Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Havermout

<<

Jip

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11346

Geregistreerd: 03 Jan 2015 10:04

Bericht 14 Apr 2017 05:43

Havermout

Ik probeer als ontbijt havermout te eten. Ik krijg het alleen niet voor elkaar om er met rijstemelk een pap van te maken. Of het is waterig of het is behangpapier.

Wat is jullie verhouding met gewone melk? En hoe lang magnetron/ hoe bereid je het?
Their smile makes me smileJanuari 2017 ♡ April 2019

https://www.instagram.com/stofspinsels/
<<

Jezzie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8837

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:17

Bericht 14 Apr 2017 06:08

Re: Havermout

Met gewone melk doe ik 1 kopje havermout, 2 kopjes melk. En dan in een pannetje en blijven roeren.
2012
2016
2020

Instagram
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15414

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:56

Bericht 14 Apr 2017 06:32

Re: Havermout

Ik doe het net zoals Jezzie. In de magnetron vind ik het niet lekker.
#teammaple🍁
<<

Anoniem193

Bericht 14 Apr 2017 06:47

Re: Havermout

Altijd op de gok. Soms moet ik nog wat extra plantaardige melk erbij doen soms is het wat dun en doe ik er eiwitpoeder of havermout bij.
Sowieso in een pannetje in de magnetron vind ik drama
<<

Soleil

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4074

Geregistreerd: 02 Sep 2013 07:06

Bericht 14 Apr 2017 06:59

Re: Havermout

Ik doe het ook altijd in een pannetje en heb met 2 kleine maatbekertjes altijd dezelfde verhouding. Heb ik de eerste keer gewogen en toen op die maarbekertjes afgetekend.
Ik doe trouwens wel ipv alleen melk, half water en half melk.
<<

Teun

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8451

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:59

Bericht 14 Apr 2017 07:22

Re: Havermout

Voor 1 persoon: 200 ml amandel of havermelk (of soms 100ml water, 100 ml melk) en 5 a 6 eetlepels havermout. Gaat eigenlijk altijd goed!
♥ feb 2016
♥ ♥ juli 2018
<<

Pandora

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3183

Geregistreerd: 02 Sep 2013 14:45

Bericht 16 Apr 2017 11:49

Re: Havermout

Ik doe 200 ml. melk en 30 gr. havermout en inderdaad ook in een pannetje en blijven roeren.
Vaak doe ik er ook nog een stuk banaan door waardoor het ook nog wat dikker wordt.
Remind yourself that it's okay not to be perfect....
<<

Jip

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11346

Geregistreerd: 03 Jan 2015 10:04

Bericht 16 Apr 2017 15:12

Re: Havermout

Gebruiken jullie dan havervlokken of fijne havermout?
Their smile makes me smileJanuari 2017 ♡ April 2019

https://www.instagram.com/stofspinsels/
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15414

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:56

Bericht 16 Apr 2017 15:14

Re: Havermout

Havermout. Dus geen havervlokken. Mout betekent dat het fijn gestampt is (ongeveer). Met die vlokken kan ik geen pap maken, moet ook veeeeel langer koken.
#teammaple🍁
<<

Jip

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11346

Geregistreerd: 03 Jan 2015 10:04

Bericht 16 Apr 2017 15:22

Re: Havermout

Ach ja, ik had eerst de mout en toen heeft mijn man de vlokken meegenomen...na zes minuten was het nog geen pap. Nu de mout weer, morgen weer een poging!
Their smile makes me smileJanuari 2017 ♡ April 2019

https://www.instagram.com/stofspinsels/
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15414

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:56

Bericht 16 Apr 2017 15:48

Re: Havermout

Ja snap ik! Die havervlokken kun je nog wel gebruiken om bijvoorbeeld granola mee te maken in de oven, of je vermaalt het in een keukenmachine om mee te bakken (bananenbrood).
#teammaple🍁
<<

MissEnergy

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3221

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:46

Woonplaats: Friesland

Bericht 16 Apr 2017 16:53

Re: Havermout

Een vriendin liet mij gister een bericht zien dat ze van havervlokken zelf cruesli maakt, misschien ook nog leuke uitdaging voor je om te proberen?
08/2018
05/2021
<<

Peinture

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1297

Geregistreerd: 09 Sep 2013 17:27

Bericht 16 Jun 2017 11:02

Re: Havermout

Ik vraag me wat af en op internet word ik tot nu toe niet veel wijzer.

Ik heb van die havermout zakjes wat je met 180 ml melk in een pannetje moet koken. Maar ik vind warme havermout niet heel geslaagd, ik eet het liever koud. Maar ik heb ook geen zin/tijd om te gaan zitten wachten totdat het is afgekoeld.

Kan ik het bijvoorbeeld ook de avond van te voren maken en dan in een afgesloten bakje in de koelkast zetten? En kan ik dan 's ochtends banaan of ander fruit toevoegen?
<<

Jip

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11346

Geregistreerd: 03 Jan 2015 10:04

Bericht 16 Jun 2017 11:08

Re: Havermout

OVernight oats kun je eens op zoeken. Volgens mij kan het wat jij zegt!
Their smile makes me smileJanuari 2017 ♡ April 2019

https://www.instagram.com/stofspinsels/
<<

Peinture

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1297

Geregistreerd: 09 Sep 2013 17:27

Bericht 16 Jun 2017 11:11

Re: Havermout

Ik heb nu net een zakje in koude melk gedaan, en dan is het heel anders maar wel al meer wat ik zoek. Ik ga zoeken op overnight oats en verder experimenteren :)
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15414

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:56

Bericht 16 Jun 2017 11:14

Re: Havermout

Als je het savonds al in melk zet dan hoef je het niet persé te koken hoor! Doordat het snachts weekt wordt het al geschikt om te eten.
#teammaple🍁
<<

Scandic

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4358

Geregistreerd: 22 Feb 2015 14:56

Woonplaats: Noord-Holland

Bericht 16 Jun 2017 11:39

Re: Havermout

Overnight oats maak ik heel vaak, heerlijk! Ik gebruik de verhouding 1 op 4. 30 gram havermout en 120 ml plantaardige melk. Ik doe er 's avonds al fruit en bijvoorbeeld kokosrasp doorheen, dan kan ik het 's morgens zo eten.
<<

Scandic

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4358

Geregistreerd: 22 Feb 2015 14:56

Woonplaats: Noord-Holland

Bericht 16 Jun 2017 11:41

Re: Havermout

Deze is echt heel lekker! Als fruit gebruik ik gemengd rood fruit uit de diepvries. https://chickslovefood.com/recept/overn ... ood-fruit/
<<

Peinture

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1297

Geregistreerd: 09 Sep 2013 17:27

Bericht 16 Jun 2017 13:34

Re: Havermout

En als ik dan graag wat notenpasta/pindakaas erdoorheen doe, dat lijkt me niet goed gaan in die koude brij?

En ik las ergens dat je ook verse kaas erdoorheen kunt doen, wat moet ik me daar nu weer bij voorstellen???

Ik denk dat kersen er ook lekker door zijn hè, die gaan er nu weer aan komen! :banaan:
<<

Whatever

Major Yipyapper

Berichten: 5458

Geregistreerd: 22 Feb 2016 12:09

Bericht 16 Jun 2017 14:52

Re: Havermout

Ik gebruik vlokken, maar ik doe verhoudingen een beetje op de gok. Half kopje havermout en twee kopjes water. Soms iets meer. En dan een kwartiertje pruttelen en (!!!) vooral daarna even laten staan. Dan wilt het echt heel erg in. Zelfs als ik wel eens denk van oh kut het is te dun geworden wordt het meestal alsnog prima als ik het een kwartiertje laat staan en dan weer doorroer.
<<

Whatever

Major Yipyapper

Berichten: 5458

Geregistreerd: 22 Feb 2016 12:09

Bericht 16 Jun 2017 14:53

Re: Havermout

Peinture schreef:Ik vraag me wat af en op internet word ik tot nu toe niet veel wijzer.

Ik heb van die havermout zakjes wat je met 180 ml melk in een pannetje moet koken. Maar ik vind warme havermout niet heel geslaagd, ik eet het liever koud. Maar ik heb ook geen zin/tijd om te gaan zitten wachten totdat het is afgekoeld.

Kan ik het bijvoorbeeld ook de avond van te voren maken en dan in een afgesloten bakje in de koelkast zetten? En kan ik dan 's ochtends banaan of ander fruit toevoegen?


Je kan het prima maken en in de koelkast bewaren. Ik maak het wel voor een oudere dame waar ik soms voor zorg en om elkaar af te lossen maken we dan soms in 1x wat meer en zetten voor 2 dagen in de koelkast. Gewoon een kommetje met vershoudfolie. Zij eet het warm en warmt het weer op maar dat hoeft niet.
<<

Olíve

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3293

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:20

Bericht 04 Aug 2017 10:12

Re: Havermout

Peinture schreef:En als ik dan graag wat notenpasta/pindakaas erdoorheen doe, dat lijkt me niet goed gaan in die koude brij?

En ik las ergens dat je ook verse kaas erdoorheen kunt doen, wat moet ik me daar nu weer bij voorstellen???

Ik denk dat kersen er ook lekker door zijn hè, die gaan er nu weer aan komen! :banaan:


Ik denk dat je je daar kwark bij voor moet stellen.
Ik wil ook weer aan de havermout gaan. Morgen maar eens beginnen.
<<

Whatever

Major Yipyapper

Berichten: 5458

Geregistreerd: 22 Feb 2016 12:09

Bericht 04 Aug 2017 10:21

Re: Havermout

Ik heb het van de week met amandelmelk gegeten. Ook weer half kopje havermoutvlokken en 2 kopjes melk. Paar minuten koken en paar minuten staan. Lekker met kaneel en appel. Mjamm.
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 17342

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:24

Bericht 04 Aug 2017 10:24

Re: Havermout

Ik wil ook weer eens beginnen met havermout... is er nou veel verschil met als je het met water doet (ipv melk)? En koop je dan gewoon die AH-basic allergoedkoopste vlokjes?
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

Whatever

Major Yipyapper

Berichten: 5458

Geregistreerd: 22 Feb 2016 12:09

Bericht 04 Aug 2017 10:30

Re: Havermout

Ik vind het qua smaak iets romiger en lekkerder, maar niet heel veel verschillen. De havermout proef je meer dan de melk. En wat je erin mikt. Ik heb altijd minstens kaneel en meestal iets van appel of rozijn. Puur pap vind ik niet zo. En qua kcal is melk natuurlijk iets meer dan water maar nou niet bepaald om van te schrikken.

Ik heb die basic vlokken wel eens ja. Verschilt een beetje wat ik haal. Heb ook niet echt voorkeur. Iemand anders misschien wel.
Volgende

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers