Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Aangifte doen of niet?

<<

Hope

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1107

Geregistreerd: 28 Jun 2014 16:08

Bericht 08 Okt 2018 09:15

Aangifte doen of niet?

Vrijdagmiddag liep ik met mijn kleine hondje aangelijnd over de dijk bij ons dorp. Uit het niets kwam er een loslopende grote hond die mijn hondje greep. Door de aanval brak het tuigje van mijn hond en rende die hond weg met mijn hond in zijn bek. Hij heeft lopen schudden met hem en op de grond lopen slaan. Ik heb geprobeerd mijn hond los te krijgen, maar dit lukte mij niet. Ik ben heel hard om hulp gaan schreeuwen en er kwamen mensen uit huizen om mij te helpen.
Met 5 mensen hebben wij mijn hond uit de bek van die hond weten te krijgen.
Een ware nachtmerrie om dit te zien. Mijn hond heeft eerst heel hard gepiept en gejankt en daarna zich over gegeven. Die geluiden en beelden krijg ik voorlopig niet van m'n netvlies af.

Wonder boven wonder leefde mijn hondje nog! Ik ben direct met hem naar de dierenarts gereden en daar is hij gelijk geopereerd. Hij heeft gebroken ribben en flink wat wonden, maar hij heeft het er nog goed vanaf gebracht! Helaas wegens zijn gebroken ribben heeft hij 4 weken benchrust, omdat anders zijn longen beschadigd kunnen raken. Heel sneu, maar ik ben allang blij dat hij nog leeft!

Zelf ben ik vrijdagavond ook met bijtwonden naar de hap gebracht. Ook is mijn hand zwaar gekneusd waardoor ik hem niet kan gebruiken, maar ik vind mijn eigen schade minder erg dan voor m'n hond.

De eigenaar van die loslopende hond was er niet bij toen het gebeurde, de hond was ontsnapt uit zijn tuin. Wel heeft hij zich netjes gemeld zaterdagochtend en gezegd dat hij alle kosten zou vergoeden.

Nu wordt er van alle kanten gezegd dat we aangifte moeten doen tegen deze hond. Wij twijfelen erg. De eigenaar heeft een muilkorf gekocht, de hond was over het tuinhekje heen gesprongen dus die heeft hij dit weekend gelijk hoger gemaakt en hij vergoed alle kosten. Maar we willen natuurlijk ook niet dat straks een ander hondje of misschien wel een kind de dupe is.
Wat zouden jullie doen?
<<

Jorja

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1956

Geregistreerd: 01 Sep 2013 22:55

Bericht 08 Okt 2018 09:23

Re: Aangifte doen of niet?

Ik zou kijken of melding kan toen in plaats van gelijk aangifte. Mocht het nog een keer gebeuren, dan is het bekend dat het niet de eerste keer is. Tenzij blijkt bij de melding dat het nu al niet de eerste keer is, dan zou ik wel aangifte doen.
De eigenaar neemt wel zijn verantwoordelijkheid en heeft direct maatregelen genomen, dan vind ik toch wel belangrijk.

Sterkte en beterschap voor je hondje en jou!
<<

Mien

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2477

Geregistreerd: 01 Sep 2013 18:25

Bericht 08 Okt 2018 09:33

Re: Aangifte doen of niet?

Wat heftig!

Ik zou ook doen wat Jorja zegt inderdaad.

Sterkte!
2010 & 2011
<<

Kreeft

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2449

Geregistreerd: 04 Sep 2013 02:06

Bericht 08 Okt 2018 11:05

Re: Aangifte doen of niet?

Oh bah! Gelukkig heeft je hondje het overleefd. Ik vind dat Jorja je idd ook een goed advies geeft. En fijn dat de eigenaar meteen zo gehandeld heeft, en het serieus genomen heeft!
<<

Lot

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2253

Geregistreerd: 02 Sep 2013 10:34

Bericht 08 Okt 2018 12:18

Re: Aangifte doen of niet?

Wat een vreselijke ervaring zeg! Misschien een stomme vraag maar was de hond echt agressief of heel erg lomp bezig en had hij niet door dat hij met een klein breekbaar hondje te maken had? Echt schrikken joh, hoop dat je hondje snel beter is en nog wel vertrouwen kan hebben in andere honden met uitlaten.

Oja over de aangifte: fijn dat hij het serieus neemt (de baas). Wat zou er gebeuren als je aangifte tegen hem doet?
Afbeelding
<<

Betty

Lady-post-a-lot

Berichten: 1163

Geregistreerd: 14 Dec 2016 10:06

Bericht 08 Okt 2018 14:38

Re: Aangifte doen of niet?

Ik zou misschien een melding maken maar daarin ook duidelijk aangeven dat het baasje er alles aan gedaan heeft om dit weer te voorkomen en dat de hond ontsnapt was.
<<

Gympie

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 506

Geregistreerd: 30 Jun 2014 16:48

Bericht 08 Okt 2018 15:54

Re: Aangifte doen of niet?

Jeetje, wat erg zeg. Beterschap voor jullie. Hopelijk komt je hondje dit ook mentaal te boven.

Wat Jorja zegt, zou ik denk ik ook doen.
Afbeelding
<<

Guattari

Major Yipyapper

Berichten: 3176

Geregistreerd: 23 Jul 2015 22:23

Bericht 08 Okt 2018 18:24

Re: Aangifte doen of niet?

Waarom twijfel je? Ik vind dit vrij heftig om te lezen. Ik ga mee met je omgeving en zou aangifte doen.

Terug naar Persoonlijk

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers