Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Pup of volwassen hond?

<<

Anoniem73

Bericht 15 Okt 2013 18:29

Pup of volwassen hond?

Vandaag voor een pup wisten kijken...helemaal verliefd natuurlijk :heart: Maar toch zie ik er op een of andere manier toch een beetje tegenop. Opvoeden,africhten, cursus enz enz. Aan de andere vind ik het ook wel weer wat. Heb al voor een hondenschool zitten kijken.

Maaar toch zie ik een volwassen hond ook wel graag komen. Geen gedoe met zindelijkheid, en puppycursussen enzo.

Vaak wordt gezegd dat een volwassen/herplaatser een verleden heeft. Dus dat het wel een risico is.

Nu ben ik hondje tegen gekomen (6 jaar) die voldoet aan onze 'eisen' en ook nog eens opgegroeid is met kinderen en andere dieren. Straks als mijn dochter op bed ligt heb ik met haar telefonisch afgesproken om het een te bespreken (voornamelijk waarom wordt weggedaan).

Waarom hebben jullie voor een pup of volwassen hond gekozen?
<<

Anoniem331

Bericht 15 Okt 2013 18:33

Re: Pup of volwassen hond?

Wij hebben gekozen voor een pup. Ze is nu 9 maanden.
Juist om de kinderen. Met een hond die al een verleden heeft weet je toch minder wat je in huis haalt dan wanneer je een pup koopt. We hebben daarom ook bewust pas een hondje gekocht nu we al kinderen hebben. Zo zit de hond als laatste in de rang, en kun je haar (bijna) alles leren/afleren.

Het opvoeden en de cursussen vinden wij juist wel heel erg leuk, dus is voor ons eigenlijk geen gedoe.
<<

Kwak

Yipyapper

Berichten: 2151

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:49

Bericht 15 Okt 2013 19:10

Re: Pup of volwassen hond?

Wij, of mijn ouders hebben eerst een volwassen hond uit het asiel gehad. Mijn moeder heeft hem nog wel getraind om het verder op te voeden. Max kon niet met kleine kinderen, alles onder de 10 jaar zag hij als een bedreiging ofzo en dan ging hij in de bench en dat vond hij prima. Later na een jaar of 3 vond hij kleine kinderen opzich prima en kon hij er bij lopen maar mijn moeder hield Max en de kinderen in de gaten. De kinderen wisten hoe ze met Max om moesten gaan en dat scheelde.

Toen ging Max dood en namen mijn ouders een puppy.
Asta is echt een top hond. Luistert vreselijk goed en heeft een heel lief karakter. Hij doet het heel goed met kleine kinderen. Asta zit op hondentraining met mijn moeder, hij is de jongste maar de beste ;)!

Mijn moeder vind het niet uitmaken hoe Max was of hoe asta is. Ze hebben beide een ander karakter en een eigen omgang maar beide honden waren en zijn heel lief en waren heel goed voor de mensen.
november 2010-januari 2013-november 2014
<<

Anoniem 82

Bericht 15 Okt 2013 19:49

Re: Pup of volwassen hond?

Wij hebben een hondje van twee jaar genomen, kwam toevallig zo uit. Was eigenlijk niet eens op zoek naar een huisdier, maar ik vond hem eerder al zo leuk, en toen ik hoorde dat ze een huisje voor hem zochten was ik verkocht!

Voordeel is inderdaad dat ze bepaalde dingen al kunnen, en in dit geval hebben wij een allemansvriend getroffen en geen nare dingen qua gedrag. Al kan dat dus wel, want je weet nooit wat voor verleden een hond heeft. Tenminste, niet altijd, wij wisten het bij dit hondje wel (vanaf de geboorte bij de fokker gewoond en daar van alles gewend).

Het enige nadeel wat we hier hadden is dat hij niet goed zindelijk was. Bij zijn vorige eigenaar kon hij naar buiten wanneer hij wilde (in de tuin) en moest dus echt even wennen aan het uitlaten. Was in het begin ook te bang om met uitlaten iets te doen, want echt een stuk buiten de tuin lopen was hij niet gewend, en alles was eng. En poepen doet hij nu nog steeds liever binnen of in de tuin, maar dat gaat steeds beter. En als hij echt niet poept met uitlaten dan zet ik hem tussendoor in de tuin, liever dat hij dan daar poept dan in huis.

Dus het kan alle kanten op, hier dus een ouder hondje wat toch nog hulp nodig had met zindelijkheid. Maar verder is het een schat, dus ik ben helemaal blij met ons kleine vriendje.
<<

JaneDoe

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2138

Geregistreerd: 07 Sep 2013 19:12

Bericht 15 Okt 2013 20:01

Re: Pup of volwassen hond?

Ik heb bewust gekozen voor een volwassen hond, hij was 8 toen wij hem uit het asiel haalden.
We hebben hier toen voor gekozen omdat ik zelf nog nooit een hond heb gehad, en niet goed wist wat ik ervan moest verwachten.... en of je er dan 15 jaar aan vast zit, of 7 jaar ofzo, scheelde toch wel voor mij... slaat nergens op misschien, maar dat was gevoelsmatig.

Wij hebben wel echt gewacht tot we een hond in het asiel vonden die aan onze "eisen" voldeed. Het was het ras wat ik wilde, hij kon alleen zijn, kon in de auto, was zindelijk, kon met kinderen samen.
Ons asiel werkt met een proeftijd. Is voor het dier heel sneu, maar voor jou als baasje toch wel goed.... wij hadden 2 maanden om hem in die tijd terug te brengen als het niet ging, en dan kregen we ons geld terug. Niet gedaan uiteraard :heart:

Niet alle honden in een asiel hebben een verleden, veel zijn er ook heen gebracht omdat bijvoorbeeld een bejaard baasje er niet meer voor kon zorgen.... Als ik ooit weer een hondje zou willen, zou ik weer voor een asielhond gaan. Er zitten daar zoveel dieren die een kans verdienen :)
<<

Anoniem10

Bericht 15 Okt 2013 20:20

Re: Pup of volwassen hond?

Mijn laatste hond was een soort van asielhond. Ze woonde nog bij haar baas maar als wij haar niet hadden genomen was ze naar het asiel gegaan dus dat telt ook, toch :P ?

Het was een mechelse herder van 12,5 jaar oud, zou nooit meer het asiel zijn uitgekomen.
Ik vond het fantastisch! We hebben haar vanwege een tumor maar 13,5 week gehad maar in die tijd is ze van oud besje helemaal opgebloeid naar een hond die er weliswaar uitzag als bijna 13 maar zich gedroeg als een 5 jarige.
Heel haar leven was ze in en uit asiel geweest, geen idee waarom. Snap het ook niet want ze was geweldig lief!
Je kon merken dat ze niks gewend was, heb haar moeten leren om te spelen en te kauwen op botjes. Ook het strand en bos had ze nooit/niet vaak gezien.

Het is echt heel fijn om zo'n beessie helemaal te zien opbloeien bij je, ze was voor alles ook zó dankbaar. Ik woonde destijds in een flat, bij die meneer waar ze weg moest liep ze 3x per dag aan de riem een blokje van 5 minuten te sjokken naast de rollator.
Na een paar weken bij mij kwamen er mensen uit de flat naar me toe om te vertellen dat ze zo blij werden om naar de hond te kijken, zij hadden nooit verwacht dat ze nog kon rennen :heart:


Je zou bijna denken dat ik gesponsord (gesponserd?) word door het asiel :laughcry: Ik ben echt zó blij dta ik haar ondanks haar leeftijd nog een fijne tijd heb kunnen bezorgen. Als je ziet hoe vreselijk veel honden er in het asiel zitten te wachten op een baas zou ik zelf nooit meer voor een pup kiezen.
<<

Fiebie

Kwebbel

Berichten: 379

Geregistreerd: 18 Sep 2013 20:33

Bericht 15 Okt 2013 21:01

Re: Pup of volwassen hond?

Wij hebben vorig jaar voor een pup gekozen. En sja.. achteraf gezien denk ik wel; we hadden net zo goed een volwassen hond kunnen nemen! Het kost je echt behoorlijk veel tijd en energie om je hondje op te voeden (en nog steeds hoor! ze is ook nog steeds niet 100% zindelijk bijv. echt héél erg frusterend!) en ik denk dat je wel sneller een band opbouwt met een pup, dan met een volwassen hond, maar uiteindelijk.. en pup is ook zó groot en als je je verdiept in een volwassen hond, kom je ook gauw genoeg achter zijn of haar karakter en voel je vanzelf wel of het matcht! Toch?
<<

expressob

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2005

Geregistreerd: 02 Sep 2013 09:44

Bericht 15 Okt 2013 22:33

Re: Pup of volwassen hond?

Pup kost heeeel veel tijd. Het moet ook passen in gezins situatie(werk)
<<

Anoniem331

Bericht 16 Okt 2013 07:05

Re: Pup of volwassen hond?

Van een hond heb je toch altijd werk? Pup of geen pup?
Het is waar dat er meer dan genoeg honden in een asiel zitten, maar ik voel me daardoor niet verplicht om die optie als eerste te overdenken. Natuurlijk kun je kijken of het karakter bij je past, maar wat als dat het niet doet?
Ik vond het vooral met het oog op de kinderen, belangrijk dat de hond zich de mindere voelt, en van een asielhond kun je nooit gelijk zeker zijn.
<<

Anoniem91

Bericht 16 Okt 2013 07:39

Re: Pup of volwassen hond?

Wij hebben voor een pup gekozen, ook omdat dit ras eigenlijk niet te vinden is als herplaatser als volwassen hond. En ook met de kids wilde ik gewoon geen asielhond of een herplaatser.

We hebben haar wel op een gunstige tijd gekregen om haar zindelijk te krijgen en dat was ook binnen een week gelukt. En het voordeel was bij mij dat ik haar al vanaf de geboorte heb meegemaakt.
<<

expressob

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2005

Geregistreerd: 02 Sep 2013 09:44

Bericht 16 Okt 2013 10:32

Re: Pup of volwassen hond?

Tangerine schreef:Van een hond heb je toch altijd werk? Pup of geen pup?
Het is waar dat er meer dan genoeg honden in een asiel zitten, maar ik voel me daardoor niet verplicht om die optie als eerste te overdenken. Natuurlijk kun je kijken of het karakter bij je past, maar wat als dat het niet doet?
Ik vond het vooral met het oog op de kinderen, belangrijk dat de hond zich de mindere voelt, en van een asielhond kun je nooit gelijk zeker zijn.


klopt, altijd rekening houden met je hond en de verantwoordelijkheid die je ervoor moet dragen... en dingen laten etc.

maarre ik bedoel of hun op een pup kunnen passen want je moet heel veel vrije tijd hebben
<<

expressob

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2005

Geregistreerd: 02 Sep 2013 09:44

Bericht 16 Okt 2013 10:34

Re: Pup of volwassen hond?

Tangerine schreef:Van een hond heb je toch altijd werk? Pup of geen pup?
Het is waar dat er meer dan genoeg honden in een asiel zitten, maar ik voel me daardoor niet verplicht om die optie als eerste te overdenken. Natuurlijk kun je kijken of het karakter bij je past, maar wat als dat het niet doet?
Ik vond het vooral met het oog op de kinderen, belangrijk dat de hond zich de mindere voelt, en van een asielhond kun je nooit gelijk zeker zijn.



van een pup ook niet die je opvoed... 'wij hadden een witte herder' die heeft voor een hoop problemen gezorgd
en was in zijn gedrag echt soms zoooo niet leuk
<<

Moira

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 314

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:25

Bericht 16 Okt 2013 10:50

Re: Pup of volwassen hond?

We hebben overwogen om een hond te nemen, maar we hadden er voor ons gevoel er niet veel tijd voor. Uiteindelijk hebben we het niet gedaan.

We waren het er wel over eens om een volwassen hond te nemen. Om ervaring op te doen en je weet al een beetje wat het karakter is (en dan een beginnershond nemen). Ook vonden we een puppy te veel werk op dat moment. Als in zindelijk maken, leren om alleen te blijven, overal op bijten als de tandjes doorkomen etc.
<<

Pineco

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2382

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:09

Bericht 16 Okt 2013 11:43

Re: Pup of volwassen hond?

Mijn ouders hebben altijd asielhonden gehad. De laatste was pas 8 maanden, maar daar hebben ze uiteindelijk de meeste problemen mee. De vorige twee zaten al ontzettend lang in het asiel en zagen er best onderkomen uit, waarschijnlijk mishandeld bij vorige eigenaren. Die waren allebei zo dankbaar dat wij ze in huis namen, dat merkte je aan alles. Ze bloeiden echt op en hadden allebei een superlief en trouw karakter, konden prima met kinderen (1e was een riesenschnauzer, 2e een bouvier).

Onze eigen hond hebben we op 1-jarige leeftijd uit het asiel gehaald, ook een superlief en betrouwbaar beestje! We hebben ook een pup gehad in het verleden, man wat een werk was dat! Ik vond het de eerste weken vermoeiender dan een kind ;-) Hij was ook ontzettend pittig om op te voeden, ik heb er veel cursussen mee gedaan, maar hij werd pas met 3 jaar enigszins handelbaar. Op zich wel een hele lieve hond (boxerkruising), maar gewoon erg vermoeiend ;-)

We hebben het er hier nog niet echt over gehad, ons huidige hondje is bijna 13, maar ik denk niet dat wij nog ooit voor een pup gaan. Een herplaatser kan net zo goed een hele fijne hond zijn!
Drie meiden maken ons geluk compleet! 04-01-2009 / 16-05-2012 / 19-02-2014
<<

bosjesvrouw

Major Yipyapper

Berichten: 5016

Geregistreerd: 01 Sep 2013 19:03

Woonplaats: Friesland

Bericht 16 Okt 2013 12:10

Re: Pup of volwassen hond?

Mijn ouders hebben eens een keeshond gehad hij was van een oudere mevrouw (ze moest hem kwijt).
Maar de hond was niet altijd lief vooral voor anderen (buiten ons gezin om dus).

Wij hebben nu een jack russel ze is nu 9 maand oud.
Toen we haar kregen was ze al matje zindelijk na een paar weken hebben we het matje weg gedaan (daar deed ze haar behoefte niet meer op). En inderdaad of een hond nou pup is of niet je hebt er altijd werk van.
Wij gaan nog altijd met haar na cursus ook al heeft ze het puppy examen al gedaan. Zij vind het leuk en wij ook.
2014 2016
<<

Henque

Kletskop

Berichten: 606

Geregistreerd: 01 Sep 2013 18:20

Bericht 16 Okt 2013 12:55

Re: Pup of volwassen hond?

Ik zou in jouw geval een asielhond nemen! Precies om de redenen die je zegt: een puppy moet je nog helemaal zelf opvoeden, zeker als je al een hondje op het oog hebt die goed kan icm je dochter kan dat prima!
<<

Anoniem331

Bericht 16 Okt 2013 18:41

Re: Pup of volwassen hond?

expressob schreef:
Tangerine schreef:Van een hond heb je toch altijd werk? Pup of geen pup?
Het is waar dat er meer dan genoeg honden in een asiel zitten, maar ik voel me daardoor niet verplicht om die optie als eerste te overdenken. Natuurlijk kun je kijken of het karakter bij je past, maar wat als dat het niet doet?
Ik vond het vooral met het oog op de kinderen, belangrijk dat de hond zich de mindere voelt, en van een asielhond kun je nooit gelijk zeker zijn.



van een pup ook niet die je opvoed... 'wij hadden een witte herder' die heeft voor een hoop problemen gezorgd
en was in zijn gedrag echt soms zoooo niet leuk



Snap ik, maar ik mag aannemen dat als je kleine kinderen hebt, en een hond neemt, dat je je dan eerst verdiept in het soort hond. Pup of niet.
<<

Vanya

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3729

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:43

Bericht 16 Okt 2013 19:22

Re: Pup of volwassen hond?

Ik zou een volwassen hond adopteren uit het asiel, daar kunnen ze je al veel vertellen over het karakter. Met onze tweede kat hebben we dat ook zo gedaan.
If you cannot do great things, do small things in a great way.

Terug naar Huisje, boompje, beestje

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers