Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Recepten met pasta

<<

Dolphinne

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2377

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:39

Bericht 05 Sep 2018 16:40

Re: Recepten met pasta

Hier is de favoriet spaghetti met spinazie.

Bakje Hamblokjes, pak spinazie a la crème, bakje kruiden roomkaas en handje geroosterde pijnboompitjes.

Heel simpel en snel, maar de pan gaat dan altijd leeg.
Afbeelding
Afbeelding
<<

Tazz

Noob

Berichten: 35

Geregistreerd: 15 Okt 2013 14:11

Bericht 14 Sep 2018 22:12

Re: Recepten met pasta

minoessepoes schreef:Gisteren hadden we penne met de truffeltappenade van de AH als saus, met ui, kip, kerstomaatjes, pijnboompitjes en Parmezaan, ik werd er niet heel blij van, de rest van het gezin juist wel enorm.

Mijn ouders maakte vroeger vaak uitgebakken spekjes, ui, knoflook en heel veel champignons, peper en dan kookroom er bij en serveren met spaghetti.

Ik maak ook weleens alles in 1 pan, eerst wat kip met ui en knoflook aanbakken, vervolgens een blikje tomatenblokjes er bij, diepvries spinazie, fussili of penne een bouillonblokje en water tot het ruim onder staat en dan gaar laten koken en vervolgens op smaak brengen met Italiaanse kruiden, peper en zout en blokjes mozzarella er door heen, zodat je echt een beetje een romige saus hebt en dus niet meer waterig. Aan tafel dan nog wat mozzarella er over heen.

Of we eten inderdaad cacio e peppe of olio e aglio en dan met een lekkere entrecote in reepjes er bij en een caprese salade bijvoorbeeld.

Het liefst eet ik bolognese. Dan maak ik een soeppan vol met gehakt, wat spek, ui en knoflook, tomatenpuree wat ik even aanbak en daar gaat dan een hele stronk bleekselderij heel fijn gesneden in en flink veel wortel en dan tomatenblokjes en een runder bouillonblokje en water en dat laat ik echt minimaal 4 uur pruttelen zodat de wortel en bleekselderij niet meer terug te vinden zijn, dan op smaak brengen met peper en zout en Italiaanse kruiden. Daar eten we dan vaak 1 keer van gecombineerd met gewoon spaghetti en Parmezaan en ik vries er meerdere bakjes van in en dan gebruik ik het vervolgens ook voor lasagne ( met laagjes spinazie met roomkaas er tussen bijvoorbeeld). De kinderen smullen hier echt enorm van.

Of een pasta salade met een dressing van rode pesto, knoflook, olijfolie en wat citroensap en verder lente-ui, uitgebakken kip, pijnboompitjes, kerstomaatjes en geraspte oude kaas.

En soms maak ik gewoon een simpele saus zoals TO beschrijft maar vervang ik het gehakt voor salami, geeft meteen een hele andere smaak!


Klinkt heel goed allemaal ga ik zeker eens uitproberen! Vooral die bolognese
Vorige

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers