Bericht 20 Sep 2015 19:17

Festival Levende Geschiedenis: 26 en 27 september 2015

Gechiedenis saai en doods? Bekijk het eens op een re-enactment festival.

"Festival Levende Geschiedenis is het grootste en kwalitatief beste evenement van het Europese vasteland op gebied van multi-period re-enactment en living history."

Afbeelding

Tijdens het evenement kun je, op zaterdag of zondag van 10.00 tot 17.00 uur, als publiek in levende lijve kennis maken met een groot aantal aspecten van de vaderlandse- en wereldgeschiedenis. Niet alleen zijn er uitbeeldingen van spannende gevechten en andere gebeurtenissen uit verschillende periodes van de geschiedenis, maar er wordt ook aandacht besteed aan allerlei aspecten van het dagelijks leven uit vervlogen tijden.

In diverse kampementen wordt historisch gekookt, gegeten, gepoetst, geoefend en gespeeld. En de deelnemende re-enactors zijn in principe altijd bereid uw vragen over hun bezigheden te beantwoorden. Dichter bij het dagelijks leven van vroeger kunt u alleen komen als u van toeschouwer deelnemer zou worden.

Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Het evenement is uniek doordat het de tijdsperiode beslaat vanaf de Romeinse tijd t/m het einde van de Koude Oorlog. Het gepresenteerde en getoonde is meer dan interessant voor iedereen die belangstelling heeft voor geschiedenis, jong en oud, man en vrouw.

http://www.levendegeschiedenis.com/
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn’t do than by the ones you did do. So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. – Mark Twain