28 Mrt 2017 18:42 door Marin
Ja dat is een lastige grens tijdens de zwangerschap Elsa. Zeker als je vanwege je zwangerschapsdiabetes goed moet opletten, want dat is natuurlijk wel belangrijk. Hebben ze bij de verloskundige daar geen goede tips voor? Of vanuit het ziekenhuis, of misschien eens contact met een gespecialiseerde dietiste opnemen?
Ik heb zelf ook niet gelijnd, maar let wel heel erg op wat ik eet tijdens m'n zwangerschap. Dat komt met name omdat m'n man wél aan het afvallen is. Hij volgt een bepaald dieet van de sportschool en ik werk m'n weg er om heen. Zo eten we 's avonds geen tot weinig koolhydraten. Dat heb ik maandenlang eigenlijk tijdens de zwangerschap niet gedaan en ging prima. Dat doen we eigenlijk al langer en is negen van de tien keer prima ook tijdens de zwangerschap. Tot ik laatste paar weken wel echt af ging vallen, toen ben ik wel echt meer koolhydraten gaan eten, nu eet ik brood overdag en kook ik 's avonds vaak wat rijst of pasta voor mezelf.
Mijn zwangerschapscraving kwam ook 'handig' uit, broccoli en andere groene groente. Daar heb ik dus vooral in het tweede trimester enorm veel van gegeten. Dat helpt natuurlijk. En is hartstikke gezond voor de baby!
Ik denk dat je heel goed moet kijken naar welke voedingsstoffen wél goed zijn. Dus inderdaad wat Jans zegt: Goede vetten eten. Lekker veel avocado, veel vis (de vis die mag dan ten minste en dat is nog best veel). Lekker een eitje bij het ontbijt of lunch, veel groenten, noten, al die dingen zijn echt wel gezond en goed voor jou en je baby. Ik ben echt nog veel gezonder gaan eten sinds m'n zwangerschap, ook omdat ik me zo bewust ben van alles wat ik eet, de baby ook aan voedingsstoffen krijgt. Dat heeft wel echt geholpen. Ik zou het zo proberen te benaderen als ik jou was.
Let's discover the world together.