Bericht 29 Okt 2015 20:54

medische basiskennis en CPION erkenning

Ik heb het plan om mij te gaan omscholen. Ik wil de opleiding natuur voedingsadviseur gaan volgen en mijn eigen praktijk starten over een aantal jaar.
Nu heb ik gelezen dat ik eerst de opleiding medische basiskennis dien te halen om aangesloten te kunnen zijn bij een beroepsvereniging ivm vergoeding door de zorgverzekeraars.

Nu ben ik op zoek naar een thuisstudie medische basiskennis met een aantal lesdagen ter ondersteuning. Deze worden best her en der wel aangeboden maar ik zie even door de bomen het bos niet meer. Van een vriendin heb ik begrepen dat het best een pittige studie is, zeker voor een leek natuurlijk.
Civas biedt de opleiding aan, maar in 7 maanden en is vooral gericht op mensen die al in het vak zitten. Ik denk dus voor mij niet haalbaar.
ConAmore biedt deze opleiding ook aan in de pro en de light vorm. De light voor de leken en de pro voor de mensen die al in het vak zitten. Alleen de pro heeft de CPION erkenning, de light niet.... ik heb die CPION erkenning wel nodig, daar doe ik het voor (en voor een goede basis natuurlijk).

Wat is nu wijsheid? Wie heeft de opleiding gedaan en heeft een advies voor mij?
Mother of 3 adorable children