Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Experimentele medische behandelingen

<<

Niekske

Gebruikers-avatar

Kerstkrans

Berichten: 1072

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:16

Bericht 21 Mrt 2017 11:02

Experimentele medische behandelingen

Mijn vader leeft met prostaatkanker. Vijf jaar geleden kwam de diagnose, de artsen gaven hem toen nog zo'n 3-5 jaar. Tot op heden heeft hij alle verwachtingen overtroffen, zo goed gaat het met hem. Wel met ups en downs, maar mijn vader zoekt steeds weer naar nieuwe behandelingen en andere dingen die invloed kunnen hebben. Zo eet hij bijvoorbeeld al jaren amper koolhydraten en dat heeft een gunstig effect. In zijn zoektocht is hij uitgekomen bij een arts die behandel methodes voor kanker uit Amerika hier toepast. Er zitten best wel wat goede dingen in wat hij doet, maar die man klopt gewoon niet. Er zijn diverse aanklachten tegen hem ingediend, rechtzaken geweest en hij is uiteindelijk uit het artsen register gezet. En nog zoekt hij manieren om door te gaan met wat hij doet, nu is hij dus weer een praktijk gestart in Duitsland.

En mijn vader vertrouwt dus blind op die man. Hij is nog wel gewoon onder behandeling in een regulier ziekenhuis gelukkig, maar elke nieuwe stap, elke behandeling die ze hem daar aanbieden, overlegt hij met die rare 'arts'. Zo heeft hij een chemo kuur niet afgemaakt op aanraden van die vent en nu zijn zijn bloedwaarden dus weer slecht. En dan komt die kwakzalver met een geweldige methode om mijn vader te helpen (kost duizenden euro's) en haalt mijn vader over om dat te gaan doen!

De rest van ons gezin maakt zich zorgen, maar niemand kan tot mijn vader doordringen. We zijn heel blij dat hij (nog) niet van plan is om de behandelingen in het reguliere ziekenhuis stop te zetten, maar hij omdat hij alles overlegt met die kwakzalver zou dat misschien wel eens kunnen gebeuren. Bovendien gaat hij dus wel tegen adviezen van de reguliere artsen in. We hebben hem al artikelen laten zien over alle aanklachten en zaken die niet kloppen, maar het dringt niet tot hem door. Iemand enig advies hierin?
Afbeelding
<<

Kees

Gebruikers-avatar

Kerstboom

Berichten: 4445

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:36

Bericht 21 Mrt 2017 11:12

Re: Experimentele medische behandelingen

Jeetje, dat lijkt me een erg lastige situatie Niekske! Ik heb ook eigenlijk helemaal geen tips of advies maar snap wel heel goed dat dit een erg rottige situatie is voor jullie.
Chocolate is the answer, who cares what the question is
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Kerstboom

Berichten: 5578

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:26

Bericht 21 Mrt 2017 12:07

Re: Experimentele medische behandelingen

Oh echt? He wat enorm naar. Ik vind het wel fijn te horen dat het met je vader zo goed gaat, en zeker dat hij de verwachtingen overtreft. Maar vertrouwen op zon rare vent is nooit leuk. Was zijn PSA weer omhoog gegaan na die chemo die hij niet had afgemaakt?

Ik weet niet wat je eraan kan doen: alleen maar op hem blijven inpraten, misschien ook vragen wáárom hij nu zo op die man vertrouwt en welke angsten daaraan gekoppeld zijn dat hij dus die man verkiest boven de reguliere artsen en behandelmethodes.

Vind het wel naar, want je hebt al zorgen om je vader en dan ook nog met zon rare kwiebel erbij!
<<

Lady

Gebruikers-avatar

Kerststol

Berichten: 7588

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:23

Bericht 21 Mrt 2017 16:04

Re: Experimentele medische behandelingen

Poe, wat moeilijk. Je wordt echt niet zomaar uit het artsenregister geschrapt. En wanneer je iemand adviseert tot stoppen met chemo met verslechterende bloedwaarden tot gevolg, geeft wel aan waarom.

Jouw vader echter, grijpt elke strohalm aan om zo lang mogelijk te mogen blijven leven. Hij heeft zijn volle vertrouwen aan die 'arts' gegeven en waarschijnlijk moet er eerst nog veel meer mis gaan voordat hij misschien tot het inzicht komt dat het hem meer kwaad dan goed doet.

Ik denk dat je inderdaad moet blijven aangeven dat hij zich niet moet terugtrekken uit het normale medische circuit en dat jullie die andere 'arts' niet vertrouwen. Misschien moet je wat meer op zijn gevoel inspelen. Is er op internet geen informatie te vinden over die 'arts'? Er staat me namelijk wel iets bij van een kwakzalver in Duitsland die heel veel schade heeft veroorzaakt bij patiënten die hem blind vertrouwden.

Moeilijke kwestie hoor!
28 april 2015 - Your first breath took ours away..

Afbeelding
<<

Femm

Gebruikers-avatar

Kerstkrans

Berichten: 1304

Geregistreerd: 17 Jan 2016 10:10

Bericht 21 Mrt 2017 16:48

Re: Experimentele medische behandelingen

Wat lastig zeg. Ik sluit me wel aan bij Lady.
Januari 2012
Augustus 2014
Juli 2016
<<

JustMeDaan

Kerstkrans

Berichten: 1403

Geregistreerd: 01 Sep 2013 19:39

Bericht 21 Mrt 2017 18:23

Re: Experimentele medische behandelingen

Ja inderdaad lady. Was dat ook niet diezelfde arts van Sylvia millecam.
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Kerstboom

Berichten: 5578

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:26

Bericht 21 Mrt 2017 19:16

Re: Experimentele medische behandelingen

Er is laatst een arts uit Duitsland in het nieuws geweest. Ik geloof dat hij ook echt mensen behandelde met chemo, maar dat weet ik niet meer zeker. Het is in ieder geval beangstigend.
<<

Emma

Kerstbal

Berichten: 804

Geregistreerd: 24 Okt 2015 10:53

Bericht 21 Mrt 2017 19:57

Re: Experimentele medische behandelingen

Jeetje was lastig dit! Ik sluit me aan bij Caro en Lady.
Heel veel sterkte in ieder geval :hug:

Terug naar Persoonlijk

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers