20 Dec 2017 23:39 door Joontjuh
Tijdens mijn eerste zwangerschap is het “ontdekt” met 12/13 weken en bij de tweede zwangerschap wist ik het al voor we naar de verloskundige gingen voor de eerste echo en intake.
Als het al zo vroeg in de zwangerschap word ontdekt spreken ze officieel niet van zwangerschapsdiabetes, dit ontwikkeld zich pas rond de 25 weken.
Ik zat qua voeding per maaltijd gemiddeld rond de 40 koolhydraten, iets wat goed te doen was voor mij. Tussen de middag resulteerde dit gemiddeld in 2 bruine boterhammen. Ik merkte dat een bak kwark vaak beter vulde en daar schoot mijn suiker niet zo van omhoog. Bij het avondeten geen pasta, rijst of bami, te koolhydraatrijk. Klein beetje aardappels, veel groente en een klein stukje vlees. Vaak wel iets van soep vooraf met veel groente, want dit vulde goed.
Ik heb bij de eerste zwangerschap langwerkende en kortwerkende insuline gespoten en bij de tweede zwangerschap metformine geslikt met langwerkende insuline en de laatste paar weken nog kortwerkende insuline erbij. A. was bij de geboorte 3370 gram en I. was 3640. Beide geen grote dames en goede zwangerschappen gehad, wel bij beide ingeleid met 38,1 en 38,2.
Beide bevallingen dus met medische indicatie in het ziekenhuis en ingeleid met een nachtje blijven i.v.m. de bloedsuikerspiegel controle van de dames. Ik heb nu zelf van de insuline enzo af.