Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Plannen versus bonnefooi

<<

Lavendel

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1057

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:58

Bericht 09 Mei 2018 06:57

Re: Plannen versus bonnefooi

Elke nieuwe reis plan in eigenlijk steeds minder. Meestal wel de eerste overnachting na aankomst en dat is het van te voren. Niet eens omdat ik het niet fijn vind maar ik ben er te lui voor, heb er gewoon geen zin in. Ook niet om uit te zoeken wat ik allemaal wil doen. Lees gedurende de vakantie de lonelyplanet en bedenk dan dingen en daarmee de route. De overnachtingen boek ik vaak een dag vtv via Booking. We gaan altijd buiten het seizoen dus dat gaat eigenlijk altijd goed. Heel soms loopt het mis (we hadden bijv. Alcatraz kaarten al maanden eerder moeten boeken, jammer maar ja.

Eerder gingen we altijd kamperen in Frankrijk en dan zocht ik wel vast wat campings omdat ik iets wil met zwembad en niet al te veel vaste plekken, dus bij kamperen vind ik het iets belangrijker.
Smile, it's free!
<<

Teun

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5924

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:59

Bericht 09 Mei 2018 08:32

Re: Plannen versus bonnefooi

Ik ben wel redelijk een planner. Ik houd ervan om thuis alvast te speuren naar handige routes om een land te verkennen en naar leuke overnachtingsadresjes. Ik kan het dan vaak ook niet laten om die vast te boeken, omdat ik anders bang ben dat het al vol is. Het geeft me rust als een reis in hoofdlijnen geregeld is en het scheelt ter plekke tijd omdat je je niet steeds bezig hoeft te houden met het zoeken naar hotelletjes.

Vervoer boeken we soms wel van te voren, soms niet. Dat ligt eraan hoe makkelijk het ter plekke nog te regelen is.

Dagtripjes en restaurantjes zoek ik dan weer liever ter plekke uit. Ik vind het juist leuk om daar alles te ontdekken en niet van te voren te weten wat ik van dag tot dag doe. Ik houd van het gevoel van vrijheid en niks moeten, maar dus ook van de rust die het geeft om een reis in hoofdlijnen te hebben uitgestippeld.
♥ feb 2016
♥ ♥ juli 2018
<<

Marin

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 19850

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 10 Mei 2018 07:07

Re: Plannen versus bonnefooi

Frankie, toevallig heb ik net dit artikel gelezen over de aankomende veranderingen van Google Maps in relatie tot restaurants. Je kunt straks een shortlist maken van restaurants en die delen met mensen (een groep vrienden bijv) en dan zo beslissen welk restaurant je wilt kiezen. En er komt een tweede rating systeem bij gebaseerd op jouw persoonlijke keuzes, dus als jij vaak Indiaas eet, zal hij dat hogere personal ratings geven. En meer van dat soort lijstjes van categorieen, zoals where foodies eat etc. Leuk!
https://www.engadget.com/2018/05/09/new ... s-on-yelp/
Lieve kleine man. 01-04-2017

Afbeelding
<<

Sayhtia

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3483

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:43

Bericht 12 Mei 2018 11:52

Re: Plannen versus bonnefooi

Wij boeken alle overnachtingen en maken ook wel op voorhand een lijstje wat er allemaal te doen is, wat goede restaurants zijn en dan zien we daar wel wat we gaan doen en waar we uiteindelijk gaan eten. Voor onze volgende vakantie hebben we gereserveerd bij een lokaal restaurant, dit moest al wel even op voorhand want anders is het gewoon echt volzet. Voor de rest zien we wel. We lezen trouwens op voorhand wel altijd reviews, dat vinden we wel belangrijk. Zowel bij hotels, bezienswaardigheden en restaurants. Voorheen maakten we ook altijd een planning per dag maar uiteindelijk vonden we dat toch niet zo fijn, dan wordt het zo'n strakke planning en dan is het vakantiegevoel toch wat minder. Voor de volgende vakantie hebben we een rondleiding bij een ondergrondse grot (met een bootje) ook moeten reserveren maar voor de rest kunnen we het invullen hoe we willen. Heel fijn!

Op de bonnefooi zou echt niks voor mij zijn, ik denk dat ik dan toch wat stress zou krijgen of er überhaupt plek is en of we iets gaan vinden. Wat dat betreft moet ik wel de controle hebben, haha.
Life is what happens to you while you're busy making other plans
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2145

Geregistreerd: 31 Aug 2017 14:18

Bericht 12 Mei 2018 12:54

Re: Plannen versus bonnefooi

Marin, ik heb jouw tip gebruikt om glutenvrije restaurants te markeren in Google Maps. IDEAAL!!!!!! Meestal zoek ik het van te voren wat half half, of helemaal niet, uit en moet ik dan ter plekke nog erg zoeken of gewoon een restaurant binnenlopen en hopen dat ik er kan eten en dat het goed gaat. Omdat ik de laatste tijd veel te laks ben met m'n glutenvrije dieet en dat nu behoorlijk aan het bekopen ben, had ik bijna geen zin meer om met mijn vriend een paar dagen weg te gaan. Ik dacht, dan moet ik van te voren in ieder geval goed uitzoeken waar ik waarschijnlijk goed kan eten. Ik ben dat nu aan het uitzoeken sla het direct op in Google Maps en het is perfect!
<<

Marin

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 19850

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 13 Mei 2018 08:08

Re: Plannen versus bonnefooi

Wat leuk om te horen Joey en wat fijn dat jij jouw eigen invulling hieraan kan geven en dat het werkt. Klinkt superhandig!
Lieve kleine man. 01-04-2017

Afbeelding
Vorige

Terug naar Reizen & vakanties

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers