Ik geef mijn kinderen inderdaad wel bewust dingen die ik zelf niet lekker vind. Zalm is een goed voorbeeld daar van, makkelijk omdat je dat per moot uit de vriezer kan halen en ik wil graag dat ze vis leren eten.
Vooral het eerste jaar bood ik dat vaak aan, toen ik nog apart voor hem kookte, maar nu nog steeds omdat ik onze oudste nog steeds geen rood vlees geef, dus dan krijgt hij als alternatief weer iets waar wij zelf niet zo dol op zijn.
Mijn jongste is van dezelfde leeftijd als jou kindje geloof ik Sanskie, hij eet nog niet heel erg goed, dus voor hem zijn de hapjes nog heel basic, sinds kort heb ik koolhydraten toegevoegd, maar hij krijgt nog combinaties zoals couscous met erwtjes en worteltjes, de volgende stap zou zijn om bijvoorbeeld kip of een eitje en ras el hanoud toe te voegen ( bij Dille en Kamille hebben ze die zonder zout).
Kruiden gaf ik bij de oudste ook al voor het eerste jaar, ik begin wel gewoon met de pure smaken maar op het moment dat je alles een beetje aanbied ( vlees/vis/ei met koolhydraten en groeten in 1 hapje) kan je naar mijn weten wel kruiden gaan toevoegen. Zo maakte ik ik vaak een Griekse schotel met aubergine en kaneel ( de feta liet ik weg), Mexicaans met komijn, paprikapoeder en oregano ( chilipepers liet is weg), of Italiaans gewoon lekker met Italiaanse kruiden. Eigenlijk liet ik voornamelijk peper en zout weg en gebruikte ik nog geen kazen ( geven vaak ook veel smaak maar zijn ook zout). Ui heb ik langzaam geintroduceerd, elke keer een beetje meer om te kijken of hij geen last van zijn buikje er van zou krijgen.
Het voedingscentrum zegt overigens ook dat kruiden prima kunnen:
https://www.voedingscentrum.nl/nl/servi ... bben-.aspx