Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Inkomen uit Amerika

<<

DronkenTaart

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 13

Geregistreerd: 08 Nov 2018 15:38

Bericht 08 Nov 2018 21:38

Inkomen uit Amerika

Ik woon in Nederland maar ontvang voor online werk een inkomen uit Amerika. Hier is geen belasting over geheven. Ik kan op internet alleen maar informatie vinden over dat er regels zijn dat je niet dubbel belasting betaald maar nergens hoe veel en in welk land ik dit nu moet betalen.

Uiteraard heb ik de belastingdienst gebeld maar die wisten het ook niet echt. Ja, dat het onder wereldinkomen ingevuld moet worden bij overige inkomsten en dat ik dat al als een voorlopige aanslag kon doen om te zien wat ik dan moest betalen (zonder te versturen eventueel). Nu kwam hier 0 uit. Alleen wat voor de zorgverzekering. Ik kan me dat haast niet voorstellen?

Tot nu toe ging het om kleinere bedragen maar ik wil op zeer korte termijn stoppen bij mijn vaste werkgever en zal daardoor meer uren kunnen maken voor dit bedrijf. Het zou dan wel fijn zijn als ik van te voren weet hoeveel ik ga betalen zodat ik me hier op voor kan bereiden. Ook ga ik volgend jaar ws naar Amerika en dan wil ik geen problemen krijgen bij de douane :haha:

Iemand die hier ervaring mee heeft? Niet quoten ajb.
<<

Claire****

Yipyapper

Berichten: 1775

Geregistreerd: 24 Jun 2016 13:45

Bericht 08 Nov 2018 22:01

Re: Inkomen uit Amerika

Volgens mij moet je hier in NL inkomsten belasting over betalen en wellicht ook BTW over afdragen (mocht je zelfstandig zijn).
<<

DronkenTaart

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 13

Geregistreerd: 08 Nov 2018 15:38

Bericht 08 Nov 2018 22:20

Re: Inkomen uit Amerika

Ja maar ben ik zelfstandig dan? Ik heb maar 1 opdrachtgever waar ik deze werkzaamheden voor uitvoer en niet op zoek naar meer. Ik ben hier toevallig zo ingerold eigenlijk. Ik ben ook niet opzoek naar kosten die ik af kan trekken of zo, alles wat ik hierover op zoek gaat daarover. Ik heb alleen mijn laptop nodig en internet en dat had ik sowieso wel in huis zeg maar. Als ik uitreken wat ik op jaarbasis bij 24 uur per week zou verdienen en het invoer op de site van de BD dan komt er uit dat ik alleen voor mijn zorgverzekering hoef te betalen. Ik vertrouw het voor geen meter :palm:
<<

Marsy31

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2813

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:19

Bericht 09 Nov 2018 03:08

Re: Inkomen uit Amerika

Ik woon al heel lang niet meer in Nederland maar je moet altijd inkomenbelasting betalen over inkomen. Nu dat niet gebeurt in Amerika, moet dat dus in Nederland. Je legt van je inkomen gewoon een percentage aan de kant en als je straks je belasting doet, dan moet je opgeven hoeveel het is. Omdat je ook inkomen in Nederland hebt nog, maar niet weet hoeveel je aan het einde van het financiele jaar aan inkomsten krijgt, kun je ook nog niet voorspellen hoeveel belasting je ongeveer moet betalen. Het kan zijn dat je over dit beetje dan geen belasting had hoeven betalen omdat je over je andere baan al voldoende betaald. Maar better safe than sorry, dus ik zou een percentage aan de kant houden, voor het geval je moet betalen. Ik ga altijd uit van 1/3 wegleggen voor belasting. En hoeft het niet, dan kun je dat spaarpotje weer voor iets gebruiken.
<<

Scandic

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2208

Geregistreerd: 22 Feb 2015 14:56

Woonplaats: Noord-Holland

Bericht 09 Nov 2018 07:08

Re: Inkomen uit Amerika

https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/ ... g_betalen/
Er staat inderdaad niet hoeveel, maar dat is logisch want dat is inkomensafhankelijk (en ook van het land lijkt me). Ik weet van mijn broer die ook inkomen uit het buitenland ontvangt dat hij daar inderdaad achteraf belasting over moet betalen en volgens mij is dat ook via een Amerikaans bedrijf.
De kunst van te leven is thuis te zijn alsof men op reis is ~ Godfried Bomans
<<

Claire****

Yipyapper

Berichten: 1775

Geregistreerd: 24 Jun 2016 13:45

Bericht 09 Nov 2018 12:19

Re: Inkomen uit Amerika

DronkenTaart schreef:Ja maar ben ik zelfstandig dan? Ik heb maar 1 opdrachtgever waar ik deze werkzaamheden voor uitvoer en niet op zoek naar meer. Ik ben hier toevallig zo ingerold eigenlijk. Ik ben ook niet opzoek naar kosten die ik af kan trekken of zo, alles wat ik hierover op zoek gaat daarover. Ik heb alleen mijn laptop nodig en internet en dat had ik sowieso wel in huis zeg maar. Als ik uitreken wat ik op jaarbasis bij 24 uur per week zou verdienen en het invoer op de site van de BD dan komt er uit dat ik alleen voor mijn zorgverzekering hoef te betalen. Ik vertrouw het voor geen meter :palm:

Ben je bij hun in dienst als werknemer met een contract etc? Zo niet, dan ben je zelfstandig en dan moet je je inschrijven bij de KVK en moet je BTW afdragen. Als je dit niet doet en de belastingdienst komt erachter kun je een hoge boete verwachten.
Laatst gewijzigd door Claire**** op 09 Nov 2018 12:21, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Claire****

Yipyapper

Berichten: 1775

Geregistreerd: 24 Jun 2016 13:45

Bericht 09 Nov 2018 12:21

Re: Inkomen uit Amerika

Marsy31 schreef:Ik woon al heel lang niet meer in Nederland maar je moet altijd inkomenbelasting betalen over inkomen. Nu dat niet gebeurt in Amerika, moet dat dus in Nederland. Je legt van je inkomen gewoon een percentage aan de kant en als je straks je belasting doet, dan moet je opgeven hoeveel het is. Omdat je ook inkomen in Nederland hebt nog, maar niet weet hoeveel je aan het einde van het financiele jaar aan inkomsten krijgt, kun je ook nog niet voorspellen hoeveel belasting je ongeveer moet betalen. Het kan zijn dat je over dit beetje dan geen belasting had hoeven betalen omdat je over je andere baan al voldoende betaald. Maar better safe than sorry, dus ik zou een percentage aan de kant houden, voor het geval je moet betalen. Ik ga altijd uit van 1/3 wegleggen voor belasting. En hoeft het niet, dan kun je dat spaarpotje weer voor iets gebruiken.

Dit klopt inderdaad + goed advies m.b.t. geld opzij houden voor de inkomstenbelasting.
<<

DronkenTaart

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 13

Geregistreerd: 08 Nov 2018 15:38

Bericht 09 Nov 2018 13:18

Re: Inkomen uit Amerika

Claire**** schreef:Ben je bij hun in dienst als werknemer met een contract etc? Zo niet, dan ben je zelfstandig en dan moet je je inschrijven bij de KVK en moet je BTW afdragen. Als je dit niet doet en de belastingdienst komt erachter kun je een hoge boete verwachten.


Er is geen sprake van een echt dienstverband. Als ik niks doe dan krijg ik gewoon niks betaald en iemand anders die het wel oppakt wel. Je moet het zo zien dat er een lading te verwerken data op internet staat en iedereen die in die groep zit mag oppakken wat ie wil. Per uur dat je werkt in hun online sysyteem krijg je dan betaald. Ik heb nergens een handtekening gezet en er wordt niets ingehouden van dat salaris. Wat ik hierover vind, komt steeds op het volgende neer:

Om te bepalen of jij zelfstandig bent, gebruikt de Belastingdienst een aantal criteria. Als jij voldoet aan onderstaande kenmerken, ben je zelfstandig ondernemer.
- aantal opdrachtgevers: als ondernemer heb je meerdere opdrachtgevers of klanten en heb je wisselende inkomsten;
- zelfstandigheid: je bepaalt zelf hoe jij het werk uitvoert;
- streven naar continuïteit: je onderneemt acties om te zorgen dat jouw bedrijf blijft bestaan;
- investeren: je investeert in je bedrijf: Bedrijfsmiddelen, marketing, enzovoorts;
- risico: je loopt zelf het risico als dingen misgaan, bent bijvoorbeeld aansprakelijk bij schade;
- winst: je streeft naar winst.

Ik investeer alleen tijd maar geen middelen, ik kan geen schade aanbrengen en ik heb maar 1 opdrachtgever. Wat ik vind op internet is dat ik ws een verkapt loondienst heb en als je daarop zoekt dan vind je vooral artikelen die zeggen dat je je beter niet kunt voordoen als ZZP’er als je een verkapt loondiensgverband hebt omdat daar juist hoge boetes op staan. Waarom denk jij dat ik zelfstandig ben? Ik zie door de bomen het bos niet meer zo :palm: dacht dat ik een makkelijk baantje gevonden had :laughcry:
<<

DronkenTaart

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 13

Geregistreerd: 08 Nov 2018 15:38

Bericht 09 Nov 2018 13:19

Re: Inkomen uit Amerika

En bedankt Marsy, dat is inderdaad wel een idee!
<<

Claire****

Yipyapper

Berichten: 1775

Geregistreerd: 24 Jun 2016 13:45

Bericht 09 Nov 2018 13:26

Re: Inkomen uit Amerika

Je bent niet in dienst van deze opdrachtgever, dus dan ben je eigenlijk gelijk zelfstandig. Volgens mij bestaat daar tussenin niks.
Er is een wetgeving dat je meerdere opdrachtgevers moet hebben als zelfstandige, anders bestaat er verkapte loondienst. Er zijn meer zelfstandigen die tegen dit probleem aanlopen. Verkapte loondienst is natuurlijk tegen de wet, maar wordt momenteel niet super streng nageleefd.

Als ik jou was zou ik raad vragen aan een accountant of belastingadviseur voordat ineens een dikke factuur van de belastingdienst krijgt.
<<

Cotton

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 23076

Geregistreerd: 10 Feb 2014 16:21

Bericht 09 Nov 2018 13:37

Re: Inkomen uit Amerika

Ik zou contact opnemen met een belastingadviseur die er wel verstand van heeft.
29032018
<<

DronkenTaart

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 13

Geregistreerd: 08 Nov 2018 15:38

Bericht 09 Nov 2018 14:07

Re: Inkomen uit Amerika

Belastingdienst heb ik al gebeld maar die konden me niet echt duidelijke antwoorden geven. Mss handiger om het inderdaad bij mn financieel adviseur na te vragen, wellicht kan hij me wel helpen. Als ik het zo lees is het ook een verkapt loondienst maar ik wil daar best belasting voor afdragen. Er is alleen niemand bij de bd die me duidelijk antwoord kan geven waar en hoeveel. Jammer dat daar niet gewoon een duidelijk verhaal over te vinden is op internet. Ik bedoel, de wereld is nu eenmaal kleiner aan het worden en zo veel digitaler, waarom moet dit zo ingewikkeld zijn?
<<

Guattari

Major Yipyapper

Berichten: 3287

Geregistreerd: 23 Jul 2015 21:23

Bericht 09 Nov 2018 14:21

Re: Inkomen uit Amerika

Om niet voor onaangename verrassingen te komen staan zou ik in dit soort gevallen idd mijn financieel adviseur vragen. Bij de BD heb ik soms het idee dat als je 3x over dezelfde vraag belt, dat je dan 3x een ander antwoord krijgt - maar dat is een heel andere discussie.
<<

Claire****

Yipyapper

Berichten: 1775

Geregistreerd: 24 Jun 2016 13:45

Bericht 09 Nov 2018 14:26

Re: Inkomen uit Amerika

Wat je moet afdragen ligt aan hoeveel je verdient.

Terug naar Werk & studie

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers