Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Reactie ouder op zwangerschap

<<

Anoniem262

Bericht 19 Mrt 2019 17:40

Reactie ouder op zwangerschap

Toen ik een positieve test in mijn hand had, belde mijn man mijn moeder. Al met al werd haar tussen neus en lippen door verteld dat ik een positieve test had. We zijn al vier jaar “bezig”, dus niemand gaat er vanuit. Haar reactie was verschrikkelijk lauw. Vandaag zei ze dat ze blij is dat ze een tweede kleinkind krijgt, maar het niet zo speciaal is als haar eerste kleinkind. Bij mijn broertje en schoonzusje had ze het niet verwacht en daarom was haar reactie, janken, ook speciaal. Dit is toch de tweede. Tja… Het zou ooit wel komen.

Nu voel ik me mijn hele leven al ondergewaardeerd en dit is weer een bevestiging dat ik zelfs op mijn kop kan gaan staan om dubbeltjes te schieten, maar dat niemand het speciaal vindt wat ik doe. Mijn broertje schiet een dubbeltje weg met een vinger en daar krijgt hij een daverend applaus voor.

Ben ik gewoon aan het zeuren, omdat ik me al ondergewaardeerd voel, of?
<<

Anoniem313

Bericht 19 Mrt 2019 17:45

Re: Reactie ouder op zwangerschap

Het klinkt niet zo leuk, nee. Zou ik ook niet tof vinden.
Maar je zegt ook dat het haar tussen neus en lippen door verteld wordt, hoe bedoel je dat en kan dat iets hiermee te maken hebben? Was het wel ook jouw bedoeling dit nieuws zo bij haar te brengen?
<<

Anoniem262

Bericht 19 Mrt 2019 17:48

Re: Reactie ouder op zwangerschap

Het is niet zo gebracht als mijn broertje en schoonzusje het brachten destijds inclusief foto van echo etc.. Ik had een test gedaan en zag een streepje, mijn man was aan het bellen met mijn moeder en zei "Volgens mij zien we een streepje. Dan is Fedora zwanger". Ik heb daar nog niets achter gezocht, want het was inderdaad een opmerking waar je in feite niets mee kan. Maar dat ze vervolgens wel benoemd dat het voor haar niet zo speciaal is als de eerste... Ze had het beter voor zich kunnen houden.
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15414

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:56

Bericht 19 Mrt 2019 18:04

Re: Reactie ouder op zwangerschap

Jammer Fedora. Ik dacht ook wel meteen wat Caulfield zei: als iets met gematigd enthousiasme wordt gebracht, tussen neus en lippen door, is een reactie soms ook gematigder dan wanneer je belt met overduidelijk Groot Nieuws.

Desalniettemin jammer dat je teleurgesteld bent hierin.
#teammaple🍁
<<

Pollepel

Kwebbel

Berichten: 298

Geregistreerd: 25 Okt 2018 18:14

Bericht 19 Mrt 2019 18:08

Re: Reactie ouder op zwangerschap

Dat is denk ik geen reactie en opmerking die je zou willen. Dat moet je vast verdriet doen.

Wellicht goed om te bedenken hoe je de relatie met je moeder wilt hebben en hoe je haar rol als oma wilt.
Je hebt verwachtingen naar haar toe. Aan welke verwachting kan zij wel voldoen? En aan welke niet?
<<

Anoniem262

Bericht 19 Mrt 2019 18:16

Re: Reactie ouder op zwangerschap

Mijn moeder is een rare. Ik ben niet voor niets al eens drie jaar uit haar leven gestapt. Maar het was me niet eens echt opgevallen als ze me niet later zei dat haar reactie gematigd was, omdat het gewoon niet haar eerste kleinkind is. Als je daar dan wat van zegt, dan krijg je het gezeik dat ze alles naar eer en geweten doet. Leuk, maar als dat je eer en je geweten is... En dan krijgen we ruzie. Dus ja, het is alom bekend dat wij niet zo goed met elkaar boteren als zou moeten. Maar nadat ze weken heeft geroepen dat er zoveel nare ouders bestaan en dat wij maar niet in verwachting raken, dat ze het ons zo gunt, dan had ik wel een andere reactie verwacht.
<<

Olíve

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3293

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:20

Bericht 20 Mrt 2019 06:41

Re: Reactie ouder op zwangerschap

Ik kan me heel goed voorstellen dat het heel teleurstellend is als je moeder zo lauw reageert op zo'n groots gebeuren als een zwangerschap.
Kan het zijn dat jouw moeder alles omtrent jouw stiefdochter mee heeft gekregen en jouw zwangerschap daardoor met wat zorgen tegemoet ziet? Jullie hebben ontzettend turbulente maanden achter de rug en zitten daar eigenlijk gewoon nog midden in toch?
Kun je dit met je moeder bespreken denk je? Jouw gevoel doordat zij zo gematigd reageert.
<<

Plien

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2410

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:03

Bericht 20 Mrt 2019 07:28

Re: Reactie ouder op zwangerschap

Wat vervelend dat je zo teleurgesteld bent over haar reactie. Ik vind het echter ook gek om zulk groot nieuws tussen neus en lippen door te vertellen, misschien dat dat meespeelt in haar reactie.
J: 7-16💙 & C: 6-19💟
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43577

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 20 Mrt 2019 07:38

Re: Reactie ouder op zwangerschap

Plien schreef:Wat vervelend dat je zo teleurgesteld bent over haar reactie. Ik vind het echter ook gek om zulk groot nieuws tussen neus en lippen door te vertellen, misschien dat dat meespeelt in haar reactie.


Ja dit denk ik ook. En misschien inderdaad dat ze het nog niet zo verwachtte omdat het misschien niet de beste tijd is nog?

En ik vraag me hetzelfde af als Olive. Kan (en wil) je het bespreken met haar?
Let's discover the world together.
<<

Anoniem279

Bericht 20 Mrt 2019 08:14

Re: Reactie ouder op zwangerschap

Misschien is het omdat ze zich teleurgesteld voelde omdat je het tussen neus en lippen door vertelde i.p.v. er echt een ‘moment’ van maakte, misschien is het de reden die Marin aangeeft. Als je het aan haar vraagt, dan weet je het en volgt er daarna vast vanzelf wel een goed gesprek.
<<

Reva

Yipyapper

Berichten: 1960

Geregistreerd: 18 Nov 2013 20:57

Bericht 20 Mrt 2019 09:54

Re: Reactie ouder op zwangerschap

En misschien ook omdat ze het niet van jou zelf hoorde? Klinkt mij een beetje als oorzaak, gevolg, de hele gang van zaken. Alleen zeggen dat het minder bijzonder is tov een eerste kleinkind vind ik wel erg flauw en onzin.
June schreef:Kruiden naar beschikbaarheid en emotie.
<<

Anoniem262

Bericht 20 Mrt 2019 11:07

Re: Reactie ouder op zwangerschap

Dat kan natuurlijk heel erg goed. Eén van haar eerste adviezen was wel dat ik mijn stiefdochter en de zorg daarvoor aan mijn man moest overlaten en dat ik me volledig moet focussen op mezelf en mijn zwangerschap. Stress voorkomen. En dat heeft ze niet voor niets gezegd, want ik bemoei me overal mee en vind het dan gek dat ik omkom van de stress en nee, dat is niet goed voor de vrucht. Mijn man en ik hebben dan ook met elkaar afgesproken dat dochter in een heel goed pleeggezin zit, dat ik me nergens mee ga bemoeien en dat het hem ook aan te raden is om gas terug te nemen. Zolang ze in het pleeggezin zit, is het goed.

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers