29 Okt 2018 07:53 door minoessepoes
Ik maak de huid ook los en smeer daar dan boter met citroenrasp, dragon en knoflook onder en het vel smeer ik aan de bovenkant in met wat olijfolie, in de kip stop ik ui, knoflook en de citroen die over is.
Ik leg de kip altijd in de braadslee en richting het eind doe ik er wat kippenbouillon bij en gooi ik er blokjes aardappel in de schil en diverse groenten zoals wortel en prei bijvoorbeeld bij, lekker makkelijk een hele maaltijd compleet zo.
Meestal houden we wel vlees over, dus na dat we van de kip gegeten hebben gooi ik de botten in de pan met de restjes kip er aan en daar doe ik kippenbouillon bij en dat laat ik dan de rest van de avond pruttelen met wat wortel en een ui. Dat maakt echt hele lekkere kippensoep. Gewoon de botten er uit halen, vlees er af plukken en terug doen in de pan en een klein beetje vermicelli mee koken de laatste paar minuten. Dat vries is dan in of eten we de volgende dag.
25-11-2014 & 09-06-2017