18 Jun 2018 09:47 door minoessepoes
Hangt heel erg af van het soort barbecue.
Als wij gewoon als gezin barbecueën dan doe ik vaak iets van brood/ aardappelsalade/couscoussalade bijvoorbeeld maar kies ik maar 1 van die dingen, vaak een maiskolf/ spiesjes met groenten ( kerstomaat, rode ui, champignon, paprika, courgette in olie met knoflook en rozemarijn gemarineerd) of geroosterde groenten uit de braadslee en een salade ( kan groenten of fruit zijn) en dat is het ( dus 1 keer koolhydraten, 1 keer warme groenten en 1 keer koude groenten (of fruit) en vlees of vis). Soms wel meerdere verschillende stukken vlees of vis maar vaak ook 1 wat groter ding zoals een kip of een beenham en dat is het.
Vorige week vierde we de verjaardag van de jongste en aten we met zo'n 17 mensen, toen had ik kipsatéspiesjes gemaakt met satésaus een grote schaal kroepoek en cassave er bij, gebakken uitjes, seroendeng, stokbrood, atjar zelfgemaakt en komkommer in zuur, toen had iedereen al veel taart en hapjes op dus een niet te grote zware barbecue en een beetje alles in 1 thema ( dat vind ik ook altijd makkelijk om er bijgerechten omheen te verzinnen).
En van het weekend aten we in totaal met 10 mensen van de barbecue en had ik pulled pork broodjes gemaakt. Coleslaw (zelfgemaakt), een groot stuk procereur gemarineerd en uren op de barbecue gehad en Turksbrood, met daarnaast nog een fruit salade ( 3 soorten meloen, citroenrasp, olijfolie en geitenkaas) en een gewone salade en geroosterde groenten ( artisjokken, kerstomaat, rode ui, champignons, paprika, courgette ed) met Provençaalse kruiden en verkruimelde feta.
Maar vorig jaar gaven we een kraamfeest en hadden we ook vlees van de slager ( heel standaard hamburger, spiesje, worstje) met een gasbarbecue er bij geleverd en iedereen kon zelf zijn vlees bakken, dat was toen ook voor meer dan 30 mensen. Omdat de barbecue met zoveel mensen vaak al snel vol ligt met alleen het vlees had ik geen groenten voor op de barbecue gemaakt. Ik had een rijstsalade ( rijst met kerrie, 3 kleuren paprika, lente-ui en rode ui en cashewnoten), pastasalade (fussili, lente-ui, rode pesto/citroensap/olie/knoflook, kerstomaat, pijnboompitjes ed), aardappelsalade en een Griekse spinazie salade ( rode ui, olijven, tomaat, komkommer, feta ed). En dan hadden we heel veel Turksbrood, saté-saus, knoflooksaus en een grote watermeloen in plakken gesneden liggen.
25-11-2014 & 09-06-2017