Succesrecept pompoensoep?
Ben ook op google aan het zoeken, maar heb meer vertrouwen in het forum.
June schreef:Kruiden naar beschikbaarheid en emotie.
June schreef:Kruiden naar beschikbaarheid en emotie.
June schreef:Kruiden naar beschikbaarheid en emotie.
Harrison schreef:Dit recept is altijd een succes naar mijn mening:
Ingrediënten:
- flespompoen
- ui
- rode peper
- 4 cm gember
- kerriepoeder
- blikje kokosmelk
- bouillon
- peper en zout
Bereiden:
- Snij de ui, gember en peper en fruit deze in de pan in een beetje olie
- Hak de pompoen in stukjes en gooi die er bij, bak even mee (je hoeft de pompoen niet te schillen, wel even wassen en pitten en draden er uit)
- Vul de pan met bouillon zodat de pompoen nét onder water staat (of net niet als je van een lekkere dikke soep houdt)
- Kook dit tot de pompoen goed gaar is en pureer met de staafmixer
- Gooi het blikje kokosmelk er bij. Breng op smaak met wat kerrie (ongeveer een kleine eetlepel) eventueel gemalen komijnen/ of kurkuma is ook nog lekker, peper en zout even goed doorwarmen en klaar!
Ik eet er altijd wat koriander bij maar dat is niet naar iedereens smaak.
June schreef:Kruiden naar beschikbaarheid en emotie.
Harrison schreef:Dit recept is altijd een succes naar mijn mening:
Ingrediënten:
- flespompoen
- ui
- rode peper
- 4 cm gember
- kerriepoeder
- blikje kokosmelk
- bouillon
- peper en zout
Bereiden:
- Snij de ui, gember en peper en fruit deze in de pan in een beetje olie
- Hak de pompoen in stukjes en gooi die er bij, bak even mee (je hoeft de pompoen niet te schillen, wel even wassen en pitten en draden er uit)
- Vul de pan met bouillon zodat de pompoen nét onder water staat (of net niet als je van een lekkere dikke soep houdt)
- Kook dit tot de pompoen goed gaar is en pureer met de staafmixer
- Gooi het blikje kokosmelk er bij. Breng op smaak met wat kerrie (ongeveer een kleine eetlepel) eventueel gemalen komijnen/ of kurkuma is ook nog lekker, peper en zout even goed doorwarmen en klaar!
Ik eet er altijd wat koriander bij maar dat is niet naar iedereens smaak.
Reva schreef:Een flespompoen hoef je niet te schillen toch? Dat leerde June mij ooit
Harrison schreef:Dit recept is altijd een succes naar mijn mening:
Ingrediënten:
- flespompoen
- ui
- rode peper
- 4 cm gember
- kerriepoeder
- blikje kokosmelk
- bouillon
- peper en zout
Bereiden:
- Snij de ui, gember en peper en fruit deze in de pan in een beetje olie
- Hak de pompoen in stukjes en gooi die er bij, bak even mee (je hoeft de pompoen niet te schillen, wel even wassen en pitten en draden er uit)
- Vul de pan met bouillon zodat de pompoen nét onder water staat (of net niet als je van een lekkere dikke soep houdt)
- Kook dit tot de pompoen goed gaar is en pureer met de staafmixer
- Gooi het blikje kokosmelk er bij. Breng op smaak met wat kerrie (ongeveer een kleine eetlepel) eventueel gemalen komijnen/ of kurkuma is ook nog lekker, peper en zout even goed doorwarmen en klaar!
Ik eet er altijd wat koriander bij maar dat is niet naar iedereens smaak.
Elro schreef:Reva schreef:Een flespompoen hoef je niet te schillen toch? Dat leerde June mij ooit
Huh die kan mee gepureerd worden? Dat zou makkelijk zijn!
Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers