je controleren?

Mijn schoonmoeder moppert ook weleens over mijn ramen, maar met 2 jonge kinderen en werken en alles daarbij kan ik niet alles bijhouden. Ik negeer dat soort dingen echt volkomen.
<<

Anoniem 52

Bericht 25 Sep 2013 09:01

Re: rekening houden met ongewenst/onverwacht bezoek

Zo dan.. Ik denk niet dat 't probleem 'onverwacht bezoek' an sich is, hier! Juist je moeder zou je moeten accepteren zoals je bent en je moet je niet schamen.

Tuurlijk, als je ratten hebt rondlopen die van je macaroni van vorige week snoepen, dan zou je misschien een vaatwasser kunnen overwegen, maar verder.. 't Is jouw huis, jij moet er wonen. Tis jouw leven, laat je niet wegjagen.
<<

Verde

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 509

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:04

Bericht 25 Sep 2013 09:01

Re: rekening houden met ongewenst/onverwacht bezoek

Dat lijkt me een hele vervelende situatie. Ik weet hoe makkelijk het klinkt, maar probeer je te beseffen dat het echt niet aan jou ligt, dat jij je niet hoeft te schamen bedoel ik.
Ik weet natuurlijk niet hoe jij bent of hoe jij schoonmaakt, maar ik ga ervan uit dat zonder deze druk jij ook gewoon in een leefbaar huis woont.
Dat je moeder zich schaamt is haar probleem, maar ze maakt het hiermee het jouwe. Je bent het huis uit en leeft en woont zelfstandig, dus heeft zij hierover niks te zeggen. Ze mag er wat van vinden, maar jij mag dan gewoon aangeven dat jij het op jouw manier doet en daar blij mee bent. Ik zou haar ook gewoon vertellen wat voor effect het op jou heeft, het lijkt mij dat ze zich ook wel zorgen maakt om je ziekte.
<<

visje

Noob

Berichten: 6

Geregistreerd: 18 Sep 2013 12:55

Bericht 25 Sep 2013 09:03

Re: rekening houden met ongewenst/onverwacht bezoek

Hey
Ja zo simpel is het helaas niet want mn ma zegt zelf dat ze alles voor me gedaan heeft altijd en dat ik anders ondankbaar ben. Toen ik hier kwam wonen gingen mn ouders ongevraagd klussen rondom mijn huis van 7.00 in de ochtend tot 21.00 in de avond (terwijl vriend en ik gezegd hebben dat niet te willen). Daardoor hebben we ontzettend ruzie gekregen en vriend en ik ontvluchtten destijds ons huis zodra we s avonds vrij waren van ons werk en gegeten hadden. Mijn ouders hebben op geen enkele wijze financieel iets met ons te maken gelukkig. Ook maakte mijn vader mijn vriend zwart bij al onze buren. Mijn schoonmoeder had gezegd dat mn ouders niets om mij geven en nu hebben schoonouders en mijn ouders ook ruzie met elkaar. Ik heb gezegd tegen mn ma dat ze hier niet weer mag komen als ze alleen maar loopt te klagen, mijn schoonfamilie voor schut zet etc. nu doet ze echt 'gemaakt' aardig en komt dus nog steeds hier langs... Ze schamen zich omdat wij al 3 jaar over de verbouwing doen van onze boerderij en dat duurt hun te lang. Mijn ouders zijn altijd bezig met zichzelf en dat ook altijd geweest dus ik kan wel zeggen wat het met me doet, maar daar trekken ze zich niets van aan. Ik ben trouwens (al) 30 jaar.
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13549

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:29

Bericht 25 Sep 2013 09:11

Re: rekening houden met ongewenst/onverwacht bezoek

Bah, wat een rotsituatie, hierdoor voel je je natuurlijk helemaal niet meer op je gemak in je eigen huis. Mijn eerste ingeving zegt dat je moet stoppen met je huis ontvluchten en dat je haar ook niet moet willen pleasen, dus dat ze dan maar komt en in het slechtste geval ziet dat je niet hebt opgeruimd, nog niet bent aangekleed, niks doet, et cetera. Dan krijg je commentaar, maar dat krijg je nu ook, dus dat maakt niks uit. Het slaat in ieder geval nergens op dat jij je leven moet laten bepalen door de controleerdrang van je moeder. Ik kan me voorstellen dat het lastig is om haar de deur te wijzen of niet binnen te laten, maar als ze alleen maar komt om je af te branden en te vertellen dat ze zich voor je schaamt dan zou dat eigenlijk wel een logische volgende stap zijn.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

visje

Noob

Berichten: 6

Geregistreerd: 18 Sep 2013 12:55

Bericht 25 Sep 2013 09:19

Re: rekening houden met ongewenst/onverwacht bezoek

Heel erg bedankt voor jullie reacties!! Soms denk ik weleens dat het aan mezelf ligt, ook omdat ik door mijn ziekte mn universitaire studie niet kon afmaken en nu geen baan heb (moeder vond trouwens universiteit onzin, ik kon beter naar de huishoudschool zegt ze...pff). Ook wil en durf ik geen kinderen door haar houding. Ik houd veel van mijn vriend en volgens mij is ze daar ook weleens jaloers op of iets dergelijks. Ze kan er in elk geval niet goed tegen dat ik gelukkig ben met mijn vriend en nooit bij haar op bezoek kom. In werkelijkheid ben ik gewoon doodsbang voor haar en dit geeft dus dagelijks die verlammende angst of ze langskomt of niet etc.
<<

visje

Noob

Berichten: 6

Geregistreerd: 18 Sep 2013 12:55

Bericht 25 Sep 2013 09:20

Re: rekening houden met ongewenst/onverwacht bezoek

Susan schreef:Bah, wat een rotsituatie, hierdoor voel je je natuurlijk helemaal niet meer op je gemak in je eigen huis. Mijn eerste ingeving zegt dat je moet stoppen met je huis ontvluchten en dat je haar ook niet moet willen pleasen, dus dat ze dan maar komt en in het slechtste geval ziet dat je niet hebt opgeruimd, nog niet bent aangekleed, niks doet, et cetera. Dan krijg je commentaar, maar dat krijg je nu ook, dus dat maakt niks uit. Het slaat in ieder geval nergens op dat jij je leven moet laten bepalen door de controleerdrang van je moeder. Ik kan me voorstellen dat het lastig is om haar de deur te wijzen of niet binnen te laten, maar als ze alleen maar komt om je af te branden en te vertellen dat ze zich voor je schaamt dan zou dat eigenlijk wel een logische volgende stap zijn.


Klopt, dat zegt iedereen ook hoor Susan, dat ik gewoon mijn gang moet gaan en niet weg moet vluchten.
<<

Happinaz

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 583

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:28

Bericht 25 Sep 2013 09:34

Re: rekening houden met ongewenst/onverwacht bezoek

Jeetje Visje, wat naar dat je zo op je tenen moet lopen voor je moeder.
Dat lijkt mij erg moeilijk.
Ik weet dat mijn moeder ook zou willen dat ik iets meer huisvrouwen kwaliteiten zou hebben maar ze zegt ook vaak; 'tis jouw leven en jouw huis, als je maar gelukkig bent' . En misschien is dat ook wat je tegen jouw moeder zou kunnen zeggen. Iets in de trant van mam het lijkt wel alsof je mijn huis belangrijker vindt dan mijn geluk en welzijn?

Het klinkt eerlijk gezegd ook een klein beetje als jaloezie? Zou dat kunnen?
Jou weghouden van de universiteit omdat, dat wellicht confronteert met haar eigen wensen die ze niet heeft kunnen invullen? Zelfde geldt wellicht een beetje voor je woning, die had ze zelf misschien ook gewild?

Kortom; ik sluit mij voor het advies verder aan bij Susan. Doe wat JIJ belangrijk vindt. Tís jouw leven en jouw geluk. Het ergste wat er kan gebeuren is dat zij boos wordt. Misschien is dat juist ook de opening voor het gesprek?

Sterkte ermee!

Terug naar Persoonlijk

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers