Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Referendum sleepwet

Voor of tegen?

Voor
12
26%
Tegen
33
72%
Maakt me niet uit
1
2%
 
Aantal stemmen : 46
<<

Girli

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2623

Geregistreerd: 06 Sep 2013 15:20

Bericht 01 Nov 2017 12:48

Referendum sleepwet

Er komt op 21 maart een referendum voor de Sleepwet: https://www.volkskrant.nl/kijkverder/2017/sleepnet/

Wat vinden jullie? Zijn jullie voor of tegen de wet?
"ja, maar" betekent nee.
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1952

Geregistreerd: 31 Aug 2017 14:18

Bericht 01 Nov 2017 12:50

Re: Referendum sleepwet

Ik ben tegen een referendum en tegen de sleepwet :eyes:
<<

Girli

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2623

Geregistreerd: 06 Sep 2013 15:20

Bericht 01 Nov 2017 12:53

Re: Referendum sleepwet

Eén voordeel: je hoeft niet extra naar de stembus. Op die dag zijn ook de gemeenteraadsverkiezingen.
"ja, maar" betekent nee.
<<

Anoniem231

Bericht 01 Nov 2017 20:37

Re: Referendum sleepwet

Ik ben tegen het referendum. Wat een onzin, de wet gaat er komen, waarom moet dit dan gehouden worden? Pure geldverspilling.
Ik lig ook echt niet wakker van die wet. Heb niets te verbergen.
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1952

Geregistreerd: 31 Aug 2017 14:18

Bericht 01 Nov 2017 21:27

Re: Referendum sleepwet

Bij die laatste uitspraak moet ik denken aan een quote van Snowden;
‘Privacy niet belangrijk vinden omdat je niets te verbergen hebt,
is hetzelfde als niet geven om vrijheid van meningsuiting
omdat je niets te zeggen hebt.’1
– Edward Snowden

Ik kan deze wet totaal niet rijmen met het recht op privacy, een grondrecht.
Vrijheid mag wat mij betreft alleen worden ingeperkt als het de vrijheid van een ander in gevaar brengt. En met deze, en al eerdere wetten, komt dit naar mijn mening in het geding. Juist om diezelfde vrijheid van mensen zogenaamd te waarborgen. Ik zeg zogenaamd omdat met zulke wetten een schijnveiligheid gecreëerd wordt die niets oplost of voorkomt.

Maar ik ben dus ook tegen referendums. Wij kiezen niet voor niets volksvertegenwoordigers die wij vertrouwen keuzes te maken die in het belang van hun achterban is. Dat vind ik een redelijk goed systeem. Ik zie niet in waarom burgers dan over dingen als Oekraïne destijds moeten beslissen. De gemiddelde burger weet en snapt hier niets van en kan de consequenties totaal niet inschatten, daarom kiezen we hier mensen voor.

Ik ben dus ook niet voor een referendum over de sleepwet. (Maar ik ben er wel erg tegen, en nu ben ik in discussie met mezelf wat zwaarder weegt)
<<

Anoniem231

Bericht 02 Nov 2017 06:07

Re: Referendum sleepwet

Joey dat is het dus. De meeste mensen weten niet waar het over gaat. Ik ook niet en aangezien het kabinet al heeft aangegeven niets met de uitslag te gaan doen, ga ik mijzelf ook niet inlezen.
Toen met Oekraïne wist ik het ook niet. Heb mij toen wel wat ingelezen en uiteindelijk gestemt. Maar het is net wat jij zegt, wij hebben volksvertegenwoordigers. Ik ga mij dus niet over ieder onderwerp inlezen. Van mij hoeft dit referendum niet. Ik ga dus ongeldig stemmen (was toch beter dan blanco).
Ik vind het al heel wat om iedere keer op de juiste persoon (voor mij) te stemmen. Alle standpunten lezen en kijken op wie als persoon.
<<

Night Owl

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 459

Geregistreerd: 20 Sep 2013 11:06

Bericht 02 Nov 2017 18:37

Re: Referendum sleepwet

Misschien nog handig voor mensen die niet mee gekregen hebben wat het is, al komt deze info wel van de pagina waar je kon tekenen voor het referendum. Dat zeg ik er maar eerlijk bij ;)
Edit: sorry, ik zag nu pas dat er een linkje bij stond :)

De sleepwet
De vernieuwde Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten, ook wel sleepwet, geeft een uitbreiding van de middelen die de diensten (AIVD en MIVD) mogen inzetten. De grootste veranderingen zijn:

Er mag een zogenaamd “sleepnet” worden ingezet om massaal online communicatie af te luisteren, ook van niet verdachte burgers. Zo mag een hele wijk afgeluisterd worden wanneer er een verdacht persoon in woont.
Alle geautomatiseerde apparaten mogen gehackt worden. Denk bijvoorbeeld aan uw telefoon, computer of smart-tv.
Er mag een geheime DNA-databank aangelegd worden waar iedereen in terecht kan komen.
Verzamelde data mag met buitenlandse inlichtingendiensten gedeeld worden, ook zonder deze eerst geanalyseerd te hebben.

Instanties als de Raad van State, de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, de Nederlandse Vereniging van Journalisten en verscheidene wetenschappers hebben al hun zorgen geuit over deze wet. De wet is op 11 juli aangenomen door de Eerste Kamer.

De gehele wet is hier te vinden. -> https://zoek.officielebekendmakingen.nl ... 588-A.html
Voor een uitgebreidere argumentatie over de wet kunt u bijvoorbeeld kijken op geensleep.net.


Ik ben erg pro privacy en dus zeer tegen deze wet. Wat dat betreft kan ik me wel vinden in een deel vd post van Joey. Ook ben ik van mening dat ze inspelen op het feit dat mensen bang worden van terrorisme en dit allemaal heel erg vinden. Door te zeggen dat het allemaal tegen terrorisme is, zijn er een hoop mensen die vinden dat het dan wel door de beugel kan, doel heiligt de middelen et cetera. In deze mate onze privacy opofferen vind ik veel te ver gaan. Ook ik walg van terrorisme, maar in mijn ogen is dit niet de oplossing.

Ik ben er sowieso niet zo zeker van dat eea straks echt alleen voor dit doeleinde gebruikt gaat worden en voor mij voelt dit ook als 'de deur open zetten'. Wie weet waar de info straks allemaal ineens voor gebruikt gaat worden, met wie het gedeeld gaat worden. Misschien laat de wet dat nu nog niet toe, maar met een kleine wijziging later straks mogelijk wel. Ben er ook niet bepaald van overtuigd dat onze overheid in staat is om de verzamelde gegevens veilig te bewaren. Ook betwijfel ik of dit echt effectief zal zijn tegen terrorisme, ik vrees er voor dat zulke mensen wel andere manieren gaan vinden om alsnog onder de radar te blijven.

Overigens ben ik ook wel een voorstander van referenda, maar niet zoals er nu mee om gegaan wordt. Als er niets gedaan wordt met de uitslag van een referendum, is het vrij nutteloos. Daarom vind ik de uitspraken mbt het negeren van de uitslag ook schandalig. Ook omdat met zo'n uitspraak mensen ontmoedigd worden om uberhaupt te gaan stemmen. Dat is zonde, en ze gebruiken dat vervolgens weer als argument waarom de uitslag vooral genegeerd moet worden. Dat is volgens mij ook precies waarom die uitspraak gedaan is. Of een referendum op zich goed is of niet, dat is een andere discussie natuurlijk.
<<

MissBitchy

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1414

Geregistreerd: 01 Sep 2013 17:49

Bericht 02 Mrt 2018 14:13

Re: Referendum sleepwet

Inmiddels is het bijna zover.
Wat stemmen jullie en waarom?

Ik had, tot voordat ik m’n stembiljet uit de envelop haalde, nog nooit van de sleepwet gehoord.
Dus ik moet me nog goed inlezen over hoe of wat. Al is m’n eerste ingeving nu: NEE!
<<

Gympie

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 688

Geregistreerd: 30 Jun 2014 15:48

Bericht 05 Mrt 2018 09:52

Re: Referendum sleepwet

Ik vind het lastig. Ik neig vooralsnog naar ja, maar lijk daar echt bijna de enige in te zijn. Ben nog verder aan het inlezen.
Afbeelding
<<

Dee

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4558

Geregistreerd: 03 Aug 2015 16:18

Bericht 05 Mrt 2018 14:09

Re: Referendum sleepwet

Ik vind het ook maar lastig. Ik merk dat ik een beetje in het midden sta. Enerzijds vind ik privacy erg belangrijk. Anderzijds komt het de veiligheid wel ten goede, als deze wet er komt en dat vind ik ook een fijn idee.
Wat ik wel dubbel vindt is dat je als verenging ineens moet voldoen aan onwijs strenge privacy regels en dat de overheid ineens dit kan gaan doen.
For all the things my hands have held, the best by far is you
L. 2016 :heart:
<<

Minx

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5064

Geregistreerd: 15 Jan 2014 00:42

Bericht 06 Mrt 2018 00:00

Re: Referendum sleepwet

Alles in mij schreeuwt nee dat willen we niet. Aan de andere kant denk ik ook hebben we het hier niet over schijnveiligheid. Ergens is het namelijk heel simpel de beste IT’ers werken niet bij de overheid. Die hebben erg veel moeite om aan goede mensen te komen. Dus hoeveel meer gaan ze daadwerkelijk te weten komen dan bedrijven als Google. Er komt per dag echt een achterlijke hoeveelheid aan data bij. Alles wat we online doen wordt vastgelegd. Google, Apple enz enz beschikken over gigantische hoeveelheid data. In principe zijn we die privacy al jaren kwijt maar dan niet aan de Nederlandse regering maar aan grote bedrijven in de VS. Ik weet niet wat ik enger vind, de regering die een sleepnet neerlegt of bedrijven in de VS die mijn gegevens hebben.
08-08-2015
<<

Marin

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 19463

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 06 Mrt 2018 08:10

Re: Referendum sleepwet

Ik ben tegen een referendum en voor de sleepwet.
Lieve kleine man. 01-04-2017

Afbeelding
<<

MissBitchy

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1414

Geregistreerd: 01 Sep 2013 17:49

Bericht 06 Mrt 2018 08:50

Re: Referendum sleepwet

Nu lees ik van 2 meiden dat ze vóór zijn, maar geen onderbouwing. Daar ben ik heel benieuwd naar :)
<<

Marin

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 19463

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 06 Mrt 2018 08:56

Re: Referendum sleepwet

MissBitchy schreef:Nu lees ik van 2 meiden dat ze vóór zijn, maar geen onderbouwing. Daar ben ik heel benieuwd naar :)


Oh dat wil ik best doen.
Ik ben voor omdat ik graag wil dat de AIVD goed haar werk kan doen. Ik ben voor vernieuwing en ik vind veiligheid belangrijk. Ik vind het onnodige angstmakerij dat de AIVD iets met de extra verzamelde gegevens zal doen. En ik heb er geen problemen mee dat ze nevengegevens verzamelen als dat betekent dat ze de veiligheid beter kunnen waarborgen.
Lieve kleine man. 01-04-2017

Afbeelding
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 9007

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:24

Bericht 06 Mrt 2018 10:11

Re: Referendum sleepwet

Ik denk dat ik me niet genoeg heb verdiept hierin om een goede onderbouwde mening te kunnen geven. Mijn gevoel zegt dat ik veiligheid (voor iedereen) belangrijker vind dan (mijn) privacy. Daarom ben ik in principe voor de sleepwet (tegen referenda trouwens). Ik snap niet zo goed dat zo velen dit niét vinden; en daarom ben ik denk ik niet genoeg geïnformeerd en moet ik dat gaan doen :)
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

Anoniem231

Bericht 06 Mrt 2018 12:30

Re: Referendum sleepwet

Zora schreef:Ik denk dat ik me niet genoeg heb verdiept hierin om een goede onderbouwde mening te kunnen geven. Mijn gevoel zegt dat ik veiligheid (voor iedereen) belangrijker vind dan (mijn) privacy. Daarom ben ik in principe voor de sleepwet (tegen referenda trouwens). Ik snap niet zo goed dat zo velen dit niét vinden; en daarom ben ik denk ik niet genoeg geïnformeerd en moet ik dat gaan doen :)


Dit idd.
<<

kerel

Kletskop

Berichten: 618

Geregistreerd: 11 Sep 2013 12:24

Bericht 06 Mrt 2018 12:57

Re: Referendum sleepwet

Tsja, ik hoop stiekem dat de opkomst dit keer wel onder de dertig procent blijft. Ben principieel tegen referenda, zeker dit soort vage raadplegende. Ik weet onvoldoende van de sleepwet en er zit een volksvertegenwoordiger voor mij in Den Haag, die betaald wordt om er wel iets van te vinden. Dat 'ie dat fijn even doet? Ik denk dat ik niet op ga komen voor het referendum.
<<

Indigo

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 916

Geregistreerd: 23 Apr 2015 09:55

Bericht 06 Mrt 2018 21:27

Re: Referendum sleepwet

kerel schreef:Tsja, ik hoop stiekem dat de opkomst dit keer wel onder de dertig procent blijft. Ben principieel tegen referenda, zeker dit soort vage raadplegende. Ik weet onvoldoende van de sleepwet en er zit een volksvertegenwoordiger voor mij in Den Haag, die betaald wordt om er wel iets van te vinden. Dat 'ie dat fijn even doet? Ik denk dat ik niet op ga komen voor het referendum.

Hier sluit ik mij bij aan. Ik ga niet, precies om deze redenen.
2011 2012 2017
<<

SophieZMY

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1348

Geregistreerd: 23 Mrt 2014 08:52

Bericht 06 Mrt 2018 23:28

Re: Referendum sleepwet

Ik vind dat wel/niet gaan dus wel lastig.
Ik ben tegen referenda en zou om die reden dus liefst niet gaan stemmen en idd hopen dat de opkomst onder de 30% blijft. Maar de mensen die wél gaan zullen waarschijnlijk grotendeels tegen de sleepwet stemmen en ik ben er, voor zover ik het kan overzien, voor. Dus vanuit die optiek misschien dus juist wél gaan stemmen?! Vond ik vorige keer ook al zon lastig dilemma.

Kunnen ze geen referendum uitschrijven over t houden van referenda? :p
<<

Isolt

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2139

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:46

Bericht 07 Mrt 2018 09:12

Re: Referendum sleepwet

Night Owl schreef:Misschien nog handig voor mensen die niet mee gekregen hebben wat het is, al komt deze info wel van de pagina waar je kon tekenen voor het referendum. Dat zeg ik er maar eerlijk bij ;)
Edit: sorry, ik zag nu pas dat er een linkje bij stond :)

De sleepwet
De vernieuwde Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten, ook wel sleepwet, geeft een uitbreiding van de middelen die de diensten (AIVD en MIVD) mogen inzetten. De grootste veranderingen zijn:

Er mag een zogenaamd “sleepnet” worden ingezet om massaal online communicatie af te luisteren, ook van niet verdachte burgers. Zo mag een hele wijk afgeluisterd worden wanneer er een verdacht persoon in woont.
Alle geautomatiseerde apparaten mogen gehackt worden. Denk bijvoorbeeld aan uw telefoon, computer of smart-tv.
Er mag een geheime DNA-databank aangelegd worden waar iedereen in terecht kan komen.
Verzamelde data mag met buitenlandse inlichtingendiensten gedeeld worden, ook zonder deze eerst geanalyseerd te hebben.

Instanties als de Raad van State, de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, de Nederlandse Vereniging van Journalisten en verscheidene wetenschappers hebben al hun zorgen geuit over deze wet. De wet is op 11 juli aangenomen door de Eerste Kamer.

De gehele wet is hier te vinden. -> https://zoek.officielebekendmakingen.nl ... 588-A.html
Voor een uitgebreidere argumentatie over de wet kunt u bijvoorbeeld kijken op geensleep.net.


Ik ben erg pro privacy en dus zeer tegen deze wet. Wat dat betreft kan ik me wel vinden in een deel vd post van Joey. Ook ben ik van mening dat ze inspelen op het feit dat mensen bang worden van terrorisme en dit allemaal heel erg vinden. Door te zeggen dat het allemaal tegen terrorisme is, zijn er een hoop mensen die vinden dat het dan wel door de beugel kan, doel heiligt de middelen et cetera. In deze mate onze privacy opofferen vind ik veel te ver gaan. Ook ik walg van terrorisme, maar in mijn ogen is dit niet de oplossing.

Ik ben er sowieso niet zo zeker van dat eea straks echt alleen voor dit doeleinde gebruikt gaat worden en voor mij voelt dit ook als 'de deur open zetten'. Wie weet waar de info straks allemaal ineens voor gebruikt gaat worden, met wie het gedeeld gaat worden. Misschien laat de wet dat nu nog niet toe, maar met een kleine wijziging later straks mogelijk wel. Ben er ook niet bepaald van overtuigd dat onze overheid in staat is om de verzamelde gegevens veilig te bewaren. Ook betwijfel ik of dit echt effectief zal zijn tegen terrorisme, ik vrees er voor dat zulke mensen wel andere manieren gaan vinden om alsnog onder de radar te blijven.

Overigens ben ik ook wel een voorstander van referenda, maar niet zoals er nu mee om gegaan wordt. Als er niets gedaan wordt met de uitslag van een referendum, is het vrij nutteloos. Daarom vind ik de uitspraken mbt het negeren van de uitslag ook schandalig. Ook omdat met zo'n uitspraak mensen ontmoedigd worden om uberhaupt te gaan stemmen. Dat is zonde, en ze gebruiken dat vervolgens weer als argument waarom de uitslag vooral genegeerd moet worden. Dat is volgens mij ook precies waarom die uitspraak gedaan is. Of een referendum op zich goed is of niet, dat is een andere discussie natuurlijk.


Helemaal mee eens!
Afbeelding
<<

Minx

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5064

Geregistreerd: 15 Jan 2014 00:42

Bericht 07 Mrt 2018 23:40

Re: Referendum sleepwet

08-08-2015
<<

Night Owl

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 459

Geregistreerd: 20 Sep 2013 11:06

Bericht 08 Mrt 2018 10:12

Re: Referendum sleepwet

Iets waar ik echt moeite mee heb:

De Nederlandse geheime diensten kunnen ook gegevens uitwisselen met buitenlandse diensten, zonder dat zij deze gegevens zelf geanalyseerd hebben. Ze weten dan niet waar de gegevens dan precies over gaan. Ze kunnen dus geen inschatting maken van de gevolgen van het delen van deze niet-geanalyseerde gegevens. Stel je voor dat jouw bezoek aan websites die kritisch berichten over Erdogan wordt gedeeld met Turkije? De diensten kunnen dit soort gegevens delen zonder dat zelf te weten. Dat is onacceptabel
<<

Fred

Lady-post-a-lot

Berichten: 1575

Geregistreerd: 11 Sep 2013 15:08

Bericht 08 Mrt 2018 10:38

Re: Referendum sleepwet

Tegen referendum. We hebben de regering niet voor niets gekozen om besluiten te nemen.
Bij het vorige referendum ben ik wel gegaan (puur vanwege dat ik vind dat je moe gaan vanwege je stemrecht), maar ik heb mijn stem ongeldig gemaakt en op het formulier geschreven dat ik het onnodig veel geld vind kosten (iets in die trand). Dat referendum was namelijk niet tegelijk met een andere verkiezing.

Overigens zal ik dat waarschijnlijk dit keer ook gaan doen. Groot met de rode potloot er zoiets opschrijven: "referendums kosten onnodig veel geld!"
<<

Marin

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 19463

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 08 Mrt 2018 10:46

Re: Referendum sleepwet

Voor degenen die niet gaan stemmen voor het referendum (dus geen stem uitbrengen), gaan jullie wel voor de gemeenteverkiezingen? Zeg je dan gewoon dat je maar één biljet wilt?

Ik twijfel nog een beetje wat slimmer is. Ik ben voor de sleepwet maar tegen referenda. Ik neig naar gewoon voor stemmen, omdat die stem zwaarder telt misschien.
Lieve kleine man. 01-04-2017

Afbeelding
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1952

Geregistreerd: 31 Aug 2017 14:18

Bericht 08 Mrt 2018 10:53

Re: Referendum sleepwet

Maar Marin op zich maakt het niet zoveel uit toch, of je wel of niet gaat stemmen voor het referendum. De wet komt er toch, er is al duidelijk gezegd dat ze niks met de uitslag gaan doen!
Volgende

Terug naar Algemeen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: .namasté.