Garnalen salade
Ingrediënten:
2 eetlepels kokosolie (bakken garnalen) + 1 eetlepel olijfolie (voor de salade)
2 uiten fijngesneden
1⁄2 kopje fijngesneden bosui
2 teentjes knoflook
Keltisch zeezout en peper naar smaak
Eventueel wat citroensap
Garnalen/gamba’s
1⁄2 / 1 kopje water
Gemixte sla en of verse spinazie
Fruit de ui, knoflook en bosui aan,. Voeg de gamba’s toe, bak ze
gaar en druppel steeds wat water erbij, totdat ze gaar zijn. Maak een bak klaar met daarin je
rauwkost. Voeg de gamba’s toe plus het laatste beetje olijfolie en een “splash”van citroensap.
Gebakken garnalen met roerbakgroente
Ingrediënten:
500gr garnalen of gamba’s gepeld
2 eetlepels kokosolie
3 theelepels verse fijngesneden gember (of meer)
2 teentjes knoflook
Zout&peper naar behoefte
500gr sugarsnaps of peultjes
1 courgette in kleinere stukjes
1 kopje gesneden paprika
3 uien gesneden
Extra: 2 theelepels sesamzaadjes
Mix de garnalen, kokosolie (gesmolten), de helft van de gember, knoflook en zout/peper samen en
laat dit maximaal 1 uur trekken (afhankelijk hoeveel tijd je hebt)
Roerbak eerst de garnalenmix en zet ze even opzij in een bakje of kom.
Voeg nu de helft van de kokosolie toe samen met de courgette, peultjes plus de rest van de kruiden.
Mix als laatste nog even de gamba’s er door heen voor een paar minuten.
Dit maar dan ook met gamba's ipv kip. Ik heb dan voor de dressing niet altijd alles in huis hoor, dan maak ik er zelf wat van Ingrediënten:
Voor de salade:
Kip
Sla, salade naar keuze
Peultjes
komkommer
Voor de dressing
Glutenvrije sojasaus (naar smaak)
2 eetlepels rijst azijn
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel dijon mosterd
1⁄2 theelepel gedroogde rode peper vlokken
1 eetlepel fijn geraspte verse gember
Bak de kipfilet in wat boter of kokosvet gaar. Maak ondertussen de dressing door alle ingrediënten
samen te voegen en te mengen. Verdeel de rauwkost over je bord. Doe de kip er overheen en giet de
dressing over de salade..
https://10xgezonder.nl/een-vegetarisch-stoofpotje/Deze vind ik af en toe lekker. Kun je wel goed meer van maken.
Verder maakte ik als ik khdarm at vaak Indiaase of Thaise curry's. Kan met bloemkoolrijst maar ik at het vaak zonder rijst. Eerst even gek om het zo te eten, maar ik vind het wel lekker. Ook makkelijk om voor meerdere dagen te maken.