Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Pvc vloer, ervaringen?

<<

Sawadee

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2524

Geregistreerd: 02 Jan 2016 15:21

Bericht 14 Mei 2018 07:01

Pvc vloer, ervaringen?

Mijn vriend en ik hebben een nieuw huis gekocht en we willen over de hele benedenverdieping een pvc vloer laten leggen. Reden; we krijgen een uitbouw met open keuken en groot kookeiland en willen geen laminaat in de keuken, maar midden in de kamer een overgang van laminaat naar tegels vinden we niet mooi. Dus pvc leek ons ideaal.

Iemand ervaring met pvc vloeren? Hoe bevalt het? Blijft het mooi? We willen waarschijnlijk voor visgraat gaan. We hebben houten vloeren in het gehele huis, geen beton, mijn angst is dat het misschien teveel kan gaan werken? (Deze vraag ga ik uiteraard ook nog bij verschillende winkels neerleggen).

Graag hoor ik jullie ervaringen!
<<

minoessepoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5873

Geregistreerd: 02 Sep 2013 05:56

Bericht 14 Mei 2018 08:01

Re: Pvc vloer, ervaringen?

Gefeliciteerd met jullie nieuwe huis! Wanneer krijgen jullie de sleutel? Leuk om nu aan de gang te gaan met de inrichting he!

Wij hebben een visgraat pvc vloer, daar inderdaad voor gekozen omdat we het ook in de keuken door wilde leggen en ook i.v.m. de kinderen, de vloer ligt over de hele beneden verdieping, dus ook in de gang waar je met natte schoenen binnen komt.

We wonen er nu 3 maanden en tot nu toe ben ik heel blij met de vloer, er zit nog geen lelijk plekje op, er gaat zeer regelmatig eten en drinken over de vloer en dat is met een doekje zo opgelost, de vloer is heel makkelijk te zuigen en dweilen. Ik kan nog niet beoordelen hoe mooi de vloer blijft na langere tijd intensief gebruikt maar tot op heden ben ik dus heel tevreden.

Groot voordeel vond ik ook dat we een lekkage in de muur hadden die over ging in de vloer, de loodgieter heeft toen 1 strook pvc los gemaakt, de lekkage opgelost en inmiddels zijn de muur en de vloer weer droog en kan de strook gewoon weer terug geplakt worden, bij heel veel soorten vloeren hadden we een veel groter probleem gehad.

De vloer ligt ook over de houtenbalken, er lag een tegelvloer in de keuken waarvan de voegen helemaal gebarsten waren door het meegeven van het hout, egaliseren kon dus ook niet omdat dat ook zou barsten, dus hebben we de vloer die er lag er helemaal uit moeten halen en er een speciale ondervloer (jumpax) onder laten leggen, dat zou het werken voor het grootste op moeten vangen, al is het geen 100%garantie.
25-11-2014 & 09-06-2017
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8396

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:26

Bericht 14 Mei 2018 08:42

Re: Pvc vloer, ervaringen?

Wij hebben vooral boven PVC liggen en ik ben ook erg tevreden. Het leggen kostte wel meer moeite dan je op bij de beschrijvingen vindt op internet, en dat terwijl mijn vriend echt handig is. Hij heeft een hele uitbouw zelf gedaan en is vroeger ook (deels) aannemer geweest. Maar het kostte hem en een vriend twee dagen om de bovenverdiepingen goed te leggen. Ligt natuurlijk ook wel aan hoeveelheden hoekjes, buizen etc.

Het ligt er nu een half jaar in, geen enkel stukje ligt niet meer goed. Slijtage is er tot nu toe niet, dweilen en stofzuigen gaat enorm makkelijk. Dus ik ben oprecht tevreden. Denk wel aan een goede ondervloer trouwens. Maar het voornaamste voordeel vind ik het geluidsdempende effect van de vloer. Je hoort niet zoveel over de vloer heen tikken, ook als een kind rent of speelt met iets dan hoor je dat nauwelijks.
<<

Harrison

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4516

Geregistreerd: 11 Jan 2018 10:25

Bericht 14 Mei 2018 11:06

Re: Pvc vloer, ervaringen?

Gefeliciteerd Sawadee, wat leuk! Wij hebben PVC in de keuken en wc. Het ligt er alleen pas sinds dit weekend dus kan er nog niet zo heel veel over zeggen maar het leggen ging in ieder geval heel voorspoedig en ben heel blij met hoe het er uit ziet!
Laatst gewijzigd door Harrison op 14 Mei 2018 11:52, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Anoniem236

Bericht 14 Mei 2018 11:31

Re: Pvc vloer, ervaringen?

Waarom geen laminaat in de keuken? Hebben wij nu wel en in het vorige huis ook, nooit problemen mee gehad. Zelfs toen de zwanenhals lossprong was het met handdoeken zo opgelost. Enige vervelende zou zijn wanneer de kids de vriezet niet dicht zouden doen zonder dat wij het doorhebben.

Maar desalniettemin zou ik ook voor pvc gaan. Verschillende buren hebben het en het is heel mooi. Wij hebben al punten in het laminaat (een van het duurdere) en dat krijg je met pvc niet. Als ik opnieuw de keuze moest maken zou ik ook zeker voor visgraat pvc gaan.
<<

Sawadee

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2524

Geregistreerd: 02 Jan 2016 15:21

Bericht 14 Mei 2018 16:40

Re: Pvc vloer, ervaringen?

Bedankt voor de reacties!


Minoessepoes, dankjewel! Officieel deze week maar het is het oude huis van een familielid wat al langere tijd leeg stond. Dus we zijn al druk aan het klussen, hele huis moet opgeknapt worden, krijgen uitbouw etc.
Goed om te horen dat jullie de vloer ook op een houten vloer hebben liggen! Is bij jullie de vloer gelijmd? (Kan klik pvc eigenlijk wel met visgraat?)
En zou ik misschien eens een foto mogen zien? Ik ben nog niet 100% zeker of ik visgraat mooier vind dan gewoon in de lengte leggen.

Caro, knap dat je vriend het zelf gelegd heeft! Wij durven dat niet aan ivm houten vloer ipv beton. Maar goed te horen dat het goed dempt, met houten ondervloeren hoor je sowieso wel al meer dan beton.

Harrison, bedankt! Ben benieuwd hoe het jullie gaat bevallen!

Lotus, heb zelf slechte ervaringen met laminaat in de keuken. (Bol staan door water, vlekken die er in trokken op de plek waar je staat te koken etc)
Daarnaast krijgen we een kookeiland met uitstekend blad aan 1 zijde waar krukken komen te staan en ben bang dat dat ook snel lelijk wordt.
<<

Anoniem317

Bericht 14 Mei 2018 18:32

Re: Pvc vloer, ervaringen?

Ik lees even mee. Afgelopen vrijdag is de vloer van de benedenverdieping geegaliseerd en vrijdag de 25e wordt ons visgraat pvc gelegd. Ik vind het heel mooi om te zien, we wilden graag een echte houten visgraat vloer, maar dat ging technisch niet, dus denk dat dit een mooie tussenoplossing is.
<<

Beachgirl

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2148

Geregistreerd: 09 Sep 2013 18:18

Bericht 14 Mei 2018 20:09

Re: Pvc vloer, ervaringen?

Wij gaan in ons nieuwbouwhuis ook voor PVC. Zeer makkelijk schoon te maken/houden. Kan tegen een stootje, ideaal met huisdieren. En wij krijgen vloerverwarming en de combi met pvc is ideaal.
M. 💗 November 2020
L. 💙 Mei 2023
<<

Lilou

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1498

Geregistreerd: 01 Sep 2013 12:29

Bericht 14 Mei 2018 23:10

Re: Pvc vloer, ervaringen?

Wij hebben al 8 jaar een PVC vloer in het gehele huis liggen en ik ben nog steeds erg tevreden. Er zitten een paar kleine beschadigingen, maar over het algemeen kan de vloer (MFlor hebben wij) echt heel veel hebben. Vocht, spelende kinderen, werking in het huis, vloerverwarming en -koeling geeft allemaal geen enkel probleem en dat maakt het een ideale vloer. Enige nadeel vind ik dat een PVC vloer heel dun is. Hier is de betonnen ondervloer geëgaliseerd (heel belangrijk!) en daar bovenop ligt direct het PVC. Toen de kinderen in de fase van leren lopen en klimmen waren met bijbehorende valpartijen op het hoofd etc. vond ik dat wel vervelend. Maar ja, er zijn maar weinig andere vloeren die dan voor een zachtere landing zorgen. In een volgend huis zou ik echt zo weer voor PVC kiezen.
♥️ N. juli 2014
♥️ L. maart 2016
<<

minoessepoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5873

Geregistreerd: 02 Sep 2013 05:56

Bericht 15 Mei 2018 06:06

Re: Pvc vloer, ervaringen?

Foto weer weg

Dit is de enige foto die ik zo bij de hand heb ( ik haal hem straks wel weer weg en ik zie hem wel rechtop maar krijg het hier niet voor elkaar), inmiddels is het huis al verder af hoor, maar dit geeft wel een beeld van de vloer.

Het voordeel van de jumpax ondervloer is dat het wel demping geeft en je het echt voelt veren onder je voeten, de vloer is dus niet heel hard zoals Lilou beschrijft. Daarnaast isoleert het. Nadeel is dat het duurder is dan egaliseren. Onze vloer is inderdaad gelijmd, volgens mij konden wij inderdaad niet voor click pvc in visgraat kiezen maar dat weet ik niet helemaal zeker.
Laatst gewijzigd door minoessepoes op 15 Mei 2018 09:14, in totaal 2 keer gewijzigd.
25-11-2014 & 09-06-2017
<<

Jip

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11346

Geregistreerd: 03 Jan 2015 10:04

Bericht 15 Mei 2018 07:53

Re: Pvc vloer, ervaringen?

Ik leees ook even mee!

Is het erg kostbaar?
Their smile makes me smileJanuari 2017 ♡ April 2019

https://www.instagram.com/stofspinsels/
<<

Harrison

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4516

Geregistreerd: 11 Jan 2018 10:25

Bericht 15 Mei 2018 08:31

Re: Pvc vloer, ervaringen?

Wauwww Minoessepoes wat mooi! Wat een tof huis heb je! (voor zover ik kan zien).
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8396

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:26

Bericht 15 Mei 2018 08:33

Re: Pvc vloer, ervaringen?

Jip schreef:Ik leees ook even mee!

Is het erg kostbaar?


Volgens mij niet per definitie kostbaarder dan laminaat. Het hangt ook af van de kwaliteit, de dikte van het PVC, of je klik of lijm PVC hebt, de ondervloer etc. Er zitten best wel wat verschillen in.
<<

Anoniem286

Bericht 15 Mei 2018 08:50

Re: Pvc vloer, ervaringen?

Wij hebben pvc door het hele huis, bovenverdiepingen zijn nog prima, geen slijtage. Beneden wel en dan vooral bij eettafel, van de schuivende stoelen. Na 3 jaar was dat wel flink en toen hebben we een paar stroken vervangen, dus koop wat extra’s, dan kun je daarna gewoon weer een tijdje door. Inmiddels zijn we nu weer twee jaar verder en het begin al wel weer beschadigd te raken, maar ik denk dat dit ook bijna niet te voorkomen is. Doen we gewoon weer wat nieuwe stroken erin binnenkort.
<<

Sawadee

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2524

Geregistreerd: 02 Jan 2016 15:21

Bericht 15 Mei 2018 08:58

Re: Pvc vloer, ervaringen?

Wat mooi minoessepoes!! Dit is wel een kleur die ik echt heel tof vind, bedankt voor de foto! Ik reageer vanavond even uitgebreider maar dan kan je iig de foto weer weghalen!
<<

Anoniem236

Bericht 15 Mei 2018 09:15

Re: Pvc vloer, ervaringen?

Wauw Minoessepoes! Heel mooi

De vierkante meter prijs is niet perce veel duurder dan kwaliteit laminaat. Maar bij pvcmoet de vloer geegaliseerd worden en de vloer wordt meestal verlijmd en dat is duurder dan laminaat klikken. Laminaat klikken kunnen de meeste mensen zelf. Een vloer egaliseren is precisie werk.
<<

minoessepoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5873

Geregistreerd: 02 Sep 2013 05:56

Bericht 15 Mei 2018 09:19

Re: Pvc vloer, ervaringen?

Dankjewel! Ik ben er ook echt blij mee, zowel het huis als hoe het uitgepakt is met de vloer en de keuken ed. die wij er in gezet hebben. Ik vind dat de vloer het huis een hele warme uitstraling geeft en het daardoor niet veel nodig heeft om het gezellig te maken.

Ik heb overigens onder de stoelen wel viltjes geplakt, schuift makkelijker en zorgt hopelijk voor minder slijtage.
25-11-2014 & 09-06-2017
<<

Jip

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11346

Geregistreerd: 03 Jan 2015 10:04

Bericht 15 Mei 2018 09:26

Re: Pvc vloer, ervaringen?

Lotus schreef:Wauw Minoessepoes! Heel mooi

De vierkante meter prijs is niet perce veel duurder dan kwaliteit laminaat. Maar bij pvcmoet de vloer geegaliseerd worden en de vloer wordt meestal verlijmd en dat is duurder dan laminaat klikken. Laminaat klikken kunnen de meeste mensen zelf. Een vloer egaliseren is precisie werk.


Wij hebben nu een houten vloer, laten leggen destijds. Laminaat hebben we op de eerste verdieping en zolder inderdaad zelf gedaan.

We zouden het liefste weer hout willen, maar voor zo ver ik weet kan dat niet icm vloerverwarming. Dus pvc was onze tweede keus.
Their smile makes me smileJanuari 2017 ♡ April 2019

https://www.instagram.com/stofspinsels/
<<

Anoniem236

Bericht 15 Mei 2018 09:37

Re: Pvc vloer, ervaringen?

Bij ons zeiden ze dat hout wel kan met vloerverwarming. Niet iedere soort, maar het is niet uitgesloten
<<

Jip

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11346

Geregistreerd: 03 Jan 2015 10:04

Bericht 15 Mei 2018 09:41

Re: Pvc vloer, ervaringen?

Oh, dan opent weer mogelijkheden!
Their smile makes me smileJanuari 2017 ♡ April 2019

https://www.instagram.com/stofspinsels/
<<

Mamsie

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2184

Geregistreerd: 01 Sep 2013 21:58

Bericht 15 Mei 2018 11:49

Re: Pvc vloer, ervaringen?

Wij hebben beneden keramisch parket (tegels) en iedereen denk dat het hout is. Wij wilden ook de vloer doorleggen in de keuken en dit was veruit de beste optie. Trouwens hebben wij ook vloerverwarming.

Op onze 1e en 2e verdieping komt pvc.
GVS Let me love you a little more before youre not little anymore.
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8396

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:26

Bericht 15 Mei 2018 12:10

Re: Pvc vloer, ervaringen?

Lotus schreef:Wauw Minoessepoes! Heel mooi

De vierkante meter prijs is niet perce veel duurder dan kwaliteit laminaat. Maar bij pvcmoet de vloer geegaliseerd worden en de vloer wordt meestal verlijmd en dat is duurder dan laminaat klikken. Laminaat klikken kunnen de meeste mensen zelf. Een vloer egaliseren is precisie werk.


Nee hoor, dat hoeft niet altijd. Het is een ander verhaal als je alles lijmt, zonder ondervloer. Maar wij hebben niet alles geëgaliseerd maar wel een goede ondervloer + klik PVC. Klik werkt ook weer anders dan lijm PVC of marmoleum. Daar zit ook nog een verschil in.
<<

Lilou

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1498

Geregistreerd: 01 Sep 2013 12:29

Bericht 15 Mei 2018 13:10

Re: Pvc vloer, ervaringen?

Dat van die ondervloer wist ik dan weer niet, die optie heb ik nooit gehoord toen wij destijds onze vloer uitkozen maar PVC is sindsdien ook veel bekender geworden volgens mij. Qua vloerverwarming kan er steeds meer. PVC, gietvloer, hout. Wij hebben ook vloerkoeling en dat maakte onze opties nog beperkter.

Highway, dat is een goede tip inderdaad! Ik bedenk me nu dat wij ook gewoon extra pak hebben liggen op zolder, maar nog nooit een strook vervangen hebben. Hier ondanks viltjes ook de meeste beschadigingen bij de eettafel. Doen jullie het vervangen van die stroken zelf? Misschien zelf ook eens gaan doen haha. Qua kosten was het voor ons toen een behoorlijke kostenpost, maar in de diverse merken / kwaliteiten / soorten / dikte toplaag / ondervloer werkzaamheden etc. zitten behoorlijke verschillen. Wij kozen voor beneden een vloer uit die bestand zou zijn tegen intensief gebruik (Mflor Authentic Oak, extra brede plank, vind 'm nog steeds heel erg mooi). Boven ligt een goedkopere vloer, wel hetzelfde merk, maar ook die vloer heeft nauwelijks beschadigingen.
♥️ N. juli 2014
♥️ L. maart 2016
<<

Beachgirl

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2148

Geregistreerd: 09 Sep 2013 18:18

Bericht 15 Mei 2018 21:55

Re: Pvc vloer, ervaringen?

Lotus schreef:Bij ons zeiden ze dat hout wel kan met vloerverwarming. Niet iedere soort, maar het is niet uitgesloten



Het kan ook wel, alleen is je rendement van je vloerverwarming vaak een stuk minder met hout.
M. 💗 November 2020
L. 💙 Mei 2023
<<

Indigo

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1934

Geregistreerd: 23 Apr 2015 09:55

Bericht 16 Mei 2018 06:03

Re: Pvc vloer, ervaringen?

Beachgirl schreef:
Lotus schreef:Bij ons zeiden ze dat hout wel kan met vloerverwarming. Niet iedere soort, maar het is niet uitgesloten

Het kan ook wel, alleen is je rendement van je vloerverwarming vaak een stuk minder met hout.

Dat is volgens mij niet waar. Een houten vloer wordt langzamer warm, maar koelt ook veel langzamer af. De werking van een houten vloer met vloerverwarming is inderdaad anders, maar dat wil niet gelijk zeggen dat je rendement gelijk lager is.
2011 2012 2017

Terug naar Huisje, boompje, beestje

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers