21 Dec 2016 12:53 door Kreeft
Oh leuke ideeen komen er voorbij!
Om op je uientaartje in te springen whatever, misschien wel een leuk idee om een tarte tatin te maken om toch in het Franse thema te blijven. Evt met sjalotjes te maken en dan nadien wat geitenkaas erbij serveren. En een portstroopje ofzo. Een tarte tatin van tomaat is ook heel lekker!
En misschien een idee als voorgerecht, een salade nicoise. Maar dan heel verfijnd maken, met een stukje kort gegrilde tonijn, wat fijne olijven ringetjes, een gepocheerd (kwartel) eitje, een mayonaise van ansjovis, gefrituurde kappertjes, zoet zure rode ui.
Eendenborst bij het voorgerecht is natuurlijk ook heel lekker, met een appelkaneel compote, of een salade perigord, met geconfijte eendenbout, walnoten, frambozen of truffeldressing, en eventueel foie gras.
En als hoofdgerecht zou ik wel voor rood vlees gaan, heeft altijd wel iets kerst achtigs vind ik :-). Hertenbiefstuk met een jus van rode wijn en kruidnagel, een crème van aardappel en knolselderij, stoofpeertje, spruitjes.
Sukade is ook heel lekker, en makkelijk voor te bereiden, met een puree van zoete aardappel.
Succes!