Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Hoeveel verdien je in de kinderopvang?

<<

Lotus

Major Yipyapper

Berichten: 3016

Geregistreerd: 10 Jan 2015 09:47

Bericht 17 Jun 2018 21:49

Re: Hoeveel verdien je in de kinderopvang?

Zeker heb ik het nieuws gevolgd, maar dat strookt niet met de ervaringen hier. Zelf opzoek gegaan en stichtingen benaderd voor mogelijkheden via het zij instroom traject maar daar doen ze niet aan. Oud havo klasgenoten vinden nu allemaal langzaam aan een vaste baan naar jaren flexen. ( 7 jaar geleden afgestudeerd) omdat ze moeten flexen. En tegelijkertijd is mijn zoontje in zijn 2 jarige school carrière al 3x een dag thuis geweest vanwege een zieke leerkracht.
Dus hier (Gelderland) hebben ze vast tekorten, maar ze willen er blijkbaar vrij weinig aan doen (of hebben het geld misschien niet) om zij instromers binnen te halen en (wat naar mijn idee absurd is als er een tekort is) eisen dat je minstens x aantal jaar als flexer voor de stichting werkt.
2012
2015
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10969

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:55

Bericht 18 Jun 2018 12:54

Re: Hoeveel verdien je in de kinderopvang?

Dat is dan inderdaad wel vaag. Al kan het financiële plaatje er zeker mee te maken hebben.
<<

Silly-One

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 8267

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:18

Woonplaats: G.elderland

Bericht 18 Jun 2018 13:03

Re: Hoeveel verdien je in de kinderopvang?

Heeft het er ook niet mee te maken dat scholen ook een behoorlijke krimp verwachten? Ik woon zelf ook in Gelderland en 8 jaar geleden afgestudeerd aan de PABO, maar ik werk nu al 6 jaar in het VO. Puur omdat ik toen geen werk kon vinden heb ik de overstap gemaakt en ik ga ook niet meer terug.

Verder hoor ik ook verhalen uit (west)Brabant dat zijinstromers voor de klas staan met een bevoegdheid tot onbevoegd lesgeven en daarbij gelijk studeren. Inderdaad om het tekort op te vangen.
_
BAM
<<

Frankie

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1352

Geregistreerd: 13 Jul 2016 17:13

Bericht 19 Jun 2018 21:51

Re: Hoeveel verdien je in de kinderopvang?

Ik hoor van oud-klasgenoten (allemaal in het afgelopen jaar afgestudeerd) dat die allemaal via stichtingen flexen. Wel vaak langere periodes op dezelfde school, maar ik heb nog niemand gehoord die een vaste baan heeft (Oke, ik lieg. 1 man die hiervoor al ALO gedaan had. Die laten scholen niet schieten haha). Bij een aantal stichtingen staat ook duidelijk op de website vermeld dat als je op een van de scholen binnen de stichting in aanmerking wil komen voor een vaste baan, je eerst moet solliciteren op de flex vacature.

Ik woon trouwens ook in Gelderland en hoor via vele kanalen dat het zo druk is, de inval leeg, formaties niet rond etc. Maar een baan als leerkracht aantrekkelijk maken? Ho maar.
<<

Ysa

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 538

Geregistreerd: 08 Dec 2013 13:23

Bericht 20 Jun 2018 00:04

Re: Hoeveel verdien je in de kinderopvang?

Hier in Overijssel is het om te huilen hoor! Ze willen enkel mannen of hele flexibele jonge mensen voor vast en de rest is aangewezen op de koepel die de inval regelt.

Ik heb 8 jaar mijn diploma, plus een universitaire master, werkervaring, maar ook een gezin met jonge kinderen. Ze willen minimaal 3-4 dagen per week flexibele inzet en dat kan ik niet waarmaken. Mannen die bij ons invallen (zelfs nog niet afgestudeerd) zijn na de zomer verzekerd van een fulltime baan..
Vorige

Terug naar Werk & studie

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers